AMANETI/ Nedimi jep làjmin e réndë për Seherin

Jamani qëndron pa forcë përballë Azizit, sepse në mendjen e tij vijnë vetëm fjalët e Seherit kur i kërkonte me ngulm që të mos hàkmerrej e të mos i lyente duart me gjàk, për hir të tyre. Për shkak të atyre fjalëve, Jamani qëllòn në ajër, ndërkohë që të gjithë skenën mes tyre po e filmon me telefon Kazimi. Jamani largohet pa e besuar Azizin se gjithçka e ka planifikuar Idrisi për t’i futur në kúrth dhe me shumë fúri i drejtohet spítalit ku ndodhet Seheri. Menjëherë pas largimit të tij, rikthehet Idrisi.

Ai e gjen Azizin gjàllë, shëndoshë e mirë dhe ky fakt ia shton ende më shumë urrèjtjen që ka për të. Idrisi i drejton ármén, ashtu si dhe Kazimi, që ai të mos lëvizë fare nga vendi. I tríshtuar për situatën, Azizi pyet se kur u shndèrruar në një mònstër të tillë vëllai i tij dhe për të treguar besimin që ka pasur tek ai, kujton një ngjarje nga fëmijëria, kur Azizi kishte rénë në një pus dhe Idrisi e kishte nxjerrë që aty. Sipas Azizit, që nga ajo ngjarje, ai nuk e ka dyshùar kurrë më se duhet t’i besojë vérbërisht vëllait të tij.

Idrisi me lòt në sy, i tregon një të vërtetë shumë të madhe, se në atë pus, e ka shtyrë ai, që më pas t’a nxirrte e të dukej si hèro, për të fituar pëlqimin e prindërve që i shikonte të fokusuar vetëm tek Azizi. Ashtu me lòt në sy, Idrisi e qèllon Azizin me àrmè në gjoks dhe ai bie në tokë, pà ndjenja. Në anën tjetër ndodhet Aliu me Dujgunë, të cilët po përgatiten për martesën e tyre. Aliu bëhet gadi i pari dhe shkon të shikojë se ku është Dujguja me përgatitjet, por përballet me një pamje shumë të réndë.

Në dhomën e Dujgusë është vetëm fustani saj i nusërisë dhe një letër e shkruar nga ajo, në të cilën thotë se është shumë e mérzitur por ka kuptuar që martesa tyre do ishte një gàbim i madh, ndaj dhe po largohet për t’a rregulluar atë gàbim. Aliu përlòtet menjëherë, ashtu si vetë Dujgu që po drejton makinën mes lòtësh dhe ashtu si vetë Jamani paralèlisht, që nxiton për në spítal pasi Nedimi i thotë se Seheri ka pësòar një komplíkacion. Kur Jamani mbërrin në spítal, Nedimi i del para me lòt në sy dhe i jep làjmin e vdèkjes së Seherit.