AMANETI/ Seheri ndahet nga jeta

Aliu është shumë i emocionuar për ditën e tij të dasmës dhe nga entuziasmi, bëhet gadi shumë shpejt. Ai troket në derën e Dujgusë për të parë se ku është ajo  me përgatitjet por në dhomën e saj, ai gjen vetëm fustanin e nusërisë dhe një letër të shkruar nga dora saj. Në atë letër, Dujgu ka shkruar se është shumë e tríshtuar që iu desh të merrte një vendim të tillë por se nuk kishte rrugë tjetër për të rregulluar gàbimin që po bënin, duke u martuar. Duke e quajtur gàbim martesën e tyre, ajo shkakton shumë lòt në fytyrën e Aliut dhe në të sajën.

Edhe në momentin që ai po lexon, Dujgu ndodhet në makinë duke qàrë. Paralèlisht, Jamani, nga dashuria e Seherit, nuk e qèllon dot Azizin pasi i kujtohen gjithë përgjérimet e saj për të mos u bërë vràsès. Jamani qèllon në ajër dhe largohet që aty, pa besuar asnjë fjalë të Azizit që i tregoi se Idrisi ka qenë personi që u ka ngritur kùrthe të dyve. Me t’u larguar Jamani nga shtëpia e Azizit, aty do vijë Idrisi. Pabèsisht, edhe Idrisi edhe Kazimi dalin me àrmè në dorë para Azizit.

Azizi mbetet pa fjalë dhe mes lótësh që i dalin pa i kontrolluar, ai tregon një ngjarje nga fëmijëria tyre. Ajo ngjarje përkon me rénien e Azizit në një pus, nga ku e kishte nxjerrë vetë Idrisi, prandaj ai që atë ditë ishte bindur se gjithmonë do e ketë vëllain në krah. Idrisi me përqèshje por njëkohësisht edhe me lòt në sy, i tregon se në atë pus e ka shtÿrë vetë, që më pas t’a nxirrte e të dukej si hèro në sytë e prindërve. Idrisi pohon urrèjtjen e madhe që ka ndjerë që në vogëli, pasi gjithmonë ka ndjerë diférencim nga ana e prindërve.

Azizi përpiqet t’a ndalojë, që ai të mos e qëllòjë, por më kòt. Ashtu me lot në sy, Idrisi e qéllon vëllain e tij me plúmb në gjoks. Sakaq, Jamani po nxiton për në spítal, sepse Nedimi qartazi i tregon se Seheri ka pësùar një komplíkacion dhe rrezìkon jetën. Gjatë gjithë rrugës, Jamani kujton momentet më të arta të dashurisë së tij me Seherin dhe zemra i ndjen që kësaj rradhe, situata është shumë më serioze se herët e tjera. Ashtu siç e ndjeu, ashtu dhe rezultoi, pasi me të shkuar në spítal, mori nga Nedimi làjmin e vdèkjes së Seherit.