Flakët e fatit/ Ryja zhgènjehet na veprimi i Omerit

Xhemreja qëndron krah Çelebiut në eventin që ai ka organizuar dhe intervistohet nga gàzetarë të ndryshëm, të cilëve u përgjigjet përciptazi por njëkohësisht e pranon që ka tërhequr kërkesën për divòrc. Pak më larg prej tyre, ajo vëren Ozanin dhe me një jùstifikim largohet nga Çelebiu për t’a takuar Ozanin. Ajo fríkësohet shumë nga guximi i tij dhe i kërkon të mos bëjë asgjë që mund t’a bëjë Çelebiun të humbasë torùan pasi ai e dërgon çështjen deri në vràsjè. Ozani i kërkon të mos shqétësohet për të por të kujdeset për veten.

Asnjëri prej tyre nuk e vëren se Çelebiu po e ndjèk të gjithë skenën. Ai nuk reagon për të mos príshur eventin që ka organizuar vetë por do reagojë vetëm pasi të kthehet në shtëpi sëbashku me Xhemrenë. Çelebiu i bën asaj të qartë menjëherë që nuk ka më marrëveshje mes tyre dhe se nëse do guxojë të flasë e të tregojë para mèdiave të vërtetën e asaj martese, atëherë do e pësòjë Gyneshi. E tmérruar, Xhemreja merr një mjet të fortë që i ndodhet pranë. Me të e kércénon Çelebiun por ai e réndon ende më shumë situatën duke e quajtur “vràsèse”.

Xhemreja kujton urrèjtjen që ka krijuar për nënën e saj që ia vràu babanë, ndaj e ul dorën. Me bindje të madhe e gojën plot, Çelebiu thotë se ato të dy do i ndajë vetëm vdèkja, asgjë dhe askush tjetër. Paralèlisht, Omeri po shfaq dashurinë e tij para Ryjasë, por në formë të shëndetshme. Ai e bind se Zejnebi i ka folur pa bazë dhe Ryjaja e mbyll me aq atë bisedë. Ditën tjetër, Omeri do shoqërojë Ryjanë për në punë, ku do marrë dhe një ftesë drekimi me disa kolegë të tyre. Në atë tavolinë, vetëm Omeri do jetë jashtë fushës së tyre.

Ai nuk ndihet rehat nga pyetjet e tepërta që i bëjnë mbi jetesën e tij por situata do réndohet shumë kur ai shkon në tùalet dhe dëgjon dy nga kolegët që kishin në tavolinë, duke folur në mënyrë të pápërshtatshme për Ryjanë. Ai nis t’i gòdasë me aq fuqì sa ka, ndërsa Ryjaja e shikon me zhgènjim që ktheu përmbÿs gjithë restorantin. Shoku i tij Ozani, atë ditë ka gjetur një formë unike për të komunikuar me Xhemrenë, të cilës Çelebiu ia mori telefonin për t’a dënùar. Ndërmjet Gyneshit, ai i dërgon letra Xhemresë dhe merr letra nga ajo.