PREMTIMI/ Narini pranon se është e dashuruar me Kemalin

Taxhi mbërrin me të shpejtë pranë Sunës, menjëherë pas telefonatës së saj, por Suna nuk e di që nëna e saj Xhavidana, ende nuk ka dalë nga shtëpia. Rrjedhimisht, Xhavidana i shikon duke biseduar dhe u shkon pranë me krítika të áshpra për të dy, veçanërisht për Taxhin që e quan “përfitues” dhe e dèbon nga shtëpia në mënyrë të pásjellshme, sado që Suna i përgjèrohet nënës së saj që të mos sillet në atë formë. Pas largimit të tij, Xhavidana përpiqet të pajtohet me vajzën e saj, ndaj i shkon nga pas në dhomë.

Teksa tenton t’a bindë se Taxhi po përpiqet vetëm të përfitojë nga pasuria tyre, Suna ia  mbyll gojën duke i theksuar se gjatë gjithë kohës që ka qenë në klínikë, Taxhi ka qenë i vetmi që e ka vizituar rregullisht, çdo ditë dhe pa asnjë përfitim nga ajo. Gjatë kohës që ato bisedojnë, Emiri me Rejhanin ndodhen ende në universitet, njëri si nxënës dhe tjetri si mësues. Rejhani merr të futet në zyrën e Emirit, pas mësimit, por ai nuk e lejon, duke i thënë se është i zènë me një tjetër studente që ka nevojë për ndihmën e tij në një projekt.

Rejhani largohet mëse e nèvrikosur dhe e xhèlozuar, aq sa qëndron tërë kohës në dritaren e shtëpisë për të parë se kur do vijë Emiri, i cili për rrjedhojë, vonohet pak. Në zyrën e Emirit, studentja tij, para se të dalë që aty, i merr fshèhurazi portofolin, vetëm që të kontrollojë emrin e tij bashkë me mbiemër. Teksa e kontrollon, ajo fillimisht gëzohet që ai nuk mban ndonjë foto gruaje në portofol, më pas kërkon për emrin e tij në internet dhe përpara i del vetëm lájmi që ai është divòrcuar, gjë që ia shton asaj shpresat për të qenë çift me të.

Sakaq në shtëpi, Rejhani ulet menjëherë pranë librave kur vjen Emiri dhe nuk debàton fare me të mbi çfarë ndodhi në shkollë, gjë që Emirin e névrikos, sepse i duket sikur ajo nuk është fare xhéloz për të. Ndërsa në anën tjetër, ndodhet Narini me Kemalin që ulen në një lokal, ku Narini pretendon t’i rrëfejë çështjen e Erenit por nuk e bën dot sepse Ereni futet në lokal. Ajo bisedon veçmas me të dhe e largon duke i thënë se është e dashuruar pas Kemalit. Pasi Narini mbërrin në shtëpi, ai i dërgon mesazh duke u betuar se po tërhiqet nga dashuria tij.

AMANETI/ Dujgu merr një làjm shumë të rèndë për shëndetin e saj

Aliu del nga spítali për të shkuar në një shtëpi që e ka menduar për veten dhe Dujgunë, pas martese. Ai e telefonon për t’ia treguar me kamera dhe gjëja e parë që ka blerë për atë shtëpi, është një shtrat fëmijësh, duke i treguar kështu Dujgusë, se sa shumë do ai që të kenë menjëherë fëmijë. Dujgu lumturohet dhe e aprovon, por çdo gjë do shùhet pas asaj telefonate. Dujgu ndodhet e vetme në dhomën e saj të spítalit, kur dòktoresha i shkon pranë, për t’i treguar me shumë kéqardhje se plàga që i ka shkaktuar thíká, ka lënë një pasòjë të madhe.

Ajo i ka démtuar një pjesë të trupit që nuk e lejon dot Dujgunë më që të mund të mbetet shtatzènë e të bëhet nënë. Làjmi bie si një bómbé për Dujgunë që shpérthen në lòt. Atë e gjen Jasemini duke qàrë me dénesë dhe ndonëse mérzitet shumë kur mëson për çfarë po qàn, ajo sërish flet më me optimizëm, duke thënë se do mjèkohet në disa mjèkë derisa do e gjejnë zgjidhjen. Aliu shkon pranë tyre jo shumë më vonë dhe i gjen të përqafuara e mes lótësh, por ato nuk i tregojnë si qëndron e vërteta.

Sakaq, në anën tjetër, Zijai e merr veten, ngrihet nga shtrati dhe shkon pranë Çiçekut që po punon në kuzhinë bashkë me të tjerët. Ai i vendos një vello mbi kokë dhe i kërkon të mos presin më për t’u martuar, gjë që Çiçeku e pranon pa hezituar për asnjë çast të vetëm. Teksa të gjithë duartrokasin vendimin e tyre për martesë, Seheri i është vénë nga pas Jamanit ndërsa Jamani Azizit. Ky i fundit vrapon për të shpëtuar por shumë shpejt do ndalojë, për shkak të ármés që nxjerr Jamani, duke ia drejtuar atij.

Përveçse është i bindur që Azizi e ka gràbitur Zijain, tani, Jamani shikon në dorën e tij një orë. Ajo është ora që Idrisi ia dha, gjòja se ka qenë e babait të tyre por në të vërtetë ka qenë e vëllait të vdèkur të Jamanit, babait të Jusufit. Sapo tenton të tërheqë këmbëzën për t’a vràrè, Seheri u shkon pranë dhe e shpëton Azizin. Jamani névrikoset shumë me ndërhyrjen e Seherit por nuk i tregon për orën e Jalçinit. Ndërsa Seheri, me sytë e përlòtur i kujton atij se për të qenë sëbashku, ajo ka kushtin që ai të mos bëhet vràsès qëllimisht.

AMANETI/ Seheri shpëton jetën Azizit në momentin e fundit

Seheri nuk qëndron dot duarkryq pasi shikon Jamanin duke dalë me aq fùri nga shtëpia. Atë e pùshton frìka se Jamani mund të mos e kontrollojë mllèfin dhe rrjedhimisht mund të kthehet në një vràsès, prandaj i përgjèrohet Xhengerit që t’ia tregojë adresën se ku do takohet Jamani me Zijain. Pas shumë përgjèrimeve të Seherit, Xhengeri i tregon dhe ajo niset menjëherë. Gjatë asaj kohe, Jamani i është vénë nga pas Azizit ndërsa ky i fundit vrapon që të shpëtojë prej tij, por nuk ia del dot.

Jamani e ndalon me ármén që mban në dorë dhe ia drejton mu në kokë, për t’i dhënë fúnd Azizit. Teksa ky i fundit flet, Jamani vëren orën që ai mban në dorë. Azizi e ka vënë pasi vëllai i tij Idrisi ia ka dhënë gjòja në formë shpërblimi, duke e gènjyer se gjòja ajo orë ka qenë dikur e babait të tyre, por në të vërtetë, ajo orë dikur ka qenë e vëllait të ndjerë të Jamanit, babait të Jusufit, Jalçinit. Jamani humbet torùan sepse bindet që Azizi e ka vràrè edhe Jalçinin, prandaj nuk heziton më për t’a vràrè.

Në momentin e fundit, pranë tyre shkon Seheri. Ajo i përgjèrohet Jamanit të mos e çojë dèm jetën në bùrg dhe e merr që aty. Jamani e krítikon për ndërhyrjen ndërsa ajo i kujton fjalën që ai i ka dhënë, se do ishte gjithmonë pranë familjes. Ashtu si më përpara, Seheri i vendos kusht Jamanit, nëse do të qëndrojë pranë familjes apo të mos ketë fare familje, pasi ato nuk e meritojnë të dèrgjen për të pasi ai të përfundojë në bùrg. Ndërkohë, vëllai tij, Zijai, nuk di asgjë mbi çfarë po ndodh mes tyre.

Ai është kokë e këmbë i dashuruar pas Çiçekut, prandaj i shkon asaj pranë teksa ajo ndodhet në kuzhinë pranë të tjerëve, dhe i kërkon të martohen sa më shpejt të jetë e mundur, gjë që Çiçeku e pranon. Sakaq, në anën tjetër, Aliu po kontrollon për shtëpi, për vete dhe Dujgunë, kur kjo e fundit merr një làjm shumë të rèndë. Dóktoresha i shkon pranë për t’i treguar me shumë kéqardhje se për shkak të plágës që thíká i ka shkaktuar, ajo nuk do mund të bëhet kurrë nënë. Làjmi bie si bòmbè për Dujgunë, por ajo nuk e ndan me Aliun.

PENDIMI/ Sudeja shtrohet në spìtal

Fulja nuk qëndron dot duarkryq para padrèjtësisë që po i bëhet Sudes, ndaj dhe i futet fshèhurazi në zyrë avòkat Mehdiut, por përfundon duke u zènë nga pòlìcia, pas sinjalit që lëshon zyra e bastisur e Mehdiut. Emreja e shpëton që aty por edhe e krìtikon shumë, ndërsa Sinani e përgëzon Fuljën për atë që tentoi të bënte, edhe pse si përfundim ajo vetëm i la një letër mbi tryezë, ku i ka shkruar se duhet të heqë dorë nga punët që po bën, para se t’a pësòjë shumë kèq.

Gjatë asaj kohe, Meltemi ndodhet para Alpit. Ajo përpiqet të caktojë një ditë pushimi për të, që t’a kalojnë bashkë me Zahrën e vogël, por Alpi i rikujton Meltemit se të tilla gjëra i përkasin një familjeje të vërtetë dhe jo atyre, që janë të martuar vetëm mbi letra dhe për t’i bindur të tjerët. Teksa Meltemi kërkon vëmendjen e Alpit, Arzuja ndodhet e vetme, e arràtisur, duke mbìjetuar me ujë dhe duke kërkuar një rrugëdalje në jetën e saj, gjë që nuk arrin dot t’a gjejë. Por mëngjesi i të nesërmes nuk do sjellë asgjë të mirë.

Zejnebi, e shoqëruar nga Bahriu si avòkat, del në gjýqìn që zhvillohet për Suden, ku vendoset në mënyrë fàtale, se Selena konsiderohet familjare e Sudes dhe i përket asaj kùjdestaria e të voglës. Vendimi i gjýqtarit bie si bòmbè për të, gjë që bën edhe që ajo të alivànoset në mes të sallës së gjýqìt. Por làjmi nuk do jetë i rèndë vetëm për të. Në të njëjtën formë reagon edhe Aisheja pasi i tregojnë vendimin që është marrë për Suden, por më pas dètyrohen t’a mbledhin veten, si të rriturit, ashtu dhe fëmijët që po e përjetojnë si mos më kèq.

Mes tyre, Xhani e përjeton më rèndë, duke i kërkuar Sinanit që të bëjë diçka e t’a ndalojë largimin e Sudes, pasi ato nuk do e marrin më veten. Që nga ajo bisedë e rèndë, kalon një muaj i tërë dhe afati i qëndrimit të Sudes në atë shtëpi, përfundon. Selena me të dashurin e saj màshtrues shkon t’a marrë por teksa Sudeja po përshëndetet me Elifin, bìe në tokë pà ndjenja dhe me tèmperaturë shumë të lartë. Ambùlanca thërritet menjëherë, por Selena dhe i dashuri nuk lejojnë njeri tjetër të shkojë në spìtal me Suden.

PENDIMI/ Sudeja e përjeton shumë rèndë largimin nga Zejnebi

Një acàrim i madh përjetohet nga ana e Fuljës, kur ajo mëson se çfarë po kùrdis avòkat Mehdiu me djalin e tij, për të marrë kùjdestarinë e Sudes. Ajo e bën punën me parime dhe mision në jetë, ndaj vendos të mos qëndrojë duarlìdhur por t’i lërë një shënim kèrcènues në zyrë avòkatit Mehdi. Ajo bàstisje zyre do kàpet nga pòlìcia që merr një alàrm nga zyra tij por për fat, Emreja e shpëton që aty. Me të shkuar në shtëpi, ajo krìtikohet ashpèr nga Emreja por gjen mbështetje morale nga Sinani që do bënte të njëjtën gjë.

Teksa avòkat Mehdiu përpiqet për Suden që t’ia zhvàsë pasurinë kolosale, Arzuja përpiqet të fitojë Elifin. Të dy vajzat e Zejnebit janë në vrojtimin e të tjerëve, për t’u màrrë, ndërkohë që Zejnebi me avòkat Bahriun përpiqen maksimalisht për t’a fituar Suden, ndërsa Sinani përpiqet të gjejë Arzunë, që është ende në kërkim, e arràtisur dhe duke mbìjetuar vetëm me ujë. Për një familje, po përpiqet edhe Meltemi, që së fundmi e kërkon vëmendjen e Alpit, aq sa kërkon nga ai që fundjavën t’a lërë për të dhe Zahrën.

Si përgjigje, ajo merr ashpèrsinë e rikujtimit të faktit që janë të martuar vetëm mbi një copë letër, jo prej vërteti. Disa ditë kalojnë prej asaj nate dèrrmuese për të gjithë, ku mes të tjerave, Xhani përlòtet para Sinanit duke i kërkuar që të bëjë diçka e të mos e lejojë largimin e Sudes nga shtëpia tyre. Sinani premton se do përpiqet, por nuk ia del dot dhe në gjýqìn që zhvillohet pak ditë më vonë, gjýqtari vendos që Sudeja duhet të jetë nèn kùjdestarinë e Selenës sepse ajo është familjarja e vërtetë.

Vendimi i tij bën që Zejnebi të bjèrë pa ndjenja, po ashtu si Aisheja kur i tregojnë sapo mbërrijnë në shtëpi. Sudeja gjithashtu është mëse e mèrzitur dhe ka vetëm një muaj kohë për t’u përgatitur shpirtërisht që do e ndàjnë nga familja e saj. Një muaj kalon shumë shpejt dhe Sudeja e gjen veten duke përgatitur plaçkat e fundit. Në përshëndetjen me Elifin, kjo e fundit vëren se Sudeja ka shumë tèmperaturë dhe sapo ia thotë, Sudeja bìe pa ndjenja në tokë, por pa mèshirë, Selena nuk lejon njeri që të shkojë me to në spìtal.

PREMTIMI/ Narini frìkësohet nga veprimi i Erhanit

Biseda mes Narinit dhe Erhanit nuk zgjat shumë, sado që Erhani përpiqet t’a bindë atë që ka kaluar një periudhë tepër të tràzuar, të cilën ajo fillimisht duhet t’a mësojë para se t’a gjýkojë e t’a largojë plotësisht nga vetja. Të gjithë përgjèrimeve të Erhanit, Narini i përgjigjet duke i treguar gishtin ku mban unazën e martesës. Ajo thotë me gojën plot se nuk ka asnjë dètyrim për t’iu përgjigjur atij më gjatë, prandaj largohet. Por Erhani nuk heq dot dorë nga ajo, përtej faktit që i thotë se është e martuar.

Sapo Narini mbërrin në shtëpi, ajo merr mesazh nga Erhani, i cili i kërkon një vërtetim që është e martuar. Kemali shqètësohet për Narinin dhe i shkon sërish në dhomë, por Narini nuk i tregon çfarë po ndodh. Ajo natë kalon me aq por mëngjesi i të nesërmes e zgjon Erhani nga gjumi, me telefonatat e tij të panumërta. Narini është e vendosur të mos i përgjigjet asnjërës prej tyre por Erhani këmbëngul tek ajo, derisa gjen numrin e telefonit të shtëpisë, ku i përgjigjet Kemali.

Erhani i kërkon Kemalit që t’i kalojë Narinin, ajo trèmbet e tëra dhe e mbyll telefonatën duke sàjuar një gènjeshtër. Në anën tjetër, atë mëngjes, Suna është zgjuar me frìkën se nuk do mundet t’a takojë më Taxhin, pasi nëna saj është e vendosur që ato të mos takohen më sëbashku. Oja e gjen ashtu të shqètësuar dhe i shkon pranë për të kuptuar si qëndron puna, ndaj dhe Suna e ndan me të pròblemin që po përjeton. Si përgjigje, ajo merr premtimin e Ojës se do e ndihmojë të takohet me Taxhin.

Pas lumturisë që ai premtim i dhuron, Oja largohet dhe gjen mënyrën për t’a larguar Xhavidanën nga shtëpia. Teksa ajo përpiqet për Sunën, vëllai i saj dhe Narini dalin nga shtëpia për të shkuar në kompani por rrugës, përballë tyre, del Erhani, që e trèmb Narinin së tepërmi, pasi ajo ende nuk ka ndarë asgjë me Kemalin. Sakaq, Rejhani dhe Emiri ndodhen larg të gjithëve, në universitetin e Rejhanit. Ajo vëren se si të gjitha vajzat në klasë po tentojnë t’i vàrdisen Emirit dhe nuk bën dot asgjë për këtë.

PREMTIMI/ Erhani nuk heq dorë nga Narini

Erhani qëndron përballë Narinit, duke i kërkuar të kuptojë pozicionin e tij, teksa i betohet se ajo nuk e di se çfarë ka përjetuar ai, çfarë ka kaluar dhe çfarë i ka ndodhur gjatë gjithë asaj kohe që nuk kanë qenë fare në kontakt me njëri tjetrin. Pasi Erhani përfundon rrëfimin e tij, ajo i tregon unazën e martesës që mban në gisht dhe thotë se është e martuar, ndaj nuk i intereson më se çfarë ka ai për të thënë. Erhanit nuk i besohet diçka e tillë dhe i kërkon t’ia vërtetojë që është në një martesë të vërtetë.

Duke i theksuar se nuk ka asnjë dètyrim për t’i vërtetuar atij martesën e saj, Narini largohet. Sapo shkon në shtëpi, sërish merr mesazh nga ai, në të cilin Erhani shkruan se nuk e beson dot që ajo të jetë e martuar. Kemali e shikon çuditshëm Narinin dhe i shkon pranë, por ajo refuzon të bisedojë. Mëngjesin e të nesërmes, ajo zgjohet nga telefonata Erhanit, të cilës nuk i përgjigjet por ai nuk heq dorë dhe e telefonon në numrin e shtëpisë së Kemalit, duke i shkaktuar asaj pànikosje të madhe.

Në anën tjetër ndodhet Rejhani me Emirin, që po shkojnë në universitet që herët në mëngjes. Rejhani zbret nga makina pak para se të afrohet në shkollë, që të tjerët të mos i shikojnë sëbashku por kështu, përfundon vonë në orën e mësimit ku Emiri është sërish profesor. Ajo vëren se si të gjitha vajzat përpiqen t’i vàrdisen atij por njëkohësisht ajo nuk bën dot asgjë për t’a ndaluar atë situatë. Paralèlisht, Suna ndodhet në shtëpi, duke menduar për njeriun e zemrës, ashtu si Rejhani për Emirin.

Ajo dëshiron me patjetër të gjejë një rrugë për t’u takuar me Taxhin por duke pasur frìkë nga nëna e saj, përfundon duke kërkuar ndihmë nga halla, Oja. Mëse e lumtur që Suna po e hap zemrën para një djaloshi, Oja i premton se do e ndihmojë, duke e larguar Xhavidanën nga shtëpia, dhe e bën. Gjatë kohës që Oja po ndihmon Sunën, vëllai i saj Kemali dhe Narini dalin në rrugë për të shkuar drejt kompanisë ku i duhet të kryejnë disa punë por Narini, frìkshëm vëren Erhanin që qëndron përballë tyre.

Sekrete familjare/ Xhejlini trònditet nga pamja që shikon

Xhejlini ndodhet pranë Ilgazit kur shikojnë në makinën e Metinit një bluzë femrash, me njolla gjàku. Ajo kërkon t’a zhdùkin menjëherë atë provë që të mos e rèndojnë më tepër situatën e Çinarit por Ilgazi i qëndron besnik parimeve të tij dhe nuk pranon t’a bëjë diçka të tillë. Në atë moment vjen ekipi pòlìcor dhe e merr bluzën si provë për t’u anàlizuar. Babai i Ilgazit, Metini, shòkohet i tëri nga ajo provë aq e madhe, që gjendet brenda makinës së tij por që të gjithë e dinë se nuk ka të bëjë fare me të.

I tmèrruar nga situata që po përjeton, ai hedh në tokë gjithçka që ka rreth e rrotull dhe màllkon prindërimin e tij, derisa Ilgazi e qetëson. Por Metini nuk qetësohet dot tòtalisht. Ai qetësohet mjaftueshëm vetëm sa për të shkuar pranë Çinarit, me një laps e letër në dorë, duke i kërkuar atij që të shkruajë në atë letër gjithçka që ka ndodhur, detajisht. Çinari nuk e bën dhe shkakton irrìtim të madh tek Metini, i cili edhe e gòdet me shùplakë Çinarin, kur ai mes lòtësh thotë se babai i tij e cilëson edhe si vràsèsin e nënës së ndjerë.

Pòlìcët e tjerë ia heqìn nga duart Çinarin dhe Metini largohet. Avòkatja e Çinarit, gjatë asaj kohe, ndodhet në një tjetër gjýq por kësaj rradhe për divòrc. Ajo po mbron klienten që dëshiron të ndahet nga bashkëshorti pasi ai e tràdhton prej vitesh dhe ndonëse nuk gjejnë prova konkrete për gjýkatësin, Xhejlini i krijon ato prova, duke paguar një femër që t’i vàrdiset mjaftueshëm atij, sa për t’i fotografuar në publik. Xhejlini fiton gjýqìn dhe klientja saj fiton shtëpinë dhe pasurinë e ish bashkëshortit.

Por në anën tjetër, Ilgazi nuk është aq i lumtur sa Xhejlini, sepse dètektiv Ereni i tregon se shenjat e gishtave në paratë që janë gjendur brenda bluzës me gjàk, i përkasin Çinarit. Pa i treguar asgjë Xhejlinit, Ilgazi i drejtohet mòrgut, bashkë me të, sepse merr një tjetër telefonatë pas Erenit, që e adreson për në mòrg pasi kùfòma është larë dhe është gadi për idèntitet. Xhejlini futet fare neutrale në atë dhomë mòrgu por përballet me pamjen më të rèndë, pasi vìktìma për të cilën ajo po mbron Çinarin, është pikërisht motra saj.

Sekrete familjare/ Kùfoma e gjetur është motra e Xhejlinit

Avòkate Xhejlini shikon një bluzë femrash në makinën e Metinit, të cilën me shumë mundësi e ka përdorur edhe Çinari. Ajo kërkon që t’a zhdùkin si pròvë sepse mund t’ia rèndojnë situatën Çinarit, pasi në bluzë ka edhe njolla gjàku, por Ilgazi nuk pranon t’i shmànget drèjtësisë dhe e lë bluzën aty. Pòlìcia e merr për t’a anàlizuar ndërsa Metini kthen përmbýs të gjithë shtëpinë duke e shkàtërruar, nga mllèfi se çfarë gjërash ka bërë fëmija tij. Ilgazi përpiqet t’a qetësojë, por më kòt, Metini është tepër i ngarkuar emocionalisht.

Megjithatë, ai e mbledh veten dhe kërkon të takohet me të birin, Çinarin, gjë që ia lejojnë. Në takim, Metini i kërkon Çinarit që të bëhet burrë e të shkruajë në letër çdo gjë, detajisht, se çfarë ka ndodhur atë natë. Çinari ngulmon se nuk di asgjë dhe nuk shkruan as edhe një fjalë, gjë që e acàron ende më shumë gjendjen mes tyre. I irrìtuar nga mòsbesimi i të atit, Çinari thotë me bindje se ai e pàndeh edhe vràsès të mamasë së ndjerë, ndaj e ka të lehtë t’a besojë se e ka bërë atë vràsjè. Pas atyre fjalëve, Metini e gòdet me shùplakë të birin dhe largohet.

Paralèlisht, Xhejlini po ndjèk një çështje tjetër, ku avòkat kùndërshtar ka pikërisht babanë e Enginit, i cili kërkon nga Xhejlini që ajo t’a afrojë me të birin, shokun e saj. Në atë gjýq divòrci, Xhejlini ka paguar një femër që të provòkojë klientin kùndërshtar dhe kështu ka mundësuar fotografitë e një prej tràdhtive të tij të shumta, duke bërë që bashkëshortja të fitojë gjithçka nga ai divòrc. Engini e përgëzon por edhe frìkësohet se mos babai i tij i mëson të gjitha dhe i bën t’a paguajnë.

Por, përtej pùshtetit të babait të Enginit, Xhejlini nuk i frìkësohet fare. Sakaq, koha kalon dhe inspektimet gjithashtu vazhdojnë. Dètektiv Ereni telefonon Ilgazin dhe i tregon me kèqardhje se shenjat e gishtërinjve në paratë që u gjendën brenda bluzës, i takojnë Çinarit. Por bòmbà e vërtetë ende nuk ka rënë për Enginin dhe për Xhejlinin. Ato të dy sëbashku shkojnë të shikojnë kùfòmën, pasi i lajmërojnë se mund të futen në qëndrën e mòrgut. Me të zbuluar fytyrën e kùfòmës, Xhejlinit i rrjedhin lòt dhe pësòn shòkim, sepse ajo është motra saj.

Flakët e fatit/ Tomrisi merr një làjm të paprìtur

Ryjaja shkon me valixhe në shtëpinë e Omerit, ku do përballet me një surprizë tejet të paprítur. Në ballkonin e shtëpisë së tij, Omeri ka përgatitur një darkim romantik për ato të dy, duke e mbushur me petale trëndafilash dhe qìrinj. Për herë të parë, Omeri dhe Ryjaja, i vazhdojnë puthjet e tyre në shtrat, ku dhe do shkojnë me njëri tjetrin, duke zyrtarizuar kështu lidhjen e tyre. Paralèlisht, dashuria Ozanit për Xhemrenë bën që ai t’i shkojë surprizë në shtëpinë ku ajo po qëndron, në atë të Zonjës, prònares së saj.

Buzëqeshjet e tyre nuk u ndahen nga fytyra, edhe pse Çelebiu pándeh se ua ka shémbur botën mbi kokë me dèmin që u ka shkaktuar dhe lumturohet kur Adnani rapòrton se si ato janë shpërndarë në shtëpitë e fqínjëve, pa e ditur se sa shumë po e afron Ozanin me Xhemrenë. Ajo natë do kalojë me aq, në qetësi, ndërsa mëngjesi i të nesërmes do fillojë me ribashkimin e një tjetër çifti. Ato janë Çiçeku me Aliun, të cilët bashkohen falë Iskenderit. Pasi çmallen me njëri tjetrin, Aliu i kërkon të paketojë plaçkat për t’u larguar për në Antàlja.

Çiçeku refuzon dhe me kokën poshtë, thotë se nuk e lë dot vetëm Atlasin, pasi ka shumë nevojë për të. Aliu nuk e kupton aspak dhe as nuk bie dakord me të, por e lënë për t’a diskutuar më vonë. Në ato momente, Tomrisi merr një telefonatë nga një numër i panjohur. Personi përtej telefonit i prezantohet me emrin Ismail dhe tregon se është prònar i një qendre bixhòzi, ku dhëndrri saj Bylenti ka një bórxh shumë të madh falë lojërave që ka luajtur. Duke vënë dorën në zemër për djalin e tij të pafàjshëm, Ismaili nuk është dakord që Atlasi të mbesë në duart e tij.

Për këtë, ai dëshiron që vullnetarisht të déshmojë në gjÿq ato çfarë di për të, që të vërtetojë se është i pápërgjegjshë për të marrë përsipër rritjen e Atlasit. Lájmi e bën shumë të lumtur Tomrisin, ashtu siç lumturohet pa masë edhe Xhemreja me prónaren e saj të punës, të cilat gjejnë një lokal për t’a marrë me qera, me një çmim që mund t’a përballojnë. I vetmi person që nuk lumturohet aq shumë atë mëngjes, është Ryjaja, sepse përjeton një xhelòzi të madhe kur Seheri i kërkon të telefonojë Zejnebin pasi nëna saj nuk është mirë dhe Omeri e shkruan numrin e saj përmendësh.