AMANETI/ Vëllai i Azizit urdhëron vràsjèn e Zijait

Aliu merr shumë zemër nga kolegu tij Ibo dhe Kàraja që u martuan pa pritur fare, prandaj i kërkon asaj që të mos presin më gjatë për të shpallur fejesën e madhe por t’a bëjnë sa më herët. Dujgu pranon pa hezituar dhe làjmin e madh e ndan edhe me Jaseminin. Kjo e fundit gëzohet shumë dhe nga pasthirrmat e saj të gëzuara, e dëgjon edhe Semraja, e cila nuk është fare dakord. Ajo thotë se është ende shumë herët dhe duhet të presin pak më tepër. Ashtu e irrítituar, Semraja troket në derën e Sulltanës.

Ajo e pyet Sulltanën nëse ka qenë në dijeni të shpalljes së fejesës që të rinjtë duan të bëjnë, gjë që Sulltana e merr si diçka të kryer dhe gëzohet pafund, prandaj Semraja largohet fare. Në shtëpi, Jasemini përpiqet t’a bindë nënën e saj se nuk kanë asnjë arsye përse t’a vonojnë më tepër atë hap, ndërsa Semraja thotë se nuk do të ndahet kaq shpejt nga vajza e saj. Sërish ndërmjet Jaseminit, Dujgu mëson edhe që Semraja ka dëgjuar çdo gjë e që ka dalë kúndër. Mérzinë e qëndrimit të Semrasë, Dujgu e ndan edhe me Aliun.

Ato shkojnë sëbashku në shtëpi për t’a bindur Semranë por me të diskutojnë në mes të rrugës dhe gjatë atyre minutave, një e panjohur po i ndjèk ato nga një makinë që qëndron e fshèhur. Në anën tjetër, dikush po i panjohur do vihet në ndjèkje të Zijait. Ai merr një pagë marràmendëse nga Idrisi, vëllai i Azizit, që të ndjèkë Zijain dhe në momentin e parë që t’i jepet mundësia, t’a vràsè atë. Zijai në ato momente po merret me fejesën e tij, ashtu siç Seheri po kujdeset për Çiçekun, bashkë me gjithë stafin.

Adaleti shkakton lòt tek Çiçeku kur e pyet nëse do të ftojë ndonjë mik apo familjar dhe kështu mësojnë se ajo është pa njeri. Seheri e përqafon, i thekson se të gjithë bashkë janë një familje e madhe dhe i jep asaj të gjitha bizhuteritë që Seheri ka vënë dikur në fejesën e saj. Xhengeri ndërkohë lajmëron Zijain se çokollatat për në mbrëmje kanë pak vonesë sepse motorristi ka mbetur në trafik. I irrítuar, Zijai fshèhurazi del vetë nga shtëpia për t’i blerë çokollatat. Vràsèsi e spíkat por në çastin e fundit vjen Jamani dhe e shoqëron me makinën e tij.