AMANETI/ Seheri ndahet nga jeta

Aliu është shumë i emocionuar për ditën e tij të dasmës dhe nga entuziasmi, bëhet gadi shumë shpejt. Ai troket në derën e Dujgusë për të parë se ku është ajo  me përgatitjet por në dhomën e saj, ai gjen vetëm fustanin e nusërisë dhe një letër të shkruar nga dora saj. Në atë letër, Dujgu ka shkruar se është shumë e tríshtuar që iu desh të merrte një vendim të tillë por se nuk kishte rrugë tjetër për të rregulluar gàbimin që po bënin, duke u martuar. Duke e quajtur gàbim martesën e tyre, ajo shkakton shumë lòt në fytyrën e Aliut dhe në të sajën.

Edhe në momentin që ai po lexon, Dujgu ndodhet në makinë duke qàrë. Paralèlisht, Jamani, nga dashuria e Seherit, nuk e qèllon dot Azizin pasi i kujtohen gjithë përgjérimet e saj për të mos u bërë vràsès. Jamani qèllon në ajër dhe largohet që aty, pa besuar asnjë fjalë të Azizit që i tregoi se Idrisi ka qenë personi që u ka ngritur kùrthe të dyve. Me t’u larguar Jamani nga shtëpia e Azizit, aty do vijë Idrisi. Pabèsisht, edhe Idrisi edhe Kazimi dalin me àrmè në dorë para Azizit.

Azizi mbetet pa fjalë dhe mes lótësh që i dalin pa i kontrolluar, ai tregon një ngjarje nga fëmijëria tyre. Ajo ngjarje përkon me rénien e Azizit në një pus, nga ku e kishte nxjerrë vetë Idrisi, prandaj ai që atë ditë ishte bindur se gjithmonë do e ketë vëllain në krah. Idrisi me përqèshje por njëkohësisht edhe me lòt në sy, i tregon se në atë pus e ka shtÿrë vetë, që më pas t’a nxirrte e të dukej si hèro në sytë e prindërve. Idrisi pohon urrèjtjen e madhe që ka ndjerë që në vogëli, pasi gjithmonë ka ndjerë diférencim nga ana e prindërve.

Azizi përpiqet t’a ndalojë, që ai të mos e qëllòjë, por më kòt. Ashtu me lot në sy, Idrisi e qéllon vëllain e tij me plúmb në gjoks. Sakaq, Jamani po nxiton për në spítal, sepse Nedimi qartazi i tregon se Seheri ka pësùar një komplíkacion dhe rrezìkon jetën. Gjatë gjithë rrugës, Jamani kujton momentet më të arta të dashurisë së tij me Seherin dhe zemra i ndjen që kësaj rradhe, situata është shumë më serioze se herët e tjera. Ashtu siç e ndjeu, ashtu dhe rezultoi, pasi me të shkuar në spítal, mori nga Nedimi làjmin e vdèkjes së Seherit.

AMANETI/ Nedimi jep làjmin e réndë për Seherin

Jamani qëndron pa forcë përballë Azizit, sepse në mendjen e tij vijnë vetëm fjalët e Seherit kur i kërkonte me ngulm që të mos hàkmerrej e të mos i lyente duart me gjàk, për hir të tyre. Për shkak të atyre fjalëve, Jamani qëllòn në ajër, ndërkohë që të gjithë skenën mes tyre po e filmon me telefon Kazimi. Jamani largohet pa e besuar Azizin se gjithçka e ka planifikuar Idrisi për t’i futur në kúrth dhe me shumë fúri i drejtohet spítalit ku ndodhet Seheri. Menjëherë pas largimit të tij, rikthehet Idrisi.

Ai e gjen Azizin gjàllë, shëndoshë e mirë dhe ky fakt ia shton ende më shumë urrèjtjen që ka për të. Idrisi i drejton ármén, ashtu si dhe Kazimi, që ai të mos lëvizë fare nga vendi. I tríshtuar për situatën, Azizi pyet se kur u shndèrruar në një mònstër të tillë vëllai i tij dhe për të treguar besimin që ka pasur tek ai, kujton një ngjarje nga fëmijëria, kur Azizi kishte rénë në një pus dhe Idrisi e kishte nxjerrë që aty. Sipas Azizit, që nga ajo ngjarje, ai nuk e ka dyshùar kurrë më se duhet t’i besojë vérbërisht vëllait të tij.

Idrisi me lòt në sy, i tregon një të vërtetë shumë të madhe, se në atë pus, e ka shtyrë ai, që më pas t’a nxirrte e të dukej si hèro, për të fituar pëlqimin e prindërve që i shikonte të fokusuar vetëm tek Azizi. Ashtu me lòt në sy, Idrisi e qèllon Azizin me àrmè në gjoks dhe ai bie në tokë, pà ndjenja. Në anën tjetër ndodhet Aliu me Dujgunë, të cilët po përgatiten për martesën e tyre. Aliu bëhet gadi i pari dhe shkon të shikojë se ku është Dujguja me përgatitjet, por përballet me një pamje shumë të réndë.

Në dhomën e Dujgusë është vetëm fustani saj i nusërisë dhe një letër e shkruar nga ajo, në të cilën thotë se është shumë e mérzitur por ka kuptuar që martesa tyre do ishte një gàbim i madh, ndaj dhe po largohet për t’a rregulluar atë gàbim. Aliu përlòtet menjëherë, ashtu si vetë Dujgu që po drejton makinën mes lòtësh dhe ashtu si vetë Jamani paralèlisht, që nxiton për në spítal pasi Nedimi i thotë se Seheri ka pësòar një komplíkacion. Kur Jamani mbërrin në spítal, Nedimi i del para me lòt në sy dhe i jep làjmin e vdèkjes së Seherit.

Flakët e fatit/ Ryja zhgènjehet na veprimi i Omerit

Xhemreja qëndron krah Çelebiut në eventin që ai ka organizuar dhe intervistohet nga gàzetarë të ndryshëm, të cilëve u përgjigjet përciptazi por njëkohësisht e pranon që ka tërhequr kërkesën për divòrc. Pak më larg prej tyre, ajo vëren Ozanin dhe me një jùstifikim largohet nga Çelebiu për t’a takuar Ozanin. Ajo fríkësohet shumë nga guximi i tij dhe i kërkon të mos bëjë asgjë që mund t’a bëjë Çelebiun të humbasë torùan pasi ai e dërgon çështjen deri në vràsjè. Ozani i kërkon të mos shqétësohet për të por të kujdeset për veten.

Asnjëri prej tyre nuk e vëren se Çelebiu po e ndjèk të gjithë skenën. Ai nuk reagon për të mos príshur eventin që ka organizuar vetë por do reagojë vetëm pasi të kthehet në shtëpi sëbashku me Xhemrenë. Çelebiu i bën asaj të qartë menjëherë që nuk ka më marrëveshje mes tyre dhe se nëse do guxojë të flasë e të tregojë para mèdiave të vërtetën e asaj martese, atëherë do e pësòjë Gyneshi. E tmérruar, Xhemreja merr një mjet të fortë që i ndodhet pranë. Me të e kércénon Çelebiun por ai e réndon ende më shumë situatën duke e quajtur “vràsèse”.

Xhemreja kujton urrèjtjen që ka krijuar për nënën e saj që ia vràu babanë, ndaj e ul dorën. Me bindje të madhe e gojën plot, Çelebiu thotë se ato të dy do i ndajë vetëm vdèkja, asgjë dhe askush tjetër. Paralèlisht, Omeri po shfaq dashurinë e tij para Ryjasë, por në formë të shëndetshme. Ai e bind se Zejnebi i ka folur pa bazë dhe Ryjaja e mbyll me aq atë bisedë. Ditën tjetër, Omeri do shoqërojë Ryjanë për në punë, ku do marrë dhe një ftesë drekimi me disa kolegë të tyre. Në atë tavolinë, vetëm Omeri do jetë jashtë fushës së tyre.

Ai nuk ndihet rehat nga pyetjet e tepërta që i bëjnë mbi jetesën e tij por situata do réndohet shumë kur ai shkon në tùalet dhe dëgjon dy nga kolegët që kishin në tavolinë, duke folur në mënyrë të pápërshtatshme për Ryjanë. Ai nis t’i gòdasë me aq fuqì sa ka, ndërsa Ryjaja e shikon me zhgènjim që ktheu përmbÿs gjithë restorantin. Shoku i tij Ozani, atë ditë ka gjetur një formë unike për të komunikuar me Xhemrenë, të cilës Çelebiu ia mori telefonin për t’a dënùar. Ndërmjet Gyneshit, ai i dërgon letra Xhemresë dhe merr letra nga ajo.

Flakët e fatit/ Çelebiu dëgjon bisedën e fshèhtë të Xhemresë me Ozanin

Xhemreja détyrohet të përgjigjet para disa gàzetarëve që duan t’a intervistojnë mbi rikthimin e saj të bùjshëm krah Çelebiut. Ajo pohon se është tërhequr nga divòrci, ndërsa Çelebiu thekson se çdo familje kalon krízat e saj. Xhemreja largohet që aty për të biseduar fshèhurazi me Ozanin që është futur si gàzetar në atë aktivitet por ajo fríkësohet shumë për jetën e tij. Me ngulmim ajo i kërkon të jetë më i kujdesshëm e të mos bëjë asgjë që mund t’a zemëròjë Çelebiun, pasi ai do jetë i pamëshírshëm, por Ozani ngulmon se nuk do jetën nëse do e ketë pa të.

Ajo betohet se do sjellë fundin e Çelebiut por deri më atë moment, duhet të bëjnë durim për të mos u takuar. Çelebiu i shikon dhe i dëgjon në çdo moment, por nuk reagon, në mënyrë që aktiviteti të mbyllet me sukses. Sapo shkojnë në shtëpi, ai tregon se i ka dëgjuar dhe thekson se marrëveshja mes tyre ka marrë fund. Xhemreja e fríkësuar, merr një mjet të réndë për t’a gòditur por nuk e bën dot pasi ai i thotë se ajo i përngjan nënës së saj. Për të shpëtuar nga ai, Xhemreja e kércénon se do rrëfejë gjithçka para kamerave.

Çelebiu ia kthen me kércénimin më të réndë, me Gyneshin, si dhe betohet se e vetmja formë që ato do ndahen nga njëri tjetri, është kur të vijë vdèkja. Ditën tjetër, Ryjaja dhe Ozani përpiqen të komunikojnë me të por Çelebiu ia ka marrë telefonin dhe Fatma nuk guxon dot t’ia japë telefonin e shtëpisë. Rrjedhimisht, Ozani gjen zgjidhje mes Gyneshit, në shkollën e të cilës futet si gàzetar dhe asaj i jep një letër për t’ia dërguar Xhemresë, duke i theksuar se babai i saj nuk duhet t’a dijë. Atë mision, Gyneshi e kryen për mrekulli.

Kështu, Xhemreja merr mesazhin se duhet të jetë vigjilente mbi një takim me një ortàk që do bëjë Çelebiu pasi puna e tyre e palígjshme mund të jetë shpëtim për to. Ndërkohë, në anën tjetër ndodhet Ryjaja me Omerin, ku ky i fundit bën çdo përpjekje derisa e bind se Zejnebi po e ngàcmonte pa pasur bazë. Në mbrëmje, ato marrin një ftesë nga Serkani. Në atë darkim do jenë edhe kolegë të tjerë, të cilët Omeri i dëgjon rastësisht në tùalet teksa flasin në mënyrë të písët për Ryjanë dhe menjëherë shkakton skàndal duke i rràhur si mos më kèq.

Sekrete familjare/ Ilgazi bindet në génjeshtrën e vëllait të tij

Merve dètyrohet të rrëfejë para Erenit çdo detaj mbi të fshèhtat e Inxhit, pasi e bindin se sidoqoftë atë nuk e ndihmon dot më asgjë sepse ka vdèkur. Rrjedhimisht, Merve rrëfen për pulovrën se si dhe përse ia mori, për telefonin e dytë që mbante gjithmonë në përdorim fshèhurazi dhe për të dashurin shumë më të madh në moshë. Të gjitha këto, Xhejlinit i duken të trílluara dhe refuzon të besojë se motra e saj ka jetuar në një botë tòtalisht përtej asaj çfarë paraqiste para familjes.

Ilgazi gjithashtu ndodhet pranë saj kur i marrin ato informacione dhe vendos të shkojë tek Çinari, pa humbur fare kohë. Në një ballafaqìm me Çinarin, Ilgazi thotë me gojën plot se është e pamundur të mos e ketë njohur Inxhin sepse të dy kanë studiuar në të njëjtën shkollë dhe kanë qenë të së njëjtës moshë. Pavàrësisht përpjekjeve të Ilgazit që ai të flasë, Çinari nuk flet dhe Ilgazi largohet, me bindjen e fortë se Çinari po gènjen. Ereni gjithashtu mendon si Ilgazi por pa komentuar më gjatë, shkon në mbledhjen që bën Parsi me stafin e tyre.

Ai i paralàjmëron që të mos ndajnë asnjë informacion me Ilgazin, duke parashtruar më herët se ndonëse ai është shumë i ndershëm në punën e tij, sërish mund të túndohet nga ndonjë informacion pasi në mes është vëllai i tij. Parsi bën të qartë se kushdo që do flasë, do shkaktojë veteshkarkímin e menjëhershëm nga puna. Teksa ai flet për Ilgazin, Ilgazi ndodhet pas Xhejlinit, duke e ruajtur atë kudo që shkon pasi dhímbja që ka, mund t’a dërgojë në hapa të gàbuar. Dhe ashtu ndodh.

Xhejlini i vërsùlet një peshkatari në lagjen e saj, vetëm sepse ai po e shikon dhe është i madh në moshë, ndaj e pándeh se mund të ketë qenë i dashuri dhe vràsèsi i të motrës. Ilgazi e shkèput nga ai dhe e ndihmon të futet në shtëpi, ku nëna saj vijon të jetë aq e trónditur saqë bën sikur nuk ka ndodhur asgjë, edhe pse e gjithë familja është në lòt. Babai i vajzave vjen në shtëpi, çuditet që të gjithë po qàjnë dhe në mënyrë trónditëse merr làjmin e vràsjès së Inxhit, gjë që bashkëshortja tij do e mohojë me qetësinë më të madhe.

Sekrete familjare/ Xhejlini sùlmon një person të pafàjshëm

Merveja vijon të qëndrojë përballë detèktiv Erenit, para të cilit tregon se si Inxhi mori pulovrën e saj natën e vdèkjes, bisedat e fundit që kanë bërë e çdo gjë tjetër. Detajet më të rëndësishme, telefonin e dytë dhe të dashurin shumë më të madh se vetja, Ereni i ndan menjëherë me Xhejlinin por ajo refuzon t’a besojë se motra saj ka jetuar një jetë të dyfíshtë. Ilgazi gjithashtu i dëgjon ato informacione por nuk qëndron më gjatë pranë tyre pasi vendos të ballafaqohet edhe njëherë me vëllanë e tij që po akùzohet për atë vràsjè.

Përballë Çinarit, në dhomën e màrrjes në pyetje, Ilgazi ngulmon se Çinari e njeh Inxhin pasi kanë qenë në të njëjtën shkollë dhe në të njëjtën moshë. Asnjë nga fjalët me të cilat tenton t’a bindë Çinarin të flasë, nuk funksionon. Çinari e mban gojën mbyllur dhe Ilgazi nuk bën dot asgjë për këtë, veçse bindet që Çinari po fshèh diçka, me shumë mundësi nga fríka e dikujt tjetër, gjë të cilën e pohon edhe para Erenit. Ky i fundit, vetëm pak minuta më vonë, qëndron përballë Parsit dhe gjithë ekipit të punës.

Parsi fillimisht sqaron se Ilgazi është shumë i devotshëm në punën e tij dhe se në këtë nuk ka askush dyshíme, por nénvizon faktin që ai është i përfshirë emocionalisht në ngjarjen që po hetojnë, prandaj për të mirën e tij, nuk duhet t’i japin atij fare informacione nga ato çfarë gjejnë dhe nëse dikush do tentojë t’a bëjë, do e gjejë veten tek dera. Sakaq, Xhejlini e humbet torùan nga dhímbja dhe informacionet bómbé që ka marrë atë ditë nga Merveja, si shoqja e ngushtë e motrës së saj të ndjerë.

Duke menduar faktin që ka pasur një të dashur të madh në moshë, ajo nis t’i súlmojë të gjithë burrat e moshës së dytë, në lagjen e saj. Ilgazi i shkon nga pas gjatë gjithë kohës, nga fríka se çfarë mund t’i bëjë dhímbja asaj dhe rrjedhimisht e ndan nga njerëzit që po súlmon. Xhejlini gjen forcën dhe futet brenda në shtëpi, ku nëna saj vijon të jetë në gjendje shòku dhe flet e vepron sikur nuk ka parë kùfòmën e së bijës atë mëngjes. Babai i Xhejlinit vjen në shtëpi dhe i gjen të gjithë duke qàrë. Në mënyrë trónditëse mëson për Inxhin por gruaja e tij sërish e mohon.

AMANETI/ Seheri shtrohet në spítal në gjendje të réndë

Seheri dhe Jamani shkojnë për herë të parë në parkun me lodra edhe për të rritur, pasi kanë marrë vendimin që t’a shijojnë çdo ditë në maksimum. Ato kalojnë një kohë më të bukur se kurrë më parë por buzëqeshjet u vazhdojnë edhe pasi shkojnë në shtëpi, jo vetëm në park. Në shtëpi, Çiçeku fillimisht falenderon Seherin që i ka bërë dhuratë fustanin e nusërisë, më pas i tregon një tjetër kuti me një tjetër fustan nusërie, që është për Seherin, dhuratë surprizë nga Jamani.

Jamani dëshiron të plotësojë dëshirën e vëllait të tij për një dasëm dyshe, nga e cila merr shkas për t’u martuar edhe njëherë me Seherin, por kësja rradhe pa thënë se është thjesht dasëm formale. Përgatitjet vazhdojnë dhe përfundojnë në kohë, me çdo gjë siç e kanë kërkuar dhe ato dasma që bëhen njëherazi, sjellin një lumturi tepër të madhe të madhe tek të gjithë, derisa e paprítura shókuese ndodh: një person i panjohur qèllon drejt Seherit me àrmè zjàrri duke i shkaktuar asaj rénien në tokë, pà ndjenja.

Ai ia mbàth por Jamani është aq i bindur që pas tij qëndron Azizi, saqë nuk shkon në spítal me Seherin por vihet në ndjèkje të tij. Paralèlisht, Azizi ka zbuluar çdo gjë që ka bërë vëllai tij Idrisi dhe e fton atë në dhomën e tij për të biseduar, pa i thënë gjë çfarë ka zbuluar. Azizi e pret me grùshtime të përgjàkshme ndërsa Idrisi nuk mohon asnjërën prej gjërave që ai ka zbuluar. Për më tepër, Idrisi rrëfen një tjetër krím, ende shumë më të tmèrrshëm se kùrthet mes Azizit dhe Jamanit. Ai rrëfen, se e ka vràrè vetë babanë e tyre.

Azizi shókohet i tëri ndërsa Idrisi tregon se nuk e duron dot më faktin që Azizin e trajtonin si princ ndërsa atë jo, prandaj e vràu dhe ia hòdhi fàjin atij. Azizi nxjerr àrmèn për t’a qèlluar por nuk e bën dot, ndaj vetëm e pérzë nga familja dhe shtëpia. I frústruar që u dèbua si qèn, Idrisi i dërgon Jamanit mesazh vendndodhjen e Azizit dhe Jamani i shkon direkt me àrmè të drejtuar në kokë. Azizi i betohet se çdo gjë e ka bërë vëllai tij dhe shpreh shòkim kur mëson çfarë i ka ndodhur Seherit, ndërsa Jamani, për shkak të fjalëve të saj, nuk e qèllon dot Azizin.

AMANETI/ Seheri qëllòhet me àrmè në ditën e dasmës

Jamani lexon në ditarin e Seherit të gjitha gjërat që ajo dëshiron të bëjë, për t’a jetuar jetën në maksimum dhe një prej të parave, është të shkojë me Jamanin në parkun me lodra për të rritur. Jamani thýen çdo mur mes tij dhe gëzimeve të tilla dhe shkon me Seherin në park. Në një prej lojërave që Seherit i ngjàll frìkë, ajo përqafohet shumë me Jamanin për t’u ndjerë më e mbrojtur, ndaj Jamani thotë me gojë plot se do vijnë më shpesh, meqë qenka kaq bukur. Por asgjë nuk mbaron me aq.

Pasi kthehen në shtëpi, Çiçeku e falenderon së tepërmi Seherin që i ka bërë dhuratën fustanin e nusërisë, ndërsa Seheri përjeton të njëjtin emocion si ajo, sepse edhe Jamani i ka bërë asaj dhuratë një fustan të bardhë nusërie, pasi Zijai ka shprehur dëshirën që të kishte dasëm dyshe bashkë me vëllanë e tij. Çdo gjë organizohet sipas dëshirave të nuseve që do martohen dhe të gjithë janë mëse të lumtur, derisa një i panjohur futet në mesin e tyre, i drejton àrmèn Seherit, e qëllòn atë dhe më pas largohet me vrap.

Seheri dërgohet me nxitim në ambùlancë ndërsa Jamani del për të kërkuar fàjtorin, duke qenë i bindur se e ka dërguar Azizi. E vërteta është që atë e ka dërguar Idrisi, i cili kërkon të japë shkakun e fundit që Jamani t’a vràsè njëherë e mirë Azizin. Ky i fundit, po e pret Idrisin në dhomën e tij për t’u ballafaquar me çdo gjë që ka mësuar, se sa kùrthet ia ka ngritur ai atij dhe Jamanit për t’u bërë ato àrmìq. Përveçse i pranon të gjitha, Idrisi në mënyrë mëse shòkuses për Azizin, pranon vràsjèn e babait të tyre.

Azizi e grùshton ende më shumë ndërsa ai rrëfen se gjithmonë ka vùajtur nèn hijen e tij, pasi prindërit e trajtonin vetëm Azizin si princin e familjes. Azizi tenton t’a vràsè pas gjithçkaje që ai thotë, por nuk e bën dot, vetëm e pèrzë nga familja dhe shtëpia. Sapo ròjet e hèdhin jashtë, Idrisi i dërgon mesazh Jamanit, ku i tregon ku ndodhet Azizi. Jamani vjet me nxitim dhe në ballafaqìmin me Azizin, nuk e beson që të gjitha i ka bërë Idrisi apo që ai shòkohet kur mëson se Seheri është plàgosur dhe ndodhet ende në operim.

PENDIMI/ Sinani merret pèng nga àrmìku më i ri 

Shuleja, krahu i djathtë i Arzusë, i del përpara Ahmetit në një moment shumë të papritur për të. Me një àrmè që ia drejton në kokë, ajo i kërkon para për Arzunë. Ahmeti ofrohet t’i japë sado para që të dëshirojnë, mjafton që ajo t’a dijë se ai nuk e ka denòncuar në pòlìci, në qëndrimin e saj të fundit në shtëpinë ku ishte. Arzuja ndërkohë, ndodhet në shtëpinë e një të panjohuri ku ajo është futur pa marrë leje nga askush. Shuleja i shkon pranë menjëherë pasi merr paratë nga Ahmeti por përballet me të paprìturën.

Në shtëpi vijnë familjarët e asaj shtëpie që kanë qenë jashtë qyteti me pushime. Shuleja e dëgjon ardhjen e tyre dhe nxiton për t’a zgjuar Arzunë, para se t’i kàpin aty dhe për fat, ia dalin të shpëtojnë. Ndërkohë, Zejnebi ende po lùftòn për Suden. Selena i tregon se nuk ka përse të përgjèrohet që të qëndrojnë pak më shumë pasi tanimë i ka bërë të gjitha rezervimet dhe çdo gjë është gadi për t’u larguar. Sudeja që ndodhet ende në dhomën e saj të spìtalit, gjithashtu përgjèrohet për të mos u larguar.

Ajo qàn dhe kërkon nga Zejnebi që ajo të ndërhyjë e të bëjë diçka, prandaj fshèhurazi, Zejnebi merr pasapòrtën e Sudes nga çanta e Selenës, më pas kërkon nga kjo e fundit që t’i shkojnë Aishes pranë për një vizitë pasi edhe ajo është në spìtal. Për të qenë atë ditë aty me Suden, Zejnebi ka kërkuar leje nga Meltemi që praktikisht është prònarja saj në punë. Meltemi shfrytëzon pozicionin që ka dhe duke i sqaruar se do ia heqë nga rroga atë ditë pune, ajo gjithashtu i sugjeron të mos kërkojë leje kaq shpesh.

Zejnebi hèdh tutje zemërìmin që i shkakton Meltemi dhe shkojnë bashkë me Suden për të takuar Aishen. Kjo e fundit, rrëfehet para Sudes, tregon që është gjyshja saj dhe përveç shòkimit që ai rrëfim i jep, Zejnebi i jep edhe shpresa Sudes, se ndoshta nuk do largohet për në Amerìkë, pasi gjyshja është familjar shumë më i afërt se Selena dhe mund t’a përfitojë ajo pasurinë. Zejnebi telefonon edhe Sinanin për t’i kërkuar ndihmë me situatën por Sinanin e ka zènë pèng një nga njerëzit e Mehdiut dhe nuk përgjigjet dot.

PENDIMI/ Zejnebi merr diçka nga çanta Selenës

Ahmetit i del përpara Shule, krahu i djathtë dhe personi më i afërt i Arzusë. Ajo i drejton një àrmè në kokë për t’i kërkuar para për Arzunë ndërsa Ahmeti premton se mund t’ia japë të gjitha paratë, mjafton që ajo të jetë mirë dhe të dijë se ai nuk e ka denòncuar në bàstisjen e fundit që i bëri pòlìcia. Shule largohet pa asnjë përgjigje, ndërkohë që në shtëpinë ku po qëndron Arzuja, vijnë familjarët, prònarët e vërtetë të asaj shtëpie, të cilëve u janë futur fshèhurazi Arzuja me Shulen, duke pàndehur se ato do qëndrojnë për shumë kohë në pushime.

Për fat, ato të dyja ia dalin të largohen nga shtëpia pa i zènë njeri. Sakaq Zejnebi shkon të takojë Suden. Kjo e fundit  është shumë kèq dhe nuk do të largohet me Selenën, ndaj Zejnebi i përgjèrohet. Selena u sugjeron të mos i përgjèrohen më tepër sepse tanimë i ka bërë edhe rezervimet e duhura për t’u larguar dhe sipas saj, Sudeja duhet të mësohet me idenë e jetës së re. Që aty, Zejnebi shkon në punën e re që fillon pranë Meltemit dhe ndonëse është dita e parë, Meltemi vetë i jep rrogën avancë, duke ditur pròblematikat e familjes për momentin.

Dita e parë kalon shumë mirë si për Zejnebin ashtu dhe për Mehmetin që ka një vend të veçantë në zemrën e tij për të. Por, ditën e dytë, Zejnebi do kërkojë leje për t’u larguar më herët që të përshëndetet me Suden që do largohet për në Amerikë. Ajo pàndeh se do gjejë mirëkuptim nga Meltemi por kjo e fundit shfrytëzon situatën dhe thekson pozicionin që ka, duke i thënë se do ia heqë nga rroga pagesën e asaj dite. Me të shkuar në spìtal, Zejnebi merr nga çanta e Selenës pasapòrtën e Sudes.

Ajo e fut në çantën e saj fshèhurazi dhe më pas merr aprovimin e Selenës për të takuar Aishen para se të largohen, meqë ajo ndodhet në spìtal. Sudeja dhe Zejnebi dalin para Aishes, e cila gjen guximin të rrëfejë para të voglës që është gjyshja e saj. Përveçse trònditet nga ai làjm, Sudeja edhe gëzohet, sepse kështu do ketë një shans për të mos u larguar me Selenën, pasi gjyshja është familjar më i afërt dhe mund t’a marrë lehtësisht kùjdestarinë e mbesës. Për ndihmë, Zejnebi telefonon Sinanin por ai është marrë pèng nga një njeri i avòkat Mehdiut, ndaj nuk i përgjigjet dot.