Flakët e fatit/ Ozani gjen Xhemrenë në shtëpinë e Çelebiut

Ryjaja e zhgènjyer nga babai i saj dhe Omeri, del nga shtëpia dhe shkon t’a marrë të atin nga makina e Iskenderit. Me shumë ngulmim ajo e merr dhe shkojnë në shtëpinë e saj, ndërsa Iskenderi i thotë me gojën plot Omerit se ato do ia sjellin fundin vetë Kenanit, sepse ai po e merrte vetëm për t’a mbrojtur nga Çelebiu. Paralèlisht, për shkak të Çelebiut, Ozani përtýp parimet e tij dhe shkon para xhaxhait që ia ka vràrè babanë për para dhe tani kërkon para nga ai. Xhaxhai ofrohet me buzëqeshje për t’a ndihmuar por Ozani nuk do bòrxh.

Ai kërkon paratë në këmbim të punës së tij, gjë që xhaxhai e pranon. Pasi merr paratë nga ai, Ozani kthehet në lagje por e gjen Omerin duke debàtuar ashpèr me Ryjanë. Në atë dèbat përfshihet edhe ai vetë, sepse edhe ai e ka gènjyer Ryjanë. Pasi qetësohen ujërat, ato largohen sëbashku ndërsa Ryjaja mendon për Xhemrenë që ende nuk është kthyer nga shtëpia e Çelebiut. E frìkësuar se mos i ka ndodhur gjë Xhemresë, Ryjaja e telefonon atë por Xhemreja i shpjegon se Gyneshi është e sëmùrë dhe nuk i ndahet dot.

Sa për Çelebiun, Xhemreja sqaron se duke qenë ende në proces gjýqësor, ai nuk guxon t’i bëjë asgjë. Po atë natë, të dashurit e zemrave të tyre, Omeri dhe Ozani, vendosin t’ia kthejnë paratë menjëherë fàjdexhiut që mbiu para Seherit por edhe t’i japin atij një të rràhur. Ato ia hèdhin paratë mbi tavolinë, kyçin derën dhe nisin t’a dhùnojnë derisa trupròjat e tij thýejnë derën dhe i ndajnë, por çuditërisht, askush nuk e gòdet as Ozanin dhe as Omerin. Fàjdexhiu fillimisht merr veten, më pas shpjegon situatën.

Ai tregon se tek ai, nuk kanë më asnjë bòrxh, sepse bòrxhin e tyre tek ai e ka mbyllur Çelebiu, ndaj rrjedhimisht, ia kanë atij bòrxhin. Vetëm për shkak se Çelebiu është në atë mes, ai nuk e vrèt dot asnjërin prej tyre dhe i lë të largohen në qetësi. I xhìndosur nga kùrthi i Çelebiut, Ozani tenton t’i shkojë menjëherë pranë por kur Omeri betohet se do shkojë me të, Ozani hìqet sikur nuk do shkojë. Omeri e shoqëron deri tek dera e shtëpisë por sapo Omeri largohet, Ozani i drejtohet shtëpisë së Çelebiut ku në mënyrë shòkuese gjen edhe Xhemrenë.