PREMTIMI/ Songyli gjithnjë e më pranë objektivit të saj

Emiri mundohet të provokojë pa ndalim Feridenë për bisedën që ai dëgjoi duke bërë me Songylin. Kjo e fundit i thoshte Feridesë se ishte ne dijeni që ajo e ka çuar Xhavidanën në shtëpi dhe Ferideja nuk hapte gojen fare për të folur.

Me naivitetin e saj që e karakterizon, Ferideja arrin ta besojë atë. Ajo shkon deri aty sa arrin të preket dhe bën gati Jigitin dhe nisen për në shtëpi për tu rikthyer pasi nuk mund të qendrojë në një vend vetëm me Emirin.

Nga ana tjetër Oja ka nisur të kuptojë rreth situatës së Songlylit. Ajo e provokon pa ndalim atë por Songyli nuk preket aspak dhe është e vendosur për objektivin e saj: të bëjë për vete Hikmetin.

Emiri dhe Ferideja kthehen në shtëpi ku me ktë të fundit që i tregon Melikasë se çfarë i ka ofruar Emiri. Melikeja gëzohet shumë por nga ana tjetër është Songyli që çmendet nga xhelozia pasi i përgjon bisedën mes tyre.