Flakët e fatit/ Ryja dhe Xhemre ndërmarrin një hap shumë të madh

Xhemreja shkon në kòmisariat bashkë me vajzën e saj, e cila do dèshmojë që e ka parë babanë në shkollë, por kómisari përballë tyre nuk do e marrë shumë seriozisht, duke thënë që Gyneshi është ende fëmijë dhe mund t’i kenë bërë sytë. E irrítuar që po e trajton situatën sikur Gyneshi ka parë fàntazëm, Xhemreja largohet prej aty. Ajo shkon në shtëpi bashkë me vajzën e saj, ku nga fríka e Çelebiut, merr çdo masë për të qënë të sigurta nga ai. Në atë shtëpi të mbushur me fríkë, do shkojnë edhe persona të tjerë.

E para është Ryjaja e cila qëndron me to, ndërsa të tjerët janë Ozani me Omerin, që qëndrojnë në derë duke bërë ròje, që Xhemreja brenda të qëndrojë sadopak e qetë. Por brenda, Xhemreja, sërish nuk zë vend. Ajo bashkë me Ryjanë mendojnë që gjëja më e duhur është që t’a bëjnë publike fríkën e saj, që çdo njeri që mund t’a shikojë Çelebiun, të lajmërojë dhe të japë një shenjë nga ai. Vídeoja përhapet me të shpejtë dhe shikohet nga të gjithë, përfshirë edhe Hyljanë, nënën e Çelebiut që e organizoi të tërë inskènimin e vdèkjes.

Menjëherë pas asaj vídeoje, Hyljanë e ballafaqon Iskenderi, i cili hapurazi e pyet nëse vëllai i tij është gjàllë. Hylja shòkohet e tëra dhe e mohon, por ende më shumë shòkohet kur Iskenderi tregon se Gyneshi e ka parë në shkollë. Përtej të gjithave, ajo e mohon, aq shumë saqë edhe Iskenderi bindet. Ai merr pranë vetes Çiçekun, për t’i shpjeguar detajisht përse mendon që ajo po gàbohet në dyshìmin se Çelebiu jeton. Për këtë, ai përmend fillimisht faktin që Çelebiut i ka ndaluar zemra para syve të tij.

Më pas përmend faktin që Xhemreja, në sytë e tij, për vite me rradhë ka kaluar shumë kríza nérvore prej të cilave mund të mos ketë shpëtuar ende dhe së fundmi përmend faktin që Gyneshi është ende fëmijë dhe nuk mund t’a marrin aq shumë për bazë. Pavàrësisht çdo gjëje që Iskenderi thotë si shpjegim, Çiçeku nuk bindet. Përtej çdo situate me Çelebiun, ndodhet Zonja, prònarja e punës së Xhemresë e cila në fshèhtësi do përjetojë një tmèrr kur nga një telefonatë mëson se ish bashkëshorti saj do dalë nga bùrgu javën e ardhshme.