Flakët e fatit/ Ryja trònditet nga ajo çfarë gjen në dèpon e shtëpisë

Ryja dëgjon bisedat e vazhdueshme të Tomrisit mbi Bylentin, se si ai nuk zhdùket dot kur i premtohet gjithë ajo pasuri, ndaj dhe Tomrisi vendos të fillojë kërkimet për të, sado që Çiçeku tenton t’a ndalojë. Sjelljet e dyshímta dhe fjalët e Atlasit një mëngjes më parë, bëjnë që Ryjaja të mbushet me dyshíme dhe pa i treguar asgjë njeriu, ajo shkon në dèpo për të kontrolluar për ndonjë shenjë. Në mënyrë tepër shókuese, ajo gjen në tokë, me gjàk, várësen e Bylentit, për të cilën pyet Atlasin nëse i përket atij dhe Atlasi e pohon.

Po atë mëngjes, Ozani shkon të marrë paratë në bánkën ku aplikoi me krédi, pa e ditur se edhe ajo krédi është mundësuar nga Çelebiu që e ka pjesë të planit të tij. Sipas planit, xhaxhai duhej t’a vrísté duke krijuar dèbat pasi i thotë se nuk ia shet shtëpinë, edhe pse ai mori krèdi për atë shtëpi, por xhaxhai Ozanit nuk e tërheq dot këmbëzën. Me lòt në sy dhe duke e përqafuar Ozanin, xhaxhai i tregon se Çelebiu e ka kércénuar se do ia hídhte atij fájin e artèfakteve nëse nuk do i bindej. Ozani e përqafon dhe i betohet se Çelebiu nuk bën dot më asgjë.

Kúndër Çelebiut, në ato momente po vepron edhe vëllai i tij Iskenderi. Ky i fundit dëshiron që Çelebiu të pagùajë për çdo gjë që ka bërë, ndaj i shkon vizitë kolegut të tij që gjithashtu është në bùrg për të njëjtën gjë si Çelebiu. Iskenderi i tregon me prova planin e Çelebiut, se si ai do e paraqesë situatën gjòja se Dursuni i ka ngritur kúrth dhe ai nuk ka pasur të bëjë me ato punë për të cilat është arréstuar. Pasi bindet, Dursuni kërkon sugjerimin e Iskenderit se çfarë duhet të bëjë në atë situatë, dhe Iskenderi i sugjeron rrëfimin e plotë para gjÿqtarit.

Bashkë me kómisarin, ato i premtojnë se pranimi i fájit, rrëfimi dhe dòrëzimi i provave, do i zbresin atij shumë vite në búrgim, ndërsa Çelebiun do e gròposin përgjithmonë. Duke marrë shkas nga ai premtim, Dursuni i bën të papríturën Çelebiut dhe rrëfen gjithçka në gjÿq. Mes të pranishmëve është edhe Iskenderi që i buzëqesh Çelebiut, duke e lënë të kuptojë se ai ka gisht në atë mes. Paralèlisht po mbahet gjÿqì për kújdestarinë e Gyneshit, ku Xhemreja arrin të sjellë Esrinin dhe falë saj, e fiton edhe kùjdestarinë e së bijës, përgjithmonë.