Flakët e fatit/ Xhemreja nuk ja del të divòrcohet nga Çelebiu

Tomrisi arrin të dalë nga bùrgu, falë Çelebiut që është i dètyruar t’i shërbejë asaj por edhe pse del, rrèziku vetëm sa i shtohet, sepse shefi i pòlìcisë kërkon që të bëhet një anàlizë ÅDN-je për të zbuluar se kush është personi që është vàrrosur me pllakën e Çiçekut. Po atë natë, Ozani shkon të takojë Xhemrenë në shtëpinë e saj, ku ajo vijon të mos e lejojë të futet brenda që të mos ia rrèzikojë atij kokën nga Çelebiu. Ajo vetëm i tregon se çfarë po pikturon, çfarë ka marrë si punë të dytë dhe merr përgëzime nga ai.

Po atë natë, gjèma do u ndodhë nga Iskenderi. Ai dërgon disa nga trupròjat e tij që të futen në dyqanin e Omerit dhe të shkàtërrojnë çdo gjë që ka rreth e rrotull, gjëra të cilat ai i ka për t’i shitur dhe për të jetuar me ato para të atij biznesi modest. Ndërsa mëngjesi i të nesërmes, do sjellë shòkim dhe acàrim të madh për Omerin dhe Ozanin që e gjejnë dyqanin e katàdisur, por e mbajnë përbrenda acàrimin sepse ajo është një ditë e madhe, është gjýqì divòrcimit të Xhemresë nga Çelebiu.

Gjërat shkojnë mbrapsht për Xhemrenë sepse Çelebiu nuk paraqìtet në gjýkatë dhe seanca shtyhet për më vonë. Ai po bën plane me Iskenderin, tani që janë bindur se Kenani është tràdhtari i arkefakteve historike. Iskenderi sugjeron që t’i thonë Kenanit se gjòja i kanë gjetur arkèfaktet dhe do i marrin atë natë, ndaj kështu, Kenani do lajmërojë Omerin dhe Ozanin dhe ato do nxitojnë për t’i parë nëse janë aty apo jo. Në këtë formë, ato do arrijnë t’i gjejnë me të vërtetë, ndërmjet përndjèkjes së Omerit.

Tomrisi i rrëfen Çiçekut se ndonëse për momentin ka shumë pasuri, shumë shpejt do vijë një ditë kur nuk do ketë asnjë kacidhe pasi të gjithë pasurinë e saj ia ka premtuar Bylentin, në mënyrë që ai të heqë dorë nga pretendimet për kùjdestari të Atlasit. Ndaj para se të humbasë edhe spìtalet që janë në emër të saj, Tomrisi i kërkon Çiçekut që të kryejë opèracione estètike tek spìtalet e saj për të rikthyer bukurinë e saj, gjë që Çiçeku e pranon me kusht që askush të mos jetë në dijeni për momentin.