Flakët e fatit/ Çiçeku e pranon ofertën e Tomrisit

Çelebiu tanimë është mjaftueshëm i kèrcènuar nga Tomrisi, sa të dètyrohet t’a nxjerrë atë nga bùrgu, dhe e bën. Por në mendjen e kòmisarit kanë lindur shumë dýshime lidhur me atë çështje, prandaj ai jep një urdhër të ri, që të bëhet anàliza e ÅDN-së e trupit që ndodhet në vàrrin që mbante emrin e Çiçekut. Rrèziku i kànoset ende më shumë Tomrisit sepse nëse vërtetohet se Shimali ka vdèkur, ajo e humbet njëherë e mirë nipin e saj Atlasin. Ashtu e dèrrmuar, Tomrisi kthehet në shtëpi.

Ajo bisedon me Çiçekun, të cilës i shpjegon se në përfundim të të gjithë tràzirave, ajo mund të kthehet nga një person shumë i pasur, në një person pa asnjë para në kuletë, sepse mendon t’ia dòrëzojë të gjitha Bylentit, vetëm që ai të mos e marrë djalin e vogël, të cilin e përdor vetëm për të përfituar pasuri. Për më tepër, për sa kohë që janë ende spìtalet në emër të saj, Tomrisi kërkon që Çiçeku të opèrohet estètikisht për të djègurat në fytyrë. Çiçeku pranon pa hezituar por kërkon që deri në përfundim, të mos e dijë njeri.

Kjo do jetë fjala e mbajtur e Tomrisit ndaj Çiçekut, në një situatë ku të dyja janë shumë mirënjohëse për njëra tjetrën. Në mbrëmje të asaj dite, personi që do dèmtohet do jetë Omeri. Urrèjtja e Iskenderit për të nuk ka të sòsur, ndaj ai i dërgon disa persona në dyqan, në një orar tejet të vonë, që t’ia bàstisin e t’i thýejnë çdo gjë që ka rreth e rrotull. Kèrdia që ndodh atë natë, zbulohet vetëm të nesërmen, kur Omeri hap dyqanin bashkë me shokun e tij, Ozanin. Omeri thuajse humbet torùan por Ozani e qetëson.

Ato fokusohen tek gjýqì i Xhemresë dhe e lënë mënjanë kèrdinë e dyqanit, edhe pse e dinë se kush ua ka bërë. Sëbashku ato shkojnë në gjýkatë ku Xhemreja shpreson të divòrcohet nga Çelebiu por ai nuk paraqìtet fare. Çelebiu vjen në përfundim të seancës që shtyhet dhe riparalàjmëron Xhemrenë se Ozani do e pèsojë kèq nëse vazhdon të sillet rreth saj. Që aty, Çelebiu shkon pranë Iskenderit. Ky i fundit, planifikon t’i thonë Kenanit se gjòja i kanë gjetur arkefàktet historike dhe atë natë do i marrin. Kështu, Kenani që i ka tràdhtuar, do i çojë me këmbët e veta aty sepse do nxitojë t’ua ndërrojë vendin.