AMANETI/ Ajnuri hèlmon gabìmisht Jamanin

Nana qëndron e vetme në dhomën e saj duke menduar vdèkjen e Azizit dhe fjalët e Idrisit, që nga fillimi i asaj lúfté për hákmarrje. Edhe pse sjellja e Jamanit dhe qëndrimi i familjarëve ndaj tij e bëri njëherë të ndryshonte mendim, ajo sërish iu kthye mendimit fillestar. E gjendur e vetme në dhomën e saj, ajo betohet se do Jamani do vùajë dënìmin që meriton. Pasi del nga dhoma për t’u kujdesur për Jusufin, Nanës i shkon pranë Neslihani me një tabaka në dorë. Ajo i ofron byrekë të përgatitur nga Ajnuri, për ato të dy.

Nana i pranon pa e dyshùar se Ajnuri mund t’i ketë bërë diçka dhe në të vërtetë, ajo i ka bërë. Duke pándehur se byrekët do i konsumojë vetëm Nana, Ajnuri ka hedhur një ilàç që t’a vërë në gjumë për dy ditë me rradhë, me shpresën se gjatë atyre dy ditëve, Ajnuri do ketë mundësi të afrohet me Jamanin. Por Nana nuk ha asnjërin prej byrekëve vetë. Ajo, sëbashku me Jusufin, shkojnë pranë Jamanit për t’i ngrënë bashkë me të. Vetëm pak minuta pas ngrënies së tyre, Jamani nis të ndihet shumë kèq.

Ai i kërkon Nanës t’ia largojë Jusufin sepse nuk do që ai t’a shohë në atë gjendje por Nana shqètësohet dhe duke përdorur Jusufin si jùstifikim, i shkon atij pranë për t’u kujdesur për të. Fájtorja e asaj situate, Ajnuri, në ato momente ndodhet bashkë me Xhengerin, në një shëtitje të vogël në lagjen e tyre të fëmijërisë, për të cilën kanë shumë nostalgji. Të ndodhur aty, Xhengeri i premton Ajnurit se do bëjë gjithçka për lumturinë e saj, duke kryer detyrën si vëllai i saj që është. Në anën tjetër ndodhet një tjetër e dashuruar.

Ajo është Dujgu, e cila është lénduar shumë nga rréngu ku ka besuar se Jamuri është shtatzènë nga Aliu. Kësaj rradhe, kur ajo i tregon Jaseminit, as Jasemini nuk i jep dot më një përgjigje pozitive për të ardhmen e saj me Aliun. Ditën tjetër, në punë, Kàraja do mësojë rastësisht arsyen përse Dujgu e ka bràktisur Aliun dhe do shòkohet e tëra. Gjatë asaj kohe, Aliu po bie në një tjetër rrèng të Jamurit. E përbetuar se nuk do ia lërë Aliun Dujgusë, ajo krijon një kùrth nga i cili pretendon t’a bëjë Aliun të besojë se ato kanë fjetur bashkë.