AMANETI/ Idrisi mëson se ku ndodhet Zijai falë gabìmit të Nanës

Në kómisariat vjen një informacion me shumë rëndësi, i lidhur me Aishen. Feriti lajmërohet se një bàndë që ka shkàtërruar Aisheja, tanimë i është vënë asaj nga pas. Për të shmangur çdo rrèzik nga Aisheja, Feriti cakton dy pólicë që do qëndrojnë róje para shtëpisë së saj. Për më tepër, ai e shoqëron vetë deri në shtëpi, sepse i ka premtuar Doas një dhuratë për trimërinë që tregoi. Feriti ia dhuron dhuratën Doas por ajo, ndryshe nga fëmijët e tjerë, nuk do një dhuratë fëmijësh por një medalje të vërtetë pólicore.

Pasi shkëmbejnë pak të qeshura mes tyre, Doa futet brenda me nënën dhe dadon e saj. Vetëm pak çaste më vonë, Koraji vjen me ushqimet që ka sjellë për Aishen, ndonëse ajo ia theksoi të mos merrte asgjë për të. Pólicët nuk e lejojnë të futet brenda në oborrin e shtëpisë së Aishes, derisa Feriti ndërhyn dhe u tregon se ai është i lejuar të futet brenda. Ashtu si më parë, Aisheja me mirësjellje i kërkon Korajit të heqë dorë nga të tilla gjeste, por ai nuk bindet assesi. Megjithatë, dètyrohet të largohet që aty.

Pas largimit të Korajit, Feriti futet brenda në shtëpi me àrmè në dorë, duke dyshùar se dikush u fut nga ana tjetër e shtëpisë. Aishe gjithashtu e ndjen që dikush është futur në shtëpi por nuk e di se ai person është Feriti vetë. Të dy dalin përballë njëri tjetrit me àrmè në dorë por për fat, nuk ndodh asnjë incídent. Ndërkohë, në anën tjetër ndodhet Nana. Ajo telefonon sékretaren që dikur ka pasur Azizi, për të marrë ndonjë informacion më tepër mbi Seherin. Sékretarja thotë fjalët më të mira të mundshme për Seherin, por jo për Jamanin.

Sipas saj, ajo ka pasur një martesë próblematike dhe bashkëshorti i saj Jamani, ka pasur pròbleme me kontrollimin e nèrvave. Tani, mendja e Nanës bëhet ende më konfuze por pa e zgjidhur atë dyshìm, ajo merr një telefonatë nga Idrisi, që me kèrcènim, arrin t’a bëjë atë që të takohen në një kafene. Idrisi shfrytëzon pak çaste kur ajo largohet për në tùalet, i hap telefonin dhe zbulon emrin e spítalit ku po qëndron Zijai. Pas një bisede të shkurtër, ai largohet nga ai takim por Nana e kupton se ai ia ka kontrolluar telefonin dhe ka gjetur emrin e spítalit.