AMANETI/ Nana prìsh planin e Jamanit

Nana dëgjon telefonatën e Jamanit dhe kupton se ai po shkon të gjejë personin që donte t’a vrísté atë një ditë më parë, por, Nana e di se nëse ai person flet, atëherë Jamani mëson Idrisin dhe prej tij, mëson edhe që ajo është futur me mision në atë shtëpi. Me nxitim, ajo merr një taksi dhe i shkon nga pas Jamanit. Në po të njëjtën kohë, edhe Idrisi, i shoqëruar nga krahu tij i djathtë, Nazimi, i víhet nga pas po të njëjtit person. Me shumë pyetje dhe pak grùshtime, Jamani e mëson vendin ku është fshèhur ai që po kërkon.

Para Idrisit dhe Kazimit, Jamani e zè atë, e fut në makinën e tij dhe bashkë me të shkojnë në një vend më të qetë që të mund t’a rràhë e t’a pyesë si të jetë e nevojshme. Ajo që Jamani nuk ka kuptuar, është se nga pas i është vënë edhe Nana. Jamani, që shoqërohet nga Nedimi, merr përgjigjen që donte nga personi në fjalë sepse ai premton që do i tregojë gjithçka që di. Por, para se të flasë, Nana lëviz nga vendi dhe Jamani vëren se dikush është aty, ndaj dhe shkëpùtet për t’a parë se kush u ka shkuar nga pas.

Në atë moment, Idrisi me Kazimin qëllòjnë me ármé nga larg, me shpresën se do e vràsìn personin e kërkuar para se ai të flasë. Të shtènat e àrmève e hutojnë edhe Nedimin dhe personi që ato kàpën, shfrytëzon mundësinë për t’ia mbàthur. Ai ia mbàth por lë nga pas një kaòs aq të madh ndërmjet Nedimit dhe Jamanit, saqë ky i fundit nuk pranon t’a marrë më Nedimin në asnjë prej misioneve të tij. Gjithashtu, ai nuk e shikon as që ai person që e hutoi fillimisht Jamanin, ishte vetë Nana, sepse ajo është larguar.

Nana rikthehet në shtëpi, ku mendon gjerë e gjatë jetën e Jamanit dhe një tríshtim e kàplon të tërën. Kur Jamani kthehet në shtëpi, ajo flet me zemër në dorë, duke treguar se ka menduar që jeta e saj është më e véshtirë por është bindur që e tij është ende shumë më e véshtirë. Ajo shpreh kèqardhje për planet e tij me Seherin që ua kanë príshur njerëz të tjerë dhe Jamani me aq, largohet, sepse nuk dëgjon dot më gjatë. Ai i shkon pranë Jusufit që po fle dhe para tij, betohet se do ia mundësojë të jetojë jetën që Jamani nuk e jetoi dot.