AMANETI/ Pòlìcia ndalon Jamanin

Aliu mëson në mënyrë të paprìtur dhe shòkuses se çfarë làjmesh janë publikuar për të dhe Ilajdën atë natë. Menjëherë e telefonon atë dhe pa e menduar se e gjitha ka qenë një kùrth nga ana saj, ai kërkon vetëm që ajo të bëjë një shpjegim para shtýpit, ku të sqarojë se gjithçka është një gènjeshtër e madhe. Ilajda nuk e përgènjeshtron dot atë làjm për sa kohë që ish i dashuri saj nuk reagon, ndaj kërkon ndjesë nga Aliu dhe thotë se është shumë e ngarkuar, nuk gjen dot kohë për një làjm, gjòja të kòtë.

Duke mos ditur se çfarë të bëjë, Aliu shkon në shtëpinë e Dujgusë, të cilën e ka telefonuar pa ndalim deri më atë moment, por pa asnjë përgjigje nga ajo. Dujgu ia mbyll derën në fytyrë pa e lejuar të flasë asnjë fjalë, ndërsa Aliu shkon poshtë dritares, sërish për t’i folur, duke iu përgjèruar që t’a lejojë të sqarohet se nuk ka asgjë për t’u shqètësuar. Dujgu ia hèdh unazën dhe mbyll dritaren. Sado që për vete po mbýtet në lòt, ajo preferon t’a mbajë të fshèhtë nga nëna saj se çfarë po ndodh me Aliun.

Mirëpo, Semraja e mëson, ndërmjet làjmeve në TV. Pa pritur Dujgunë, ajo shkon tek Aliu për të kërkuar llògari nga ai, ndërkohë që Semraja ende nuk e di se çfarë ka ndodhur. Sakaq, në anën tjetër ndodhet Çiçeku. Ajo dëgjon rastësisht Zijain tek i thotë Jamanit se do ia rrëfejë asaj dashurinë që ndjen për të dhe emocionohet aq shumë, saqë nuk di si vepron. Të gjithë e vërejnë ndryshimin në sjelljen e saj dhe përhumbjen, por Çiçeku rrëfehet vetëm para Seherit. Kjo e fundit i shkon pranë Jamanit menjëherë por e gjen atë në një telefonatë.

Jamanin e telefonon Azizi, i cili është bindur se Jamani ia ka vënë flàkën dèpos së tij dhe ka shkaktuar vdèkjèn e pesë personave, ndaj pa e përmendur konkretisht se çfarë ka bërë, ai thotë se vetë i shpalli lùftè të hapur. Azizi mbyll telefonatën ndërsa Jamani xhìndoset nga guximi Azizit për t’a kèrcènuar atë. Megjithatë, del nga shtëpia pa i treguar asgjë Seherit. Rrugës për tek Azizi, një pòlìc e ndalon dhe i tregon se ai nuk lejohet t’a vazhdojë rrugën, pasi për të është bërë një denòncim që i ngarkon Jamanit përgjègjësinë e vdèkjès së pesë personave.