AMANETI/ Zuhali ndihmon Azizin për të gjetur Seherin

Jamani tmèrrohet kur kupton se Seheri është rrèmbyèr dhe pa humbur fare kohë, lajmëron Nedimin që të fillojnë kërkimet, si dhe Fëratin që të mbërrijë në shtëpi me një ekip pòlìcor. Por për vete, Jamani i drejtohet klìnikës së Azizit. Ai e kàp me forcë teksa e urdhëron të flasë por Azizi e mbron veten duke i theksuar Jamanit se po ta kishte rrèmbyèr, nuk do kishte qenë në zyrë në ato momente. Jamani largohet, i bindur nga ato fjalë dhe rikthehet në shtëpinë e Seherit me shpresën se do gjejë ndonjë gjurmë.

Teksa kërkon për gjurmë, ai gjen arushin e djalit të ujit dhe e kujton menjëherë se ku e ka parë. Vëllai i djalit rrèmbyès, mëson nga një tjetër person se kush është Jamani dhe frìkësohet i tëri. Me nxitim ai shkon pranë të vëllasë por tani është shumë vonë sepse Seheri i ka parë fytyrat e të dyve. Jamani ndërkohë, arrin të gjejë vendin e punës së djemve dhe ndërmjet një kolegut të tyre që e dhùnon, ai mundëson një bisedë telefonike me rrèmbyèsin dhe vëllanë e tij. Ky i fundit, e pranon se Seheri është në duart e tyre.

Duke u lakmuar nga pasuria e pafundme e Jamanit, djaloshi kërkon nga ai shumën prej 10 milionë dòllarësh. Pa refuzuar dhe pa pranuar ende asgjë, Jamani i paralàjmëron se çfarë do u ndodhë nëse do guxojnë t’ia prekin Seherin dhe teksa kërkon t’a shohë atë edhe njëherë, Jamani vëren një shenjë, që e ndihmon mjaftueshëm të kuptojë se ku ndodhen ato. Paralèlisht, Azizi del për t’a kërkuar Seherin, duke bërë diçka që prej dekadash nuk e ka bërë; duke marrë àrmèn në brez.

Ai thýen parimet për të dhe prek gjënë për të cilën është shkëputur tòtalisht nga familja tij. Para se të largohet nga klìnika, atij i del përpara Zuhali. Kjo e fundit, e ka parë të gjithë skenën e rrèmbìmit të Seherit dhe nuk ka ndërhyrë fare. Ajo e ruan informacionin për Azizin, me shpresën se ai do e shpëtojë Seherin, do bëhet heroi saj dhe kështu do formojë me të një lidhje mjaftueshëm të fortë sa për t’a shkëputur atë përgjithmonë nga Jamani. Me atë informacion të madh që i jep, Azizi del me nxitim nga klìnika.