ÇAPKËNI I PASUR/Feriti bie pre e një kurthi

Ifakati merr në shtëpinë e tyre Sunën, për t’i treguar asaj garderobën që i ka marrë nga e para dhe për t’i dhënë mësime të pasnjëshme, për se si duhet të jetë ajo, në çdo aspekt të jetës së saj.

Paralelisht, motra saj Sejrani po vëzhgon sëbashku me Abidinin Feritin që ka shkuar të takohet me gazetarin për të mësuar përse e publikoi lajmin. Ai ia hedh fajin Pelinit dhe ndërkohë e ngacmon me shumë fjalë, që Feriti t’a dhunojë.

Qëllimi gazetarit është t’a fotografojë duke shfaqur dhunë dhe ia del, kur i thotë Feritit se ndoshta një ditë ai do zërë mat edhe Sejranin vetë. Që aty, Feriti shkon të kërkojë llogari tek Pelini por ajo e bind në pafajësinë e saj.

Për më tepër i kujton se ai është martuar tanimë dhe s’ka të drejtë t’i kërkojë asaj llogari. Pa e ditur se Sejrani po i përgjon pas derës, Feriti i thotë Pelinit se nuk e llogarit atë martesë pasi e kanë martuar pa dëshirën e tij.