Çapkëni i pasur/Sejrani nuk pranon të martohet me Feritin

Sejrani po bën një porosi bakllavaje kur takon rastëtisht Feritin, të cilit i përgjigjet ashpër, për shkak të irritimit që ka në familjen e saj. Ajo ende nuk e di se ai do kërkojë dorën e motrës së saj Sunës, vetëm një ditë më vonë.

Të nesërmen, ai qëllimisht shkon në dyqan ku ajo do marrë porosinë dhe e ngacmon, pa e ditur as ai se do kërkojë motrën e saj atë mbrëmje. Por, motra saj Suna, është mbuluar nga emocionet e tepërta, aq sa dridhet e tëra.

Në momentin që futet brenda në sallon për të shërbyer kafetë para Feritit dhe familjes së tij, ajo rrëzohet. Sejrani nxiton për tek ajo për t’a ndihmuar por nga turpi që ndjen, Suna largohet. Babai tyre, zemërohet pafund sepse ajo martesë i duhej për të shpëtuar veten financiarisht.

Për fatin e tij por jo të vajzave, Feriti e përfundon ceremoninë e kërkimit të dorës duke kërkuar dorën e Sejranit, gjë që do ua shembë botën mbi kokë të dy motrave. Sejrani që dashuron Jusufin, kundërshton të martohet por babai i përgjigjet me dhunë.