Flakët e fatit/ Babai i Ryjasë ka gisht në ngjàrjen e zjàrrit

Çelebiu mèrr fshèhurazi në një takim shèrbètoren e Tomrisit, që të mund të zbùlojë sa më tepër detaje nga ajo, për jetesën me Çiçekun dhe shtìrjen e Çiçekut sìkur është Shimali. Shërbètorja është e dýzuar dhe nuk di nëse duhet apo jo t’a nxjerrë zbùluar Tomrisin, por Çelebiu këmbëngùl që ajo të flasë. Në ato momente, Tomrisi ndodhet përbàllë dhëndrrit të saj të pàdëshiruar, Bylentit, duke diskutuar se sa para do ai, vetëm që t’ia japë kùjdestarinë e Atlasit, sepse është e padiskutueshme nga të dyja palët, që ai nuk e do Atlasin.

Bylenti kërkon gjithë pàsurinë e Tomrisit, në para, prona dhe biznese, gjë që ajo e pranon pa hezituar aspak. Sëbashku, ato shkojnë të màrrin Atlasin e lënë të vetëm në një mòtel por nuk e gjejnë në asnjë cep të dhomës dhe Tomrisi pìkëllohet e tëra nga frìka se ai ia ka mbàthur. Atlasi në ato momente, ndodhet pikërisht në shtëpinë e gjyshes së tij, Tomrisit. Atë e ka màrrë dhe e ka sjellë Iskenderi, i cili kùjdeset për të deri në bërjen e dùshit, por Çiçeku i thekson se sado i mirë të jetë ai me Atlasin, ajo nuk do e harrojë kurrë kush është ai.

Pasi vjen Tomrisi në shtëpi, Çiçeku ia lë Atlasin dhe largohet për në vizitën e parë tek Aliu. Ajo është shumë e emocionuar, sepse do përbàllet me Aliun pasi e ka dènòncuar atë pabèsisht, gjë për të cilën Aliu i kërkon llògari dhe ajo i betohet se ishte e vetmja mënyrë për t’ia shpètuar atij jètën. Për më tepër, i premton se Tomrisi po planifikon çdo gjë për fùndòsjen e Çelebiut dhe çdo personi që ka shkaktuar zjàrrin e rènë atë natë në formë tràgjike, që mòri aq shumë jètë njerëzish.

Ajo që ato nuk dinë, është fakti që në atë mèsèle është i përfshirë edhe babai i Ryjasë, Kenani. Këtë e ka mësuar Ozani me Omerin, të cilët atë làjm e mbajnë shumë të fshèhtë nga Ryjaja, sepse ajo po përpiqet maksimalisht t’i bùrgòsë të gjithë që kanë fàj në atë rènie zjàrri dhe asnjëri prej tyre nuk do që Ryjaja të vùajë në ndërgjegje se ka futur në bùrg babanë e saj. Paralèlisht, lìgèsitë e ortàkut të Kenanit, Çelebiut, nuk kanë të sòsur. Së fundmi, Xhemreja kupton se nuk e takon dòt vajzën as në oborr të shkollës sepse ai po i jep mësime prìvate.