Flakët e fatit/ Çelebiu sigurohet që Xhemreja nuk e ka mësuar sèkretin e tij

Çiçeku nuk qëndron dot më gjatë duarkryq duke pritur ndonjë làjm për Aliun por vendos t’i shkojë pranë Iskenderit, duke qenë e bindur se ai ka gisht në zhdùkjen e tij. Para Çiçekut, Iskenderi e pranon se ai e ka marrë péng Aliun dhe thekson se nuk ka ndërmend t’a lírojë pa i dhënë atë çfarë meriton për plàgosjen që i bëri. E tmèrruar, Çiçeku thyèn një shishe dhe kércénon t’a vràsè me të por shikon se Iskenderi e pret krahëhapur, pa pasur aspak fríkë. Duke mos ditur si të veprojë, Çiçeku provon t’a kércénojë me zjàrrin që ka shkaktuar ai.

Iskenderi ia kthen me të njëjtën formë, duke i kujtuar se Aliu do bùrgoset për një kohë të gjatë nëse ai e denòncon në pólíci që ka tentuar t’a vràsè. E zénë ngushtë, Çiçeku largohet dhe frústrimin e saj arrin t’a qetësojë vetëm Tomrisi, edhe pse ndërmjet telefonit. Sakaq, në anën tjetër ndodhet Çelebiu, i pafuqíshëm për herë të parë para Xhemresë që iu betua se nëse nuk e lë të lírë, ajo do i tregojë gjithë botës historinë e fóshnjës së bràktisur në kòsh të mbèturinave. Çelebiu jo vetëm që e lë të lìrë por edhe e lëshon veten në lòt.

Ai del nga shtëpia me fùri të madhe dhe ndalon në parkun ku ka një çezme, në vend të të cilës dikur kanë qenë kosha mbèturinash. Teksa qëndron aty, një pròstìtutë i afrohet për t’a marrë atë si klient por gjen të papríturën nga Çelebiu, që e gòdet atë pa méshirë, duke e gjàkosur në fytyrë. Çelebiu largohet ndërsa gruaja në fjalë mbledh forcat, pastrohet dhe shkon në pòlìci për të denòncuar se çfarë i ndodhi nga një i panjohur në mes të rrugës. Pas dràmës që shkaktoi, Çelebiu shkon pranë Esinit.

Ai sigurohet që ajo nuk i ka treguar Xhemresë historinë e fóshnjës në mbèturina por vetëm i ka thënë se duke e kércénuar Çelebiun me ato fjalë, mund të arrijë çfarë do. Pas asaj gjëje që Esini ka bërë, Çelebiu vendos t’a dërgojë atë në Zvicër, që të jetë larg çdo personi që mund të guxojë t’a kontaktojë atë. Ajo natë kalon me aq ndërsa mëngjesin e ditës tjetër, ai do marrë një vendim ende më dràstik po aq sa të paprítur për të gjithë. Çelebiu futet në lokalin ku punon Xhemreja dhe i tregon asaj se e ka pranuar hapjen e gjyqìt për divòrcin mes tyre.