Flakët e fatit/ Çiçeku bràktiset nga të gjithë përveç Iskenderit

Xhemreja e tmèrruar, shikon shenjën në dhomën e saj, treguesin e qartë se Çelebiu ka arritur të futet deri aty brenda. Ajo nuk i tregon asgjë Ryjasë, për të mos e tmérruar edhe atë, por telefonon kómísarin e pòlìcisë, i cili është i njohur me çështjen e tyre, dhe ai i premton se do marrë masa mbrojtëse për jetën e saj. Brenda fare pak çastesh, në derën e tyre do trokasë Çiçeku. Ajo tregon mes lòtësh se Tomrisi e ka débuar nga shtëpia dhe po mes lòtësh, telefonon edhe Atlasi Iskenderin për t’i treguar për atë dèbim.

Iskenderi i drejtohet menjëherë shtëpisë së Ryjasë dhe gjatë rrugës e telefonon Çiçekun, por ajo nuk i përgjigjet dot, për shkak të Ryjasë. Emri i tij në ekranin e telefonit të Çiçekut, do sjellë dèbat mes tyre, derisa Ryja arrin të thotë se në shtëpinë e saj nuk kanë vend njerëzit që i besojnë Iskenderit. Pas atyre fjalëve, Çiçeku largohet, edhe pse Xhemreja i sugjeron të mos i marrë seriozisht ato fjalë që burojnë nga dhímbja e humbjes së Kenanit. Megjithatë, Çiçeku largohet, vetëm pak çaste para se Iskenderi të mbërrijë aty.

Xhemreja i tregon nga është drejtuar Çiçeku dhe Iskenderi i shkon nga pas, duke mbërritur në momentin më të duhur kur duhet t’a shpëtojë atë nga disa rrùgaçë të panjohur që tentojnë t’ia màrrin asaj çantën. Iskenderi e merr në makinën e tij për t’a qetësuar dhe e fton edhe në shtëpinë e tij, duke iu betuar se sa të ketë jetë, ai nuk do e lërë kurrë më atë të vetme. E emocionuar, Çiçeku pranon të strehohet tek Iskenderi. Paralèlisht, po ndodh një tjetër premtim. Kësaj rradhe është Ozani, që premton para nënës së tij se nuk do heqë kurrë dorë nga Xhemreja.

Sado që ajo ulèret nga fríka kur ai e pranon për herë të parë se ka rënë në dashuri me Xhemrenë, sërish, ai nuk heq dorë nga ndjenja tij. Ajo natë mbyllet me aq ndërsa mëngjesin e të nesërmes, duket se Omeri ka hequr dorë nga Ryjaja por Xhemreja e nxít t’i shkojë nga pas nëse ndjen t’i thotë diçka dhe për herë të parë, Omeri i kërkon të mos largohet. Ármíku i përbashkët i të gjithëve, Çelebiu, atë mëngjes do marrë gòditje shumë të rèndë. Planet e tij nuk shkojnë siç kishte menduar dhe gjýqtari i jep dënìmin prej 20 vitesh bùrg.