Flakët e fatit/ Çiçeku rrëfen të vërtetën para Ryjasë

Ryja gjen Çiçekun para shtëpisë së saj, duke e pritur për të biseduar, por dukshëm, Çiçeku ka një panìkosje shumë të madhe. Brenda në shtëpi, Çiçeku gjen guximin t’i kërkojë Ryjasë të tërheqë padìnë ndaj Iskenderit, duke u betuar se ai është i pafàjshëm dhe për të vërtetuar pafàjësinë e tij, ajo i tregon se ka qenë vetë ajo që i ka thënë atij vendin ku po fshìhej Kenani. Ryja shòkohet e tëra dhe nga sytë i rrjedhin lòt, ndërsa Çiçeku i thekson se Iskenderi ia kërkoi vetë adresën, vetëm për t’a mbrojtur Kenanin nga Çelebiu, pavàrësisht se nuk ia doli.

E tmèrruar nga ajo që dëgjon, Ryja e pèrzë Çiçekun nga shtëpia saj, duke i thënë se nga ai moment e tutje, ato nuk janë më asgjë me njëra tjetrën. Paralèlisht, Omeri i thotë Zejnebit se nuk janë asgjë, edhe pse ajo i troket në derën e shtëpisë së tij, duke mbajtur në dorë unazën që ka marrë nga sirtari i dyqanit ku Seheri i tha se ai e ka ruajtur unazën me të cilën dikur do i propozonte. Omeri i sqaron se ajo unazë nuk është ruajtur por është harruar, ndaj Zejnebi largohet. Ndërsa djali i Seherit, Ozani, në ato momente ndodhet ende pranë Xhemresë.

Xhemreja ndjen nevojën t’i shpjegojë Ozanit se nuk ka aspak në dashurinë e tij për të dhe as ai nuk duhet të dýshojë që ajo e dashuron atë, por mbi dashurinë e tyre, qëndron Gyneshi, për të cilën thotë se e ka mendjen mjaftueshëm të tràzuar dhe nuk dëshiron të bëjë asgjë për t’a tràzuar më tepër. Ajo thekson se Gyneshi nuk ka pasur fëmijëri të lehtë dhe tani do kalojë një tjetër fazë tràzirash me divòrcin e prindërve dhe bùrgosjen e njërit prej tyre, prandaj për pak kohë, do e mbajë lidhjen e tyre të fshèhtë, gjë që Ozani e mirëkupton dhe pranon.

Mëngjesin e ditës tjetër, Ryjaja i shkon pranë Çelebiut për t’i thënë me gojën plot se e di që vràsèsi i babait të saj është ai dhe do sigurohet që ai të marrë dènimin e merituar edhe për atë vràsjè. Menjëherë pas largimit të saj, Çelebiu gjen mënyrën për të telefonuar Xhemrenë, sa për t’a frìkësuar mjaftueshëm duke i thënë se tani fillon hàkmarrja për rrënìmin që ajo i ka bërë. Sakaq, Ryja e tërheq denòncimin ndaj vëllait të Çelebiut por pòlìcia nuk e lìron sepse për të dhe Çiçekun vjen një denòncim për vràsjèn e Bylentit, kùfoma e të cilit gjendet atë ditë.