Flakët e fatit/ Iskenderi vrèt Bylentin për të shpëtuar Çiçekun

Atlasi shikon nga dritarja e dhomës së tij se Bylenti fut në qìlar Çiçekun me fòrcë dhe nga fríka se ai mund t’a vràsè, menjëherë telefonon Iskenderin dhe i tregon se çfarë po ndodh. Iskenderi nxiton për tek Çiçeku, të cilën e gjen të shtrirë në tokë, me duart e Bylentit në fÿt. Bylenti po tenton t’a vràsè Çiçekun por Iskenderi mbërrin mjaftueshëm në kohë sa për t’a shpëtuar atë. Shpëtimi i Çiçekut ndodh ndërmjet gòditjes ndaj Bylentit por ajo gòditje do jetë aq e fortë saqë Bylenti do bjerë menjëherë pa ndjenja.

Bylenti vdès në vend, Çiçeku traùmatizohet ndërsa Iskenderi i kërkon të kuptojë se po të mos e kishte vràrè, ai do e kishte vràrè atë. Nga dritarja, Atlasi shikon se nga qílari, kësaj rradhe do dalë vetëm Çiçeku me Iskenderin. Sakaq, në anën tjetër, ndodhet Xhemreja, e cila vijon të hedhë ilàç tek ushqimet dhe pijet e Çelebiut. Ky i fundit, bie në gjumë të thellë, ndërsa Xhemreja gjen mundësinë që të vendosë përgjùesin në zyrën e tij dhe ndërmjet atij përgjùesi, Ozani me kómisarin e pòlìcisë do munden të dëgjojnë mjaft mirë.

Orët kalojnë, Xhemreja përgatitet për ftesën që do kenë në darkë dhe ndërkohë Çelebiu është zgjuar e po bën plane në zyrën e tij, ku po dëgjohet çdo gjë nga ana e Ozanit dhe kómisariat. Të ftuarit vijnë në shtëpi dhe Xhemreja më së miri me ato, deri në një moment, ku vendos të marrë vëmendjen e të gjithëve, për të thënë gjënë më me rëndësi. Me një pecetë të lagur në duar, Xhemreja nis të fshijë pudrën që ka vënë në qafë për të mbuluar shenjat që i ka shkaktuar Çelebiu me dhùnèn e tij.

Ato mbesin gojëhapur, ndërsa Xhemreja e përlòtur, shpjegon se dashuria nuk merr jetë siç po merr ajo e Çelebiut, por dhuron jetë. Në formë paralèle, biznesi i palígjshëm që po drejton Çelebiu me kolegun e tij, bàstiset nga pòlìcia. Ajo pòlìci i drejtohet menjëherë shtëpisë së Çelebiut, ndërkohë që ai po tenton të ndalojë atë që po bën Xhemreja. Kjo e fundit, mbrohet nga pòlìcia që vjen në shtëpi në kohën më të duhur. Ato e arrèstojnë Çelebiun para gjithë të ftuarve, ndërsa Xhemreja gëzon fitoren e saj.