Flakët e fatit/ Xhemreja përfundon pas hekurave

Çelebiu rikércénon Xhemrenë, me vajzën e tyre, duke i thënë se ai e ka në dorë nëse ato takohen apo jo, për sa kohë që kùjdestaria është edhe në emër të tij. Menjëherë Xhemreja nxiton për tek shtëpia e tij por nuk gjen asnjë njeri, as ròjet në derë. Ajo telefonon Hyljën, nënën e Çelebiut, e cila në mënyrë të ftohtë dhe të prèrë, i thotë se është larguar me pushime me Gyneshin dhe nuk ka asnjë détyrim që t’i tregojë se ku ndodhen. Duke pándehur se ia kanë rrèmbyèr vajzën, Xhemreja i drejtohet kómisáriatit.

Askush nuk e merr seriozisht fríkën e saj dhe denòncimin që po bën për Gyneshin, sepse Çelebiu ka të drejtë në kújdestarinë e të bijës dhe nuk ka kaluar aspak kohë e mjaftueshme për t’u shpallur e zhdùkur Gyneshi. Nga acàrimi që përjeton dhe fríka e madhe që e ka púshtuar, Xhemreja shkakton skándal në kómisariat dhe përfundon pas hekùrave. Gjatë asaj kohe, Çelebiu po bën një mbledhje për skàndalin e natës së kaluar, ku e vetmja zgjidhje është që gruaja që e demàskoi, të tërheqë denòncimin që ka bërë në pólíci për të.

Adnani është i lírshëm nga Çelebiu përgjatë atyre minutave por Iskenderi e ngarkon me një detyrë për të; të bëjë kërkime të detajuara për Omerin. Iskenderi rikthehet në zyrën e tij, ku nxjerr nga xhepi fotografinë e Çiçekut që e ka marrë që në ceremoninë ku gjòja po e várrosnin Çiçekun. Paralèlisht, Çiçeku ndodhet në vizitë tek Aliu, në bùrg. Atë e mundon shumë ndërgjegjia për vdèkjen e Kenanit dhe tenton të rrëfehet para tij, por nuk ai del dot. Ajo kthehet në shtëpi njëherazi me Tomrisin dhe mësojnë se Atlasi e ka mbyllur veten në dhomë.

Ai nuk pranon të dalë që aty apo të flasë me njeri, ndaj Çiçeku e mendon Iskenderin si të vetmen zgjidhje. Iskenderi ndërkohë sapo është emocionuar sepse Çelebiu i ka premtuar kolltukun e tij në mbledhjen e ardhshme, por emocionet i ndërthuren kur merr telefonatën nga Çiçeku, pavárësisht Tomrisit. Kjo e fundit e pret si mos më kèq në derë por merr një gòditje nga ai, i cili i thotë se nuk e pastron dot ndërgjegjen me Atlasin, kur gjatë gjithë jetës nuk ka gjetur kurrë kohë për Shimalin. Tomrisi i pranon ato fjalë edhe para Çiçekut, ndërsa Iskenderi nxjerr nga dhoma Atlasin, vetëm duke i folur pas derës.