I PABESI/ Asja ka një provë të madhe kùndër Derinit

Onuri dëgjon që dikush po troket në derë shumë i shqètësuar. Ai ‘dikush’, është sërish Derini. Ajo futet brenda duke qàrë me dénesë, teksa thotë se do i kalojë mendja nga gjithë rréngjet që Asja po i bën dhe askush nuk po i kupton. Derini betohet para Onurit se nuk do lejojë që Asja të fitojë e t’ia marrë Vollkanin dhe teksa flet me shumë fùri, ajo thyèn diçka aksídentalisht dhe léndon dorën e Onurit, aq sa menjëherë i rrjedh gjàk. Megjithatë, Onuri e mbështet pas vetes, e përqafon gjatë, dhe e fton të qetësohet duke fjetur për pak.

Gjatë asaj kohe, Vollkani telefonon Gonylin, i pánikosur për jetën e Asjës dhe të birit, Aliut. Gonyli e njeh natyrën e vajzës së saj, ndaj dhe ajo shqètësohet kur mëson se çfarë ka ndodhur. Megjithatë, Derinin e gjen pikërisht në vendin e parë ku kërkon, në shtëpinë e Onurit. Ajo e merr, e falenderon Onurin por edhe i kërkon atij të qëndrojë larg Derinit. Paralèlisht, Vollkani shkon në kómisariat të denòncojë zhdùkjen e Asjës dhe Aliut, ku do e shoqërojë edhe Selçuku, por Vollkani nuk e kryen dot denòncimin sepse nuk kanë kaluar ende 48 orë.

I ndjerë i déshtuar, ai kthehet në shtëpi, ku do gjejë Derinin me një bluzë të gjàkosur në trup. Ai tmèrrohet i tëri dhe pyet se i kujt është ai gjàk, ndërsa Derini gènjen për të mos treguar se është gjàku i Onurit, ndaj thotë se një mace e ka gérvishtur. Génjeshtra e Derinit duket hapurazi por Vollkani ka fríkë t’a ballafaqojë. Ai e ballafaqon vetëm për shtëpinë që ka vendosur në emër të Aliut, duke i kujtuar Derinit se ajo ka qenë dakord të shpenzonin paratë e kursyera për Aliun, kur e jetonin lidhjen në fshèhtësi.

Ajo natë kalon me aq, ndërkohë që Asja po bën pushime me djalin e saj, Aliun dhe i vetmi person që nuk ka dëgjuar ende për zhdùkjen e tyre, është Nili. Ajo e mëson nga Xhavidana, në prezencë të Selçukut, të cilin e krítikon së tepërmi që ia ka mbajtur të fshèhtë diçka të tillë. Ndërsa Asja vetë kthehet po atë ditë, gjen në shtëpi Vollkanin që po e pret dhe Derinin që pretendon t’a marrë Vollkanin që aty dhe e ballafaqon Derinin për kèrcènimet që ajo mohon t’i ketë bërë, prandaj Asja tregon rregjístrimin që i ka bërë me një tjetër telefon, ku dëgjohen qartazi kércénimet e njëpasnjëshme.