PENDIMI/ Arzuja parandjen vdèkjen e saj

Zejnebi përpiqet të bisedojë me Sinanin, së paku për t’i kërkuar falje që dyshòi tek ai dhe nuk e besoi se po merrej me Nilajin për punën por Sinani i jep të drejtë Zejnebit dhe paralàjmërimeve të saj, duke thënë se nuk duhej të ishte marrë kurrë me një vajzë për hir të punës. Sinani futet në shtratin e tij të deprèsionit, duke refuzuar të ngrihet për çfarëdo lloj situate. Çaste më vonë, Zejnebi zbret në sallon ku do gjejë djalin e saj, i cili do ndajë me të unazën që ka gjetur në shtëpinë e të atit dhe shpreh fríkën se mos ai do martohet me Arzunë.

Zejnebi nuk e beson diçka të tillë, duke thënë se Ahmeti nuk do rrezìkonte duke u martuar me një të arràtisur, por Ahmeti, në kohën që ato flasin, po i propozon për martesë Arzusë, në formë surprize. Ajo emocionohet shumë dhe me lòt në sy, pranon të martohet me të, deri mëngjesin e të nesërmes, kur zgjohet me mendime të tjera. Ajo e heq unazën nga gishti dhe thotë se nuk i beson dot Ahmetit, se ka fríkë se mos ai e denòncon sërish në pòlìci por Ahmeti e bind për të kúndërtën, se diçka e tillë nuk do ndodhë kurrë.

Megjithatë, Arzuja sërish shpreh fríkë. Një parandjenjë e kèqe e bën atë të mendojë se lindja nuk do i shkojë mbarë, për të, ndaj me lòt në sy, i kërkon Ahmetit që unazën që mban në gisht, t’ia përcjellë fëmijës së tyre, si trashëgimi. Atë mëngjes, e mérzitur do jetë edhe Denizi, vajza e Kadirit, që zhgènjehet shumë nga babai i saj kur ai e pranon se ka ftuar një tjetër grua në pastiçeri, duke ngrënë vetëm për vetëm me të. Ajo insiston se ai duhet të kërkojë falje nga Munevveri dhe t’a rikthejë në shtëpi, por Kadiri refuzon.

Për t’i ribashkuar ato të dy, Denizi përgjèrohet edhe para Munevverit por ajo i kërkon të qëndrojë larg asaj teme, si dhe i premton se mes atyre të dyjave, nuk do ndryshojë asgjë, sido shkoftë rrjedha e asaj martese. Denizi nuk e di se atë mëngjes, Emreja ka parë fotografinë e Fuljës me Osmanin në një studio fotografie dhe ka invèstiguar menjëherë Osmanin, për të cilin ka zbuluar se ai është një máshtrues, i cili màshtron vajzat sa për t’i çuar deri në ceremoninë e dasmës dhe aty, merr të gjitha bizhuteritë e floririt dhe ia mbàth.