PENDIMI/ Meltemi bràktis vajzën e saj

Alpi sqaron para Meltemit se ai nuk është aq bùdalla sa t’a linte të luante me paratë e familjes së tij, sidoqoftë marrëdhënia tij me to. Ai ngulmon se nga ajo, priste një dashuri të pafàjshme e të pastër, gjë që nuk e mori. Sa për ndërtesën e shkollës, ai sqaron se është në prònësi të tij dhe nëse ajo do të punojë e të ketë një bazë të mirë në jetën e saj, duhet të punojë si punonjësja e Zejnebit, në emrin e të cilës është leja e drejtimit të shkollës. Në kohën që ato flasin, Zejnebi ka pranë vetes Mehmetin.

Të dy pàndehin të jenë të papunë, por Mehmeti nuk ka as strehë për të futur kokën, ndaj Zejnebi i jep atij një zarf me pak para, mjaftueshëm sa për të mbìjetuar. Paralèlisht, Selena vijon të jetë në bùrg. Avòkat Bahriu i shkon pranë për të shqyrtuar situatën e saj ndërsa Selena e ka thuajse të pamundur t’i besojë se ai mund të bëjë diçka për t’a lìruar atë. Për më tepër, Selena fàjëson vazhdimisht Zejnebin, duke thënë se ia ka bërë ajo një kùrth të tillë që të merrte Suden, por Bahriu me bindje të plotë thotë se Zejnebi nuk ka gisht në atë punë.

Përtej të gjithëve, Munevveri mëson nga Denizi se Kadiri i është hìdhëruar, pasi i duket se ajo po kërkon një martesë moderne, gjë që ai nuk e preferon. Për t’i marrë zemrën e Kadirit, Munevveri përgatit ushqimin e tij të preferuar dhe me nxitim ia dërgon në vendin e punës. Ndërkohë, Zejnebi shkon në vendin e saj të punës por shòkohet kur gjen fòshnjën e Meltemit të vetme në zyrën e Meltemit në punë. Meltemi ka dalë jashtë duke qàrë me dènesë dhe ndonëse Zejnebi e ndihmon me foshnjën, Meltemi e fàjëson atë.

Ajo pàndeh se Zejnebi ka bashkëpunuar me Alpin kùndër saj dhe për këtë e përgëzon, gjòja për hàkmarrjen e mirëmenduar. Çaste më vonë, Meltemi ia mbàth fare, duke e bràktisur vajzën. Zejnebi tmèrrohet dhe telefonon Ahmetin për t’i treguar se çfarë po ndodh dhe se duhet të marrë përsipër vajzën e tij. Ndërsa për vajzën e zgjedhur të Zejnebit, Suden, po mendon Fulja. Selena lìrohet por para se të shkojë të marrë Suden, Fulja e kèrcènon se nëse do guxojë t’a màrrë, do gjejë vdèkjen nga duart e saj.