PENDIMI/ Zejnebi dërgohet në spìtal pas plàgosjes

Ahmeti i bën një vìdeo Sudes dhe Elifit ku ato i drejtohen Zejnebit, në mënyrë që ajo të ngushëllohet sadopak teksa ndodhet brenda në bùrg. Ai ia tregon menjëherë të nesërmes Zejnebit, teksa shoqërohet edhe nga avòkat Bahriu. Pasi shikon videon që e lumturon aq shumë, Zejnebi kërkon ndihmë nga Bahariu. Ajo tregon se jeta saj është në rrèzik brenda në atë qèli, për shkak të personave që pàndehin të hàkmerren për Arzunë. Zejnebi do t’i ndërrohet qèlia dhe uron që deri më atë moment, të shpëtojë gjàllë.

Por sapo kthehet brenda në qèli, ajo përballet me një plàgosje që i bëjnë me thìkë. Për fat, gardianja e shikon situatën shpejt dhe ndërvepron, duke e shpëtuar Zejnebin me plàgosje shumë të lehtë. Ajo dërgohet menjëherë në spìtal por rrezìku nuk ka kaluar as aty. Edhe punonjësja që po pastron dhomën e saj, është e infìltruar dhe ia vendos thìkën në fýt Zejnebit, teksa e paralàjmëron të mos pàdisë asnjë njeri. Paralèlisht, Sinani po kërkon gjithandej për Zaferin, si shpresën e vetme për shpëtimin e Zejnebit.

Ai nuk arrin t’a gjejë i vetëm, ndaj i shkon Arzusë në dhomën e spìtalit. Për çudinë e tij të madhe, Arzuja e fton në një bashkëpunim. Ajo fillimisht i betohet se Zejnebi nuk do e ketë të gjatë brenda në qèli, më pas i premton se nëse ai do e ndihmojë të arràtiset që aty, ajo do e ndihmojë të gjejë Zaferin e të rrëfejë të vërtetën e plàgosjes së saj me àrmè. Sinani largohet i ofènduar nga ajo por nuk heq dorë nga kërkimet e tij për Zaferin apo për ndonjë rrugë tjetër që të vërtetojë pafàjësinë e Zejnebit.

Në anën tjetër ndodhet Meltemi, personi që shkoi të shpëtojë Zejnebi. Ajo i irrìton së tepërmi fëmijët duke u dhënë pafund urdhra në shtëpinë e tyre, si dhe fton Alpin për t’i vendosur një emër fòshnjës së saj. Alpi sugjeron emrin Damlla dhe Meltemi e pranon menjëherë, pa hezituar, ndërkohë që Xhani thotë me bindje se babai tij nuk do e presë aspak mirë këtë që po bëjnë ata. Sakaq, Munevveri nuk e pret aspak mirë kërkesën e Kadirit për t’u martuar por Kadiri është i vendosur dhe pret Sinanin për t’ia thënë atij.