PENDIMI/ Zejnebi rrezíkon Elifin duke e dërguar tek Ahmeti

Zejnebi, e shoqëruar nga Sinani, Bahriu dhe Alpi, dëgjojnë historinë që tregon Seleni, vajza që pretendon të jetë kushërira e Sudes. Sipas Selenit, e huaja në atë mes është Zejnebi, për të cilën thotë se Sabriu e ka zgjedhur si nënë për Suden në një periudhë që ai ka qenë aq i sëmùrë saqë iláçet mund t’i kenë ndikuar edhe në pjesën e trurit, gjë që e ka dërguar edhe në gjykàtë si argument. Ajo ngulmon se nuk do e lërë Suden pa njeri dhe se po t’a kishte ditur Sabriu ekzistencën e saj, pa dyshìm që do ia kishte lënë amanet Suden.

Kur Seleni akùzon Zejnebin se e do Suden për para, ajo shkakton débimin e saj nga ajo shtëpi. Zejnebi xhíndoset, e nxjerr jashtë dhe ende më shumë névrikoset kur Bahriu i tregon se avòkati që Seleni ka marrë, është shumë i shtrenjtë, shumë i aftë dhe përderisa ai e ka marrë përsipër çështjen e saj, do të thotë që ka gjasa për t’a fituar atë gjÿq. Në anën tjetër, larg ngjarjes së Selenit, ndodhet Ahmeti. Ai përpiqet shumë derisa e bind punonjësen e tij që t’i marrë pushim disa ditë nga puna sepse gjòja ka nevojë të pushojë i vetëm.

Pasi ia paguan edhe ditët e pushimit, ai arrin t’a largojë atë që aty. Arzuja shpëton për pak pa e zènë dhe pas largimit të saj, Arzuja dhe Ahmeti drekojnë sëbashku. Gjatë kohës që ato drekojnë, Ahmeti merr një telefonatë nga Zejnebi. Ai mbetet pà fjalë kur Zejnebi i thotë se do largohet atë fundjavë nga vendi dhe do donte t’ia besonte atij të tre fëmijët. Arzuja i përgjèrohet Ahmetit të pranojë, që të mund t’a shohë Elifin. I zènë ngushtë dhe pa asnjë jùstifikim për t’a refuzuar Zejnebin, ai pranon.

Arzuja i betohet se do qëndrojë në heshtje dhe e fshèhur nga të gjithë, por vetëm do shijojë zërin e Elifit në largësi. Sakaq, fëmija tjetër biològjik i Ahmetit, Zahra, tanimë jeton me nënën e saj dhe Alpin. Atë ditë, Meltemi do marrë një kërkesë shumë të paprítur nga Alpi; ai i kërkon të organizojnë një darkim për t’u prezantuar me prindërit e tij. Ajo nuk di si të reagojë por e pyet Alpin më shumë se një herë, nëse është shumë i nevojshëm ai darkim. Alpi ngulmon, ndaj dhe Meltemi nuk refuzon.