PREMTIMI/ Kemali bëhet avòkat i Rejhanit

Rejhani përlòtet para Emirit dhe i betohet atij se i beson tòtalisht, por Gylsymi nuk i beson njeri tjetër veç saj dhe për shkak se është e sëmùrë, nuk e linte dot të búrgosej. Përtej të gjithave, Rejhani i kërkon Emirit që me patjetër të invèstigojë për punonjësin e argjendarisë sepse tani që ai ka lënë punën në ditën që ndodhi vjèdhja, ajo është bindur se edhe ai ka gisht në atë ngàtërresë aq të madhe sa edhe të qëllimshme. Emiri bindet se nuk ka kthim nga ai vendim i Rejhanit, prandaj largohet.

Me hyrjen e Rejhanit në qèli, Gylsymi lírohet por tani asaj i vrèt shumë ndërgjegjia. Ajo thotë se as motra biològjike me të vërtetë nuk do e kishte bërë një sakrificë të tillë. Gylsymi màllkon veten që u bë një me planin e Xhavidanës dhe përballë saj, thotë me gojën plot se me padurim pret që të mbarojë punë njëherë e mirë e të mos e shikojë më kurrë, sepse nuk ka takuar asnjëherë një person aq negàtiv sa ajo. Sakaq, në anën tjetër ndodhet Kemali me Narinin, përballë rrèmbyèsit dhe pacíentes që dérgjet e sëmùrë.

Sado që përpiqen, ato nuk ia dalin që t’a bindin rrèmbyèsin se mund t’a marrin përsipër atë operacion në spítal, ku dhe do jetë më i sigurtë shpëtimi i saj, sepse higjena është maksimale. Gjatë gjithë natës, Narini punon mbi pacíenten e saj, për të cilën do e ndihmojë edhe Kemali. Në mëngjes herët, ai përdor fshèhurazi telefonin e rrèmbyèsit dhe lajmëron ambùlancën. Ndonëse në kushte mizòre, Narini e përfundon me sukses operimin dhe menjëherë më pas, mbërrin ambùlanca, merr pacíenten dhe Narini me Kemalin largohen për në shtëpi.

Sakaq, atë mëngjes, Emiri shkon në lagjen e punonjësit të argjendarisë për të mësuar ndonjë informacion nga fqínjët e tij. Një prej tyre, shpreh fjalë të pákëndshme për të dhe pasi Emiri i shpjegon se çfarë i ka shkaktuar ai gruas së tij, Rejhanit, fqínji pranon që të japë dëshminë e tij në pòlici. Për búrgosjen e Rejhanit do shqètësohen shumë persona, ndër të cilët është Kemali si avòkat, Narini si shoqja saj e ngushtë, Suna që e konsideron si motër e shumë të tjerë, që ndjekin me ànkth gjýqìn e saj.