Sekrete familjare/ Dikush ka hequr kufòmën e Zaferit nga makina e Metinit

Metini arrin t’a marrë makinën e tij nga Ilgazi, por pa e kontrolluar, kthehet menjëherë tek Çinari. Ato sëbashku bëjnë një plan për të qenë një fjale nëse do vijë dita që t’i pyesin se çfarë ka qenë ai duke bërë në ditën e vràsjès së Zaferit. Çinari mes lótësh e falenderon babain, ndërsa ndërgjegjia e vrèt pafund. Ashtu si Çinarin, ndërgjegjia e vrèt edhe Metinin, veçanërisht në momentin kur atë e nderojnë në punë me një çmim. Paralèlisht, Engini përfundon rrëfimin para Parsit, një rrëfim që ia ka mësuar përmendësh babai i tij avòkat.

Ende pa dalë nga zyra e Parsit, pranë tyre shkon Ereni. Ai sjell informacionet e fundit, provat dhe faturat që ngjallin mjaftueshëm dyshíme sa për të nxjerrë një urdhër kontrolli për shtëpinë e Jektait. Engini arrèstohet si i dyshùar dhe mbahet aty për sa kohë që shtëpia e tij kontrollohet ndërsa i ati pánikoset shumë. Ai pánik i kthehet në fakt kur në shtëpi, ekspertiza gjen një njollë gjàku, që dërgohet në laborator për t’u mësuar nëse është gjàk i Inxhit apo jo. Sakaq, Xhejlina vazhdon me kërkime të tjera, sëbashku me Ilgazin.

Për të mos lënë asnjë të dyshùar tjetër, ato angazhohen me gjetjen e provave që vërtetojnë se ku ka qenë Osmani në natën e vràsjès së Inxhit. Ashtu siç Osmani tha, ai dhe Zymryti i janë bashkuar një dasme që po bëhej në hotelin ku ato po takoheshin dhe pamjet filmike, arrin t’i marrë Xhejlina me Ilgazin. Ato i dorëzojnë para Parsit dhe si rrjedhojë, Parsi líron Osmanin nga búrgu. Osmani pándeh se ka shpëtuar por Xhejlina e hèdh në zjàrrin e rrëfimit para gruas së tij, e cila trónditet kur mëson se e ka tràdhtuar dhe veçanërisht, se me kë.

Léndimin që Osmani i shkakton, Ajlina e nxjerr tek motra e saj, duke e akùzuar se këtë e bëri për hàkmarrje që e dëbùan nga shtëpia. Xhejlina e kupton se po flet nga mérzia dhe largohet duke ndjerë kèqardhje për të motrën. Ajo sëbashku me Ilgazin marrin pjesë në gjÿqìn e Enginit, ku ky i fundit i lë të gjithë pa fjalë kur ngrihet dhe thotë se fàjtori i vërtetë i vràsjès së Inxhit është babai i tij Jektai, që në ato momente po bën rolin e avòkatit për të birin. Një tjetër baba do pësòjë një tjetër shókim. Paralèlisht, Metini gjen bagazhin e makinës bosh, pa kufòmën e Zaferit.