Sekrete familjare/ Metini jep lajmin e réndë në familjen e Xhejlinës

Xhejlini nuk arrin dot të flasë me asnjë prej personave që ka përballë, edhe kur Engini e dërgon në kómisariat përballë Parsit. Ajo vijon të jetë në gjendje shòku, duke mos kujtuar asgjë nga çfarë ka ndodhur. Ndërkohë, Laçini me Jektanë, si prindërit e të ndjerit, shkojnë në mòrg të shikojnë për herë të fundit fëmijën e tyre të vetëm, Enginin. Edhe në atë dhímbje të madhe, sërish Laçini e fàjëson Jektain, duke thënë se Engini nuk do ishte vràrè nëse ai nuk do kishte tentuar t’a ndihmonte me arràtisjen, por Jektai nuk e pranon një fàj të tillë.

Paralèlisht, Parsi po tenton të ngarkojë me fàj Ilgazin, duke thënë se ai po fshèh provat që tregojnë fàjtore Xhejlinën dhe për këtë akùzë do të fillojë një hetìm, por askush nuk është dakord me Parsin. Ilgazit nuk i intereson aspak por vazhdon me invéstigimin e ngjarjes. Ai kërkon nga babai i tij, që të jetë ai që do ia dërgojë làjmin e familjes së Xhejlinit. Sado të véshtirë që e ka për shkak të Zaferit, Metini e mbledh guximin dhe u troket në derë. Sapo shikojnë makinën e pólicisë, ato pándehin se ka ndonjë làjm për Zaferin dhe kjo ia rèndon atij më shumë situatën.

Shkurtimisht dhe me kokën poshtë, Metini lëshon bòmbèn e Xhejlinit në shtëpi dhe largohet, duke i lënë ato në një gjendje të rëndë. Që aty, ai nuk kthehet në kómisariat por shkon në vendin e písët ku punon babai i tij Merdani, ku shikon se ka marrë edhe Çinarin. Metini e akùzon për vràsjèn e Enginit por Merdani i rikujton se pa pasur prova, nuk e akùzon dot për asgjë dhe aktualisht, provat tregojnë fàjtore Xhejlinën. Kjo e fundit, në ato momente po qëndron pranë Ilgazit, në gjykàtë.

Ajo kujton copëza të palídhura me njëra tjetrën dhe thotë para tij se ndoshta e ka vràrè ajo, ndoshta nuk e ka përmbajtur veten kur ka mësuar se do e léndonte edhe Parlën pasi edhe kur mësoi se ai kishte vràrè Inxhin, ajo do e vrísté por e ndaloi vetë Ilgazi dhe Engini. Ilgazi e dëgjon dhe i përgjërohet që të mos e bëjë një deklaratë të tillë para Parsit. Çaste më vonë, para tij, Xhejlina sërish qëndron në heshtje pas çdo pyetjeje dhe për të lëshohet urdhëri i gjykìmit në gjendje të arrèstuar. Ajo që çudit pafund Metinin, është që Ilgazi shprehet se e dashuron njësoj Xhejlinën, edhe nëse ajo është me të vërtetë vràsèsja.