Sekrete familjare/ Një trup i pàjetë gjendet në kosh mbèturinash

Një djalosh i pástrehë që po gërmon koshat e mbèturinave për të gjetur ndonjë gjë, përballet me pamjen e fríkshme të një valixheje, brenda të cilës ndodhet një trùp i vdèkur. Ai tmèrrohet i tëri dhe nga shòkimi, mbetet në mes të rrugës, derisa një kalimtar kupton çfarë po ndodh dhe telefonon pòlìcinë. Pòlìcia, me në krye detèktiv Erenin dhe shef Metinin, mbërrin me të shpejtë. Djali i këtij të fundit, prokùror Ilgazi, në ato momente po përballet me një avòkate kokëfortë që tenton t’ia màrrë pahìri dòsjen që ajo ka në përgjegjësi.

Për shkak të një përgjùesi që vendos në zyrën e tij, Ilgazi e denòncon dhe avòkate Xhejlini përfundon në bùrg. Që aty, Ilgazi shkon në ngjarjen e tmèrrshme ku ndodhet i ati dhe vëren se në koshin e mbèturinave ka edhe një kàrtë krèditi të mbuluar nga gjàku. Babai i tij largohet pas pak inspèktimesh, ndërsa Ilgazi shkon më vonë në shtëpi. Sapo futet brenda, dëgjon dèbatin mes babait dhe vëllait të tij të vogël, Çinarit. Ky i fundit i ka marrë fshèhurazi kàrtën e krèditit dhe për këtë po krìtikohet ashpèr. Nga debàti me babain, Çinari nuk pranon të drekojë me to.

Ilgazi dhe Metini drekojnë vetëm për vetëm në oborrin e shtëpisë, kur drekimin e tyre e ndërpret dètektiv Ereni. Ai tregon se kàrta krèditit që Ilgazi spikati në kosh është marrë, është pastruar nga gjàku që ende nuk e dinë a i përket apo jo trùpit dhe është zbuluar se ajo kàrtë është në emrin e Metinit. Të dy e kuptojnë se Çinari ka gisht në atë mes por Çinari nuk e pranon, pavàrësisht qetësisë me të cilën e pyet vëllai i tij Ilgazi. Ato shoqërohen për në kòmisariat, ku për avòkate, Ilgazi i merr Xhejlinin, sepse ajo sapo ka fituar 3 gjýqe shumë të mëdha.

Metini është skèptik për avòkaten femër dhe në moshë të re, ndërsa ajo është skèptike mbi fàjin e Çinarit. Megjithatë, ndihma e vetme që i duhet nga Metini dhe Ilgazi, është që të mos e pranojnë që rrobat në fotografinë që kanë pòlìcët, janë rrobat e Çinarit. Metini nuk gènjen dot në dèshminë e tij ndërsa Ilgazi qëndron asnjëanës. Pas dèshmive të tyre, Çinari dërgohet në qèli, derisa të bëhet gjýqì i tij, ndërsa familja mbërrin në shtëpi bashkë me Xhejlinin. Metini gjen një sasi drògè në dhomën e Metinit por Xhejlini e zhdùk pròvën në tùalet, duke thënë se nuk duhet t’ia rèndojnë situatën Çinarit.