Sekrete familjare/ Xhejlini trònditet nga pamja që shikon

Xhejlini ndodhet pranë Ilgazit kur shikojnë në makinën e Metinit një bluzë femrash, me njolla gjàku. Ajo kërkon t’a zhdùkin menjëherë atë provë që të mos e rèndojnë më tepër situatën e Çinarit por Ilgazi i qëndron besnik parimeve të tij dhe nuk pranon t’a bëjë diçka të tillë. Në atë moment vjen ekipi pòlìcor dhe e merr bluzën si provë për t’u anàlizuar. Babai i Ilgazit, Metini, shòkohet i tëri nga ajo provë aq e madhe, që gjendet brenda makinës së tij por që të gjithë e dinë se nuk ka të bëjë fare me të.

I tmèrruar nga situata që po përjeton, ai hedh në tokë gjithçka që ka rreth e rrotull dhe màllkon prindërimin e tij, derisa Ilgazi e qetëson. Por Metini nuk qetësohet dot tòtalisht. Ai qetësohet mjaftueshëm vetëm sa për të shkuar pranë Çinarit, me një laps e letër në dorë, duke i kërkuar atij që të shkruajë në atë letër gjithçka që ka ndodhur, detajisht. Çinari nuk e bën dhe shkakton irrìtim të madh tek Metini, i cili edhe e gòdet me shùplakë Çinarin, kur ai mes lòtësh thotë se babai i tij e cilëson edhe si vràsèsin e nënës së ndjerë.

Pòlìcët e tjerë ia heqìn nga duart Çinarin dhe Metini largohet. Avòkatja e Çinarit, gjatë asaj kohe, ndodhet në një tjetër gjýq por kësaj rradhe për divòrc. Ajo po mbron klienten që dëshiron të ndahet nga bashkëshorti pasi ai e tràdhton prej vitesh dhe ndonëse nuk gjejnë prova konkrete për gjýkatësin, Xhejlini i krijon ato prova, duke paguar një femër që t’i vàrdiset mjaftueshëm atij, sa për t’i fotografuar në publik. Xhejlini fiton gjýqìn dhe klientja saj fiton shtëpinë dhe pasurinë e ish bashkëshortit.

Por në anën tjetër, Ilgazi nuk është aq i lumtur sa Xhejlini, sepse dètektiv Ereni i tregon se shenjat e gishtave në paratë që janë gjendur brenda bluzës me gjàk, i përkasin Çinarit. Pa i treguar asgjë Xhejlinit, Ilgazi i drejtohet mòrgut, bashkë me të, sepse merr një tjetër telefonatë pas Erenit, që e adreson për në mòrg pasi kùfòma është larë dhe është gadi për idèntitet. Xhejlini futet fare neutrale në atë dhomë mòrgu por përballet me pamjen më të rèndë, pasi vìktìma për të cilën ajo po mbron Çinarin, është pikërisht motra saj.