Vajza në dritare/Nalani dëbon Hajriun nga shtëpia saj

Hajriu del nga vetja pasi dëgjon Tyrkanën që refuzon të divorcohet. Ai ulëret, ndaj Nalani e dëbon nga shtëpia saj dhe qëndron vetëm me Tyrkanën dhe fëmijët, pavarësisht kundërshtimit të Hajriut për të dalë nga shtëpia.

Teksa qëndrojnë të vetme përballë njëra tjetrës, Nalani mes lotësh i betohet Tyrkanës se ajo nuk e ka ditur që Hajriu është i martuar, përndryshe assesi nuk do kishte lejuar të lindte diçka mes tyre. E folura Nalanit, zbut inatin e Tyrkanës.

Pas disa minutash bisedë, Tyrkani i thotë se kishte menduar për të gjëra shumë të këqia por sapo është bindur se e ka pasur gabim. Nalani, i premton se nuk do i shembet martesa dhe me aq, i përcjell për t’u larguar, sepse nuk do t’i gjejë Bilura aty.

Nalani ia fsheh edhe Bilurës edhe Hafizesë ardhjen e Hajriut me familjen e tij dhe gjithë dhembjen e përtyp e vetme, ashtu siç bën Sedati, i cili për hir të terapisë që ka filluar, refuzon një ftesë në festë me shoqërinë e tij të ngushtë.