Vajza në dritare/ Nalani shókon Feridenë me kërkesën e saj

Rafeti qëndron i vetëm me Gylxhihanën por në asnjë moment të vetëm nuk i tregon asaj se çfarë ka mësuar mbi të shkuarën e saj me Xhavitin. Gylxhihana ndërkohë, e ka mendjen vetëm tek Sedati në bùrg, ashtu si dhe Ferideja, e cila futet pa trokitur në dhomën e Selenës dhe bashkëshortit të saj. Ajo kërkon të dijë nëse ato dinë gjë mbi arsyen përse Sedati e dhùnoi aq kèq Alpin, por të dy betohet se nuk dinë asgjë mbi ngjarjen. Gjatë kohës që ato flasin, Sedati vijon të jetë në bùrg.

Ai ka shumë fríkë të kúndërshtojë të búrgosurit e qèlisë së tij, ndaj qëndron fare urtë dhe u bindet në çdo urdhër që ato i japin për të pastruar. Gruaja e tij, Nalani, është më shumë në mérak të arsyes përse Sedati e humbi torùan para Alpit, sesa në mérak të Sedatit vetë që ndodhet brenda në búrg. Pranë Nalanit, si përherë, është shoqja e saj e ngushtë, Binuri. Kjo e fundit, e vëren që Nalani është shumë e shpërqëndruar dhe për më tepër, në ánkth. Nalani ka shumë fríkë se mos dikush i ka parë duke u puthur me Hajriun por këtë nuk ia thotë asaj.

Para Binurit, Nalani híqet sikur shqètësimi saj i vetëm është Sedati si dhe Muzo, që e ka mbyllur veten brenda në dhomën e tij, i trònditur nga bráktisja që i bëri e fejuara tij, me një letër të vetme, në ditën e dasmës. Pas derës së dhomës ku ndodhen vajzat duke biseduar, Ferideja ngjit veshin me shpresën për të mësuar ndonjë gjë që Nalani ngurron t’ia thotë asaj. Binuri ndërkohë, thotë hapurazi se ajo dhe Hajriu nuk kanë qenë prezentë në korridorin e dasmës, për minuta të gjatë, me rradhë. E pánikosur, Nalani thotë se nuk ka fare lidhje me të.

Ajo ngulmon se Binura po i drejton pyetjet gàbim dhe prandaj e shoqëron për t’u larguar. Pas largimit të Binurit, Nalani shòkon Feridenë, duke i kërkuar leje që t’a lajë dadoja e saj, siç ka bërë derisa ajo është martuar. Ferideja pranon, ndërsa Nalani ndihet më e pastruar, ndaj vazhdon jetën normalisht pas atij dushi, duke i trokitur në derë Muzos me shpresën se ai do pranojë të flasin, por jo, ai nuk pranon. Mbrëmja bie shumë shpejt dhe për shókimin e të gjithëve, teksa darkojnë, atyre u bashkohet e paftuar Xhana.