AMANETI/ Idrisi merr vendimin drastìk për Nanën

Nana nuk i përmban më lòtët dhe del nga kompania në një gjendje shumë të acàruar, gjë që tërheq së tepërmi vëmendjen e Jamanit. Ai i shkon nga pas dhe emocionohet kur mëson se ajo po qan ngaqë po mendonte sa do traùmatizohej Jusufi nëse Zijai do vdìste. Ajo gjithashtu tregon se i ka vdèkur një vëlla dhe e di mjaft mirë dhìmbjen e asaj humbjeje. Jamani, emocionohet aq shumë nga fjalët e saj, saqë për një çast, i afrohet për t’a përqafuar, por e përmban veten dhe vetëm i vendos dorën në sup, në formë ngushëllimi.

Të dy rikthehen në shtëpi, duke lënë pas çdo gjë që ndodhi jashtë shtëpisë. Por megjithatë, Jamani është i bindur se duhet të shtrëngojë rregullat, që assesi familja tij të mos rrezìkohet. Për këtë, Jamani mban një mbledhje para gjithë stafit të punonjësve në shtëpi, duke i paralàjmëruar se për çdo gjë që ka lidhje me sigurinë e familjes së tij, ai nuk do jetë aspak i mëshìrshëm por do ua tregojë derën të gjithëve, nëse ato nuk do jenë të kujdesshëm. Secili prej punonjësve tund kokën në shenjë aprovimi dhe mesazhi tij kuptohet.

Ndërkohë, personi që e solli atë rrezìk për Zijain, Idrisi, tanimë po planifikon një rrezìk ende më të madh për Nanën. Para Kazimit, Idrisi thotë se e vetmja mënyrë që Nana të mos ua marrë pasurinë që Azizi i ka lënë si tèstament, është duke e vràrè njëherë avokatin, e më pas edhe Nanën, pasi tèstamenti mund të dalë nga ndonjë avòkat tjetër sërish. Plani i Idrisit vihet menjëherë në zbatim dhe Kazimi sëbashku me një tjetër person, e vràsìn avòkatin mu në zyrën e tij, pikërisht në momentin që ai kishte telefonuar Nanën.

Kjo e fundit, nuk e kupton telefonatën që mbyllet pa sqaruar asgjë por pàndeh t’i kenë rënë gàbim numrit të saj. Sakaq, në anën tjetër ndodhet Feriti, që tentoi të dilte sipër ndjenjave të tij, duke i thënë Aishes se edhe ai mendon që kanë bërë shumë mirë që janë ndarë nga njëri tjetri. Mirëpo, të nesërmen teksa ndodhen në punë, Neshe lajmëron Aishen se prònari po i nxjerr nga shtëpia sepse ia ka shitur dikujt tjetër atë shtëpi. Feriti instiktivisht ofrohet t’i thotë se dera shtëpisë së tij është gjithmonë e hapur për to, por menjëherë pendohet.