AMANETI/ Nana përlòtet nga biseda që dëgjon mes Jamani dhe Zijait

Nana i thekson Ajnurit se ajo nuk ka përse shqètësohet mbi marrëdhënien me Jamanin, pasi i vetmi person që i intereson është Jusufi. Mënyra se si Nana i flet, bën që Ajnuri të bindet se ajo nuk ka interes për Jamanin. Megjithatë, nuk heq dorë nga kèrcènimi që i ka bërë njëherë. Për shkak të atij kèrcènimi, Nana i thotë Jamanit se nuk mund të shkojë me të dhe Jusufin në fermë, pasi ka nevojë që të pushojë. Menjëherë Ajnuri futet në mes, sugjeron që Nana të pushojë dhe vetëofrohet për t’i shoqëruar që të kujdeset për Jusufin.

I irrìtuar, Jamani ngre zërin dhe i kujton Nanës se Jusufi nuk është një zgjedhje për të por është dètyrim, pasi ai është puna e saj. Kështu, Nana bindet dhe me të mbërritur në fermë, ajo vëren që Jusufi mèrzitet. Jusufi kujton herën e fundit që ka qenë aty, sëbashku me tezen e tij që tani nuk jeton më. Menjëherë Nana e merr pranë për t’a ngushëlluar por fjalët e Jusufit ndikojnë edhe tek Jamani, i cili merr kalin e tij dhe largohet që aty, me dhìmbje të madhe për humbjen e Seherit, për të cilën derdh dhe lòt.

Vetëm pak çaste më vonë, pasi ai kthehet nga kalërimi, Nana e dëgjon në një bisedë telefonike me Zijain. Ajo përlòtet, kur Jamani i shpreh gjithë dashurinë e mundshme dhe i betohet se si vëllezër që janë, nuk do jenë kurrë të ndarë. Në anën tjetër, ndodhet vëllai për të cilin Jamani ende nuk di gjë. Ai është Aliu, i cili ndodhet tek Dujgu kur Jamuri u shkon sërish pranë. Veçmas, Jamuri i kërkon që t’ia mbàthin që aty, me ndonjë jùstifikim, por Aliu kùndërshton dhe thekson se nuk ia bën dot diçka të tillë Semrasë.

Jamuri irrìtohet shumë por nuk zgjidh dot asgjë. Situata rèndohet ende më shumë kur Semraja nxjerr nga një valixhe rroba për fëmijë, që i ka thurur vetë me shtiza. Dujgu largohet mes lòtësh dhe Aliu pas saj, gjë që e shikon Jamuri nga larg. E irrìtuar pafund, Jamuri hàkmerret ndaj tyre në atë moment. Ajo del jashtë në oborr ku ndodhet Semraja dhe i thotë se është e sëmùrë, se Dujgu dhe Ali janë ndarë 3 muaj më parë sepse Dujgu e ka bràktisur e çdo gjë tjetër, duke shkaktuar kështu një shòkim të madh tek Semraja.