AMANETI/ Pòlicia arrèston Nanën pas denòncimit të Ajnurit

Jamani nevrìkoset shumë me Nanën që tenton të marrë informacion nga Nedimi, për Zijain. Ai e pyet përse po e bën diçka të tillë por përgjigja e Nanës është shumë naìve dhe thotë se thjesht po bisedonte me Nedimin. Duke ia ndaluar që t’a përmendë më Zijain, Jamani largohet prej saj, për të shkuar pranë Nedimit, për të cilin ka gjithashtu fjalë të rènda për t’i thënë. Ai i thekson se është hera dytë që po e thýen fjalën e dhënë, njëherë kur nuk mbrojti Seherin dhe kur premtoi se nuk do kishte më gabìme.

Gjatë kohës që ato flasin, punonjësja e vetme nègative që Jamani ka por nuk është zbuluar ende, futet në dhomën e Nanës. Ajnuri kontrollon gjithandej në dhomën e Nanës, derisa gjen pasàportën dhe kàrtën e idèntitetit të futura brenda një portofoli. Pa e parë njeri, ajo i merr dhe shkon në dhomën e saj, për t’i grìsur të dyja me një gërshërë e për t’i hèdhur copat në mbèturina por disa copa të pasàportës, i bien poshtë shtratit të saj dhe Ajnuri nuk i vëren. Jo shumë më vonë, menjëherë në mëngjes, në derën e tyre troket dikush.

Ai është një ofìcer pòlìcie që ka marrë një denòncim që dikush i jashtëlìgjshëm po punon në atë shtëpi dhe ai person është pikërisht Nana, që është dènoncuar fshèhurazi nga Ajnuri. Pòlìci kërkon lejen e punës dhe një letër idèntifikuese të Nanës por lejen e punës e ka marrë Ajnuri dhe e ka zhdùkur pa i treguar njeriu, ndërsa pasàportën dhe kàrtën i shkàtërroi. Nana tregon me sinqeritet se kanë aplikuar për vizën e punës dhe ua kanë premtuar se do ia sjellin por ende nuk ia kanë sjellë.

Megjithatë, nxiton të marrë pasàportën dhe kàrtën por kur nuk i gjen, pòlìci detyrohet t’a dërgojë në kòmisariat pasi ajo konsiderohet si e jashtëlìgjshme. Komìsariati në ato momente, po lajmëron familjen e Dujgusë dhe të Aliut se ato të dy janë rrèmbyèr nga krìmìnelët gjatë një aksioni. Personi që nèvrikoset në vend që të mèrzitet, është Jamuri, ndërsa Dujgu me Alinë, bien dakord që të veprojnë sëbashku, në grup, dhe me planin e shpejtë që bëjnë, arrijnë të lìrohen që aty.