Çapkëni i pasur/Sejrani tmerrohet nga vizitori që vjen për të

Suna nuk qetësohet dot pas fjalëve të Feritit, të cilat i ka keqkuptuar totalisht. Atë keqkuptim do ia përcjellë edhe Jusufit, me frustrim shumë të madh. Gjatë asaj kohe, Feriti po kthehet në shtëpi i dehur nga pija me Pelinin.

Sejrani e ndihmon të shtrihet në shtrat por ndërkohë balta këpucëve bën pis gjithandej. Në mëngjes, ajo i kërkon Sulltanës që t’i ndërrojë çarçafët, edhe pse natën e kaluar ishin ndërruar, ndaj Sulltana e keqkupton sikur ato kanë shkuar me njëri tjetrin.

Keqkuptimin e saj ia përcjell edhe Ifakatës në të njëjtën formë dhe tanimë ato i pandehin burrë e grua prej vërteti. Po atë mëngjes, buzëqeshja Sejranit do shuhet nga vizita e papritur e Jusufit që kërkon llogari nga ajo.

Sejrani i sqaron çdo gjë, e dëbon që aty dhe pasi Feriti e justifikon para familjes ardhjen e Jusufit, Sejrani i shpjegon në dhomë gjithçka që ka pasur me Jusufin dhe që i ka propozuar atij dikur për t’ia mbathur.