Çapkëni i pasur/ Suna i kërkon Abedinit që të mos largohet

Teksa mendon se Abedini mund të largohet, Suna nis të shqetësohet shumë dhe merr guximin dhe i kërkon që të mos largohet. Ajo i thekson atij se ai nuk është aspak fajtor në situatën që u përfshi dhe Feriti.

Feriti ka takim me familjen e tij dhe për këtë Serjani vendos ta përcjellë. Të gjithë burrat e familjes ku në krye qendron Halis Aga vendosin të takohen me dajën e Serdarit dhe ndërmjetësuesin Vahit i cili është pajtues gjaqesh.

Sakaq, Daja i Serdarit arrin deri aty sa ofendon Halisin, ku ky i fundit edhe pse në moshë të thyer gjen forcën për ta goditur me shuplakë. Pavarësisht kësaj situate ato pranojnlë të ulen të negocjojnlë në tavolinë sëbashku.

Bisedat udhëhiqen nga Vahiti dhe familja e Korhanëve arrin të pajtohet me dajën e Serdarit. Të dyja familjet i japin fjalën njëra-tjetres dhe u betuan se do bëjnë maksimumin për ti qendruar larg kësaj gjëje.