Flakët e fatit/ Çelebiu i tregon nënës planin e tij

Zejnebi vendos të largohet sërish nga lagjia dhe Omeri e shoqëron deri tek stacioni i autobuzëve. Aty, mes tyre rihapet diskutimi se kush ka bráktisur kë, se kush ka hequr dorë i pari nga marrëdhënia që dikur kanë pasur. Omeri nuk jep dot përgjigje të saktë por thotë se mes tyre nuk do ecte dot asgjë. Ai e akùzon Zejnebin se as ajo nuk e ka telefonuar ndonjëherë kur është larguar dhe për këtë, Zejnebi thekson se ka një krenari për të mbajtur. Omeri as nuk i thotë dot të qëndrojë dhe as nuk e lejon të largohet.

Sakaq, në anën tjetër ndodhet Xhemreja, e cila tanimë ka një terren më të lírë për të vepruar kùndër Çelebiut. Me disa tentativa, ajo gjen kodin e kompjuterit të tij, nga ku arrin të zbulojë emrin e spítalit ku ka dërguar víktímën e tij në Zvícër, që ajo të mos flasë dot kúndër tij. Gjatë asaj kohe, Çelebiu po takohet me nënën e tij, nga e cila kërkon ndihmë që të dalë nga bùrgu dhe për më konkretisht, i tregon të gjithë planin se si ai e ka bërë, që të duket sikur e gjithë situata ka qenë një kúrth i ngritur ndaj tij.

Nëna e tij Hylja, mban shënim çdo veprim që i duhet të bëjë dhe largohet duke i premtuar se do ia sigurojë lírinë. Ajo natë kalon me aq, ndërsa të nesërmen, fríka nga Çelebiu do vazhdojë t’a shoqërojë Xhemrenë. Ajo ndohet me Ozanin në lagjen e tij, ku të dy po kërkojnë për shtëpi me qera por Xhemreja ka fríkë se mos ndonjë njeri po i ndjèk dhe nuk e lejon t’ia kápë dorën apo të shfaqë ndonjë afrimitet tjetër. Para shtëpisë që shiti Ozani, ato takojnë xhaxhanë e tij, që tregon se po mendon t’a kthejë atë vend në një pallat të lartë.

Ozani névrikoset shumë por nuk e di se e gjitha është pjesë e planit të Çelebiut, i cili e ka ngarkuar xhaxhanë e Ozanit me detyrën që t’ia japë ai dénimin e merituar nipit të tij. Përtej asaj situate, e mira është që Tomrisi arrin të lírohet nga búrgu dhe në nderim të asaj dite, ajo organizon një darkim me të gjithë personat që iu gjendën aq afër në atë rrugëtim të véshtirë. Në mesin e tyre, do vijë edhe Zejnebi që rikthehet për Omerin dhe qëllimisht, Ryja do u bashkohet bashkë me Serkanin.