Flakët e fatit/ Iskenderi nuk e shpëton dot Kenanin

Kenani ndodhet në makinë me Iskenderin kur vendos të telefonojë vajzën e tij, Ryjanë, për t’i treguar se nuk do mund t’a bëjë dot rrëfimin në pólíci sepse i fríkësohet Çelebiut. Ai premton se do jetë mirë dhe me aq mbyll telefonatën por shqétësimi tek Ryjaja nuk mbyllet me aq, edhe pse ai i kërkon shumë falje. Teksa po ecin me makinë, Iskenderit dhe Kenanit ua pret rrugën Adnani, i shoqëruar nga një numër i madh trupròjash. Edhe pse Iskenderi është shefi i tij, urdhërat Adnani i merr nga Çelebiu, prandaj shkèl Iskenderin për t’ia marrë Kenanin.

Iskenderi çméndet i tëri dhe nxiton për tek vëllai tij që t’a ndalojë mizòrinë që ai ka planifikuar, ndërkohë që Ryjaja dhe Omeri mblidhen me të tjerët në shtëpinë e Tomrisit. Nga diskutimet e tyre, ato janë të të njëjtin mendim, se pa rrëfimin e Kenanit, asnjë prej planeve të tyre nuk vlen, sepse nuk e vërtetojnë dot që artèfaktet historike i kanë vjédhur në të vërtetë Kajabejlinjtë dhe për më tepër, mund të futen në próbleme serioze që i kanë fshéhur dhe nuk i kanë dòrëzuar në pólíci ato artèfakte. Brenda asaj dite, ato do përballen me më të réndën.

Ryjaja, e shoqëruar nga Omeri dhe Ozani, gjen babanë e saj të vdèkur. Vdèkja e tij i réndon dhe tríshton të gjithë, përfshirë Iskenderin dhe veçanërisht Çiçekun, që e gèrryen veten nga ndjenja fàjit. Vetëm për Çelebiun, jeta vazhdon më së miri, aq sa kandidon edhe për kryebàshkiak, sërish. Javë të tëra kalojnë dhe Çiçeku pret të marrë një shpjegim nga Iskenderi, që i premtoi se do e mbronte Kenanin, por Iskenderi për vete nuk ndodhet në shtëpinë e tij. Që prej ditës së vràsjès së Kenanit, ai është larguar.

Iskenderi është strehuar në shtëpinë e një shoqeje të veçantë, të fshèhtë, për të cilën askush nuk e di se çfarë marrëdhënieje ekziston në të vërtetë. Ndërsa Ryjaja, është mbyllur në shtëpinë e saj dhe për asnjë arsye, nuk pranon të dalë. Xhemreja ndërkohë është e dètyruar të dalë e të vazhdojë punën, por punët për të vetëm sa vijnë e véshtirësohen ende më shumë. Ajo telefonon Fatmën për të dëgjuar zërin e Gyneshit, në formë favori, por Fatma e shkátërron kur i tregon se Gyneshi është larguar me gjyshen e saj nga shtëpia, me valixhe në duar.