Flakët e fatit/ Xhemreja merr lìrinë e saj nga Çelebiu

Tomrisi e ka zhgènjyer së tepërmi Xhemrenë duke mos i dhënë rapòrtin e Esinit dhe duke e vonuar takimin mes tyre rrjedhimisht, por, e lumturon pafund kur i tregon se i ka mundësuar që të aplikojë sërish në një tjetër spìtal, për të vërtetuar se shëndeti saj mendor është në rregull. Mëse e lumtur, Xhemreja kryen aplikimin që atë ditë dhe ashtu siç është e vërteta, ai rapòrt do shkruajë se ajo është mjaftueshëm e aftë mendërisht që të jetë e zonja e vetes. Pùshteti i Çelebiut mbì të, bie menjëherë.

Tani ai nuk ka as të drejtë të veprojë në emër të saj apo të mbajë vajzën vetëm për vete, pa e marrë atë në konsideratë. Xhemreja telefonon Çelebiun për t’i dhënë këtë làjm kaq të madh por çuditet pafund nga ai, kur Çelebiu e fton që vajzën t’a marrë ajo nga shkolla e t’a mbajë sa të dëshirojë. Në anën tjetër, skuadra po vepron sërish si një skuadër. Omeri, Ozani dhe Ryjaja shkojnë pranë profesor Altinit, i cili zotëronte një kompani modeste gàzetarie, e prirur nga idealizmat e tij por u shùa pas làjmit që bënë për Çelebiun.

Pavàrësisht se sa kèq e pèsoi, ai nuk heq dorë nga idealet e tij dhe është i gatshëm të publikojnë làjmin që ato kanë sjellë, se Iskender Kajabejliu ka shtýrë drejt zjàrrit një vajzë të pàmbrojtur të quajtur Çiçek. Por Çiçeku, që ende jeton nèn petkun e Shimalit, pàndeh se Ryjaja e ka harruar shoqen e saj. Kur e telefonon për t’i kërkuar ndihmë për Aliun dhe Ryjaja nuk gjen dot mënyrë se si, ajo i thotë se nuk mund të presë diçka më shumë nga një person si Ryjaja që ka harruar edhe shoqen e saj të vetme.

Si të mos mjaftonte, në momentin që telefonon Iskenderin, Çiçeku dëgjon tortùrat që po i ushtrohen Aliut dhe Iskenderin që betohet se do e shtýpë tòtalisht atë. Mëngjesi i ditës tjetër, do jetë ai që do sjellë tortùrën për Iskenderin, sepse Ozani, Omeri dhe Ryjaja punojnë gjatë gjithë natës që në mëngjes të shpërndahet gàzeta ku shkruhet për bëmën e Iskenderit. Atë mëngjes, vëllai i tij Çelebiu do vizitojë Bylentin për t’i treguar se do e nxjerrë nga bùrgu por do e ketë gjithmonë nèn kòntroll, për t’a rikthyer aty në momentin e parë që ai nuk do i bindet.