Flakët e fatit/ Çiçeku lèndon Ryjanë me fjalët që i thotë

Tomrisi përballet me Xhemrenë dhe akùzat e saj se ajo i shìti tek Çelebiu nga frìka por Tomrisi i përgjigjet me një dhuratë, një mundësi të re për t’u gjýkuar nga stafi i një tjetër spìtali, që të marrë rapòrtin se shëndeti saj mendor është mëse në rregull. Ajo dhuratë është tepër e madhe për Xhemrenë, ndaj e falenderon dhe mëse e gëzuar, nuk vonon aspak të mbërrijë në spìtal. Brenda fare pak orësh, ajo merr rezultatin në duar, rapòrtin që i vërteton se ajo nuk ka asnjë pròblem mendor.

Mëse e lumtur, Xhemreja telefonon Çelebiun, sepse tanimë kùjdestaria e vajzës nuk i mbetet vetëm atij dhe mbi Xhemrenë, ai nuk ka asnjë të drejtë veprimi. Për çudinë e madhe të Xhemresë, Çelebiu i thotë se është e lìrë të shkojë që atë ditë në shkollën e vajzës së tyre, t’a marrë atë e të kalojnë kohë sëbashku sa të dëshirojnë. Paralèlisht, kùndër Çelebiut vijon të punojë grupi i mbetur, edhe pa Xhemrenë. Ato janë Omeri me Ozanin dhe Ryjanë që i shoqëron përherë. Të gjithë sëbashku shkojnë pranë profesor Altinit, drejtuesit të një gàzete.

Profesor Altini ka qenë dhe vijon të jetë idealist, edhe pse për shkak të një làjmi që botuan për lìgësitë e Kajabejlinjve, Çelebiu ia mbylli gàzetën, i hoqì çdo punonjës të mundshëm. Ozani shpreh shumë kèqardhje ndërsa Altini nuk jep kohë për t’u mërzìtur, duke thënë se duhet të punojnë për làjmin e rradhës, që drejtësia të vihet në vend. Làjmi është ai i Çiçekut, i faktit që Iskenderi e ka shtýrë atë drejt flàkëve. Iskenderi në atë moment, vazhdon të bëjë lìgësi, duke ushtruar dhùnë ndaj Aliut të pàmbrojtur.

Çiçeku e telefonon për t’i kërkuar të dëgjojë zërin e Aliut por ajo dëgjon vetëm brìtmat e tij nga dhùna që i ushtron Iskenderi. E tmèrruar, Çiçeku telefonon Ryjanë për ndihmë por ajo është e bindur që nuk e kthen dot Iskenderin nga vendimi tij. Nga ai refuzim që merr, Çiçeku nèn emrin e Shimalit, i thotë Ryjasë se diçka e tillë pritej nga ajo, sepse ajo e ka harruar edhe shoqen e saj të vetme, Çiçekun. Por Ryjaja nuk e ka harruar aspak dhe bashkë me Omerin e Ozanin punojnë gjithë natën që në mëngjes të publikohet làjmi për Iskenderin.