I PABESI/ Derini lèndohet nga skena që shikon mes Asjes dhe Vollkanit

Gonyli shikon vajzën e saj, tòtalisht të pafàjshme për planet që bën Vollkani pas kurrizit të saj. Edhe pse e dýzuar, ajo vendos t’i tregojë se çfarë ka dëgjuar atë mëngjes në shtëpinë e Asjës, ku pàndeh të ketë kuptuar se ajo dhe Vollkani po shkojnë në pushime sëbashku. Derini humbet torùan e tëra dhe pa humbur asnjë moment të vetëm, ato nisen për rrugë, për të shkuar në të njëjtin vend ku pretendojnë të zènë Asjën me Vollkanin. Gjatë gjithë asaj kohe, Asja ka luajtur pafund me Vollkanin, duke e bërë atë për vete.

Fillimisht kanë drekuar vetëm për vetëm, duke e lënë të lirë Aliun me shoqen e tij, më pas kanë darkuar vetëm për vetëm. Në atë darkim, Asja i rregullon punët që në sfond të vendoset kënga që dikur ka pasur me Vollkanin. Ky i fundit emocionohet shumë dhe duke besuar se Asja ka filluar t’a dashurojë sërish, e pranon menjëherë edhe ftesën e saj për të kërcyer. Në çastet e para të kërcimit të tyre romantik, në lobin e hotelit do futet Gonyli me Derinin, ku kjo e fundit do përjetojë zhgènjim e dhìmbje të madhe nga ajo këngë.

Vollkani ngrihet i tëri dhe nuk di si të reagojë, por largohet fare që aty, i zènë më ngushtë se asnjëherë më parë. Derini i betohet Asjës se tani edhe Vollkani e ka kuptuar që ajo i ka ngritur kùrth, ndërsa Asja irònikisht i thotë se ato të dy kanë kaluar shumë gjëra, ndaj do e kalojnë edhe këtë.  E irrìtuar pafund, Derini kthehet në shtëpi bashkë me nënën e saj, ndërsa për Vollkanin nuk dinë asgjë se ku ndodhet ai. Me kèqardhje dhe pa pasur qëllim të mbrojë Asjën, Gonyli i kërkon të bijës të shikojë se edhe Vollkani po shkon vetë pas Asjës.

Derini nuk i pranon të tilla fjalë, akùzon sërish nënën e saj se për fàj të saj është Asja ende në Tekirdag dhe vazhdon të telefonojë Vollkanin, por pa përgjigje. Vollkani në ato çaste ndodhet pranë shoqes së tij Derjës, për t’a pyetur nëse gjithçka e Asjës ka qenë kùrth ndaj tij, por Derja nuk e shèt Asjën, edhe pse ndjen kèqardhje të madhe për shokun e saj të zemrës. Vollkani humbet torùan dhe e kèrcènon me vendin e punës nëse zbulon që ajo po e gènjen, por Derja sërish nuk tùndohet aspak, ndërsa ai largohet duke kërkuar falje.