AMANETI/ Jamani merr në punë motrën e Azizit

Jeta për Aliun ka vazhduar, edhe pas bràktisjes që i bëri Dujgu në ditën e tyre të dasmës. Ai nuk ka hedhur asnjë hap për t’a kërkuar por pas shumë muajsh, në mënyrë të paprítur, ai e shikon në oborrin e përbashkët të shtëpive të tyre. Dujgu shtánget po aq sa ai që nuk e priste ardhjen e saj por megjithatë, Aliu largohet për në punë pa i folur fare. Të dy rikthehen në punë por Dujgusë nuk i flet njeri fare, përveç Vollkanit që e përshëndet dhe i uron mirëseardhjen.

Ibo, Fërati, Karaja dhe gjithë të tjerët, i mbajnë qëndrim për hir të Aliut. Si të mos mjaftonte e gjithë ajo situatë e rénduar, Dujgu shikon një vajzë të panjohur që vrapon drejt Aliut duke i thënë se i kanë pëlqyer shumë lulet, dhe e thërret atë ‘i dashur’. Paralèlisht, motra e Azizit, Nana, shkon në shtëpinë e Jamanit për të bërë një intervistë për pozicionin e dados. Ajo gjen një numër të madh vajzash që po presin rradhën për t’u intervistuar.

Teksa pret, futet brenda për të mbushur ujin që kishte mbaruar. Brenda, ajo takon Jusufin dhe ulet të bisedojë për pak me të, derisa i vjen rradha për intervistë. Nana gjen guximin të dalë para Jamanit por ai i kërkon të largohet ndërsa ajo ngulmon se ka formimin e duhur, se ka përjetuar të njëjtën gjë si Jusufi dhe ia di dhìmbjen dhe se mbi të gjitha, Jusufi e do atë. Edhe pse e dèbon, Jamani nuk bën më asnjë intervistë tjetër dhe del jashtë për të kontrollur nëse Nana po pret dhe ashtu është.

Jamani i tregon orën kur duhet të jetë në punë duke e bërë kështu punë të kryer faktin që ajo do jetë dadoja e re që do kujdeset për nipin e tij të çmuar, Jusufin dhe ajo pohon me kokë, ndërkohë që në mendje i shfaqet biseda me Idrisin që kërkoi që ajo t’a vrísté Jamanin që të shpètonte njëherë e mirë prej tij, ndërsa ajo iu përgjigj duke i thënë se hàkmarrja saj është të gjejë prova për búrgosjen e Jamanit, jo vràsjèn, sepse nuk është vràsèse.

AMANETI/ Nana rrëfen planin e saj kùndër Jamanit

Nana vendos të shkojë në shtëpinë e Jamanit kur mëson se ai është në kërkim të një dadoje për Jusufin. Teksa pret rradhën për t’u intervistuar, ajo gjen një jústifikim për t’u futur brenda në shtëpi dhe menjëherë shkon pranë Jusufit, duke biseduar për pak me të, derisa Xhengeri e fton të dalë përballë Jamanit për intervistën e saj. Sapo e shikon, Jamani trònditet dhe i kërkon të largohet, por ajo qëndron, duke i thënë se është i dètyruar t’a dëgjojë, pasi Jusufi është afruar me të. Nana fillimisht tregon arsimimin e saj lidhur me psikòlogjinë e fëmijëve.

Më pas thekson afrimitetin që u krijua menjëherë me Jusufin dhe se ajo ka përjetuar në jetë të njëjtën gjë që po përjeton Jusufi për momentin. Përtej të gjithave, Jamani nuk e dëgjon dhe madje e dèbon. Ajo largohet por vetëm nga shtëpia. E vendosur, ajo qëndron menjëherë në dalje të shtëpisë. Jamani, edhe pse e dèboi vetë, mendjen e ka tek ajo dhe intervistueset e rradhës as që i dëgjon. Ai i largon, shkon vetë pranë Nanës dhe i tregon kur do e fillojë punën ditën e nesërme. Nana pranon por me vete betohet se ai do pagùajë për gjithçka.

Me t’u kthyer në shtëpi pranë Idrisit, Nana debàton me të, pasi ai pándeh se ajo është e gatshme për t’a vràrè Jamanin. Nana i thekson atij se ajo nuk është vràsèse por vetëm do që drèjtësia të shkojë në vend dhe për këtë do gjejë provat e duhura për t’a dërguar në bùrg. Sakaq, në anën tjetër ndodhet vëllai tjetër i Jamanit, Aliu. Për herë të parë pas muajsh të tërë që nga bràktisja që Dujguja i bëri, ai del përballë saj, por fare rastësisht. Të dy shikohen gjatë në sy por Dujgusë nuk i vjen rasti për të folur pasi ai largohet menjëherë.

Megjithatë, ato do takohen në punë. Në kómisariat, Dujgusë nuk i flet jo vetëm Aliu, por të gjithë kolegët, përfshirë Káranë, Ibon, Fëratin, e shumë të tjerë. I vetmi që i flet është Vollkani, që i uron mirëseardhjen. Brenda fare pak minutash pasi marrin turnin, Dujgu shikon një vajzë të panjohur që i hídhet në qafë Aliut. Ajo e quan atë ‘i dashuri im’ dhe e falenderon shumë për lulet që mban në dorë, të cilat ia ka dërguar vetë Aliu. Pavàrësisht shókimit dhe léndimit që ndjen, Dujgu vendos të mos flasë fare.

PENDIMI/ Alpi i rrëfen Zejnebit planin e tij për Meltemin

Ahmeti zemëròhet shumë me Meltemin kur dëgjon se si sillet ajo me Zejnebin, prandaj i premton kësaj të fundit se mund t’i sigurojë mjaftueshëm para për të gjithë fëmijët, mjafton që të mos punojë pranë Meltemit, por Zejnebi zòtohet se do ia dalë mbanë vetë. Alpi gjithashtu përfshihet në atë bisedë dhe i tregon Zejnebit se lìgjërisht, ajo nuk po punon për Meltemin, pasi lìçensa është në emër të saj, ndërsa Meltemi është thjesht prònare e ndërtesës, gjë për të cilën do i japë asaj qeranë e duhur.

Sapo Meltemi tenton të ngrejë kokën, Alpi i thotë me gojën plot se ajo nuk meriton të jetë në krye të asaj pune, pasi është person i kèq. Meltemi irrìtohet si kurrë më parë dhe pasi ajo me Alpin largohen, Zejnebi i thotë me bindje Ahmetit se Meltemi është dashuruar màrrëzisht pas Alpit. Ndërkohë, irrìtimi i Meltemit shkon deri në atë pikë, saqë ajo paketon valixhet e saj dhe largohet nga shtëpia e Alpit, duke gjetur strehim në zyrën e saj në ndërtesën që bleu. Ndonëse e irrìtuar, ajo kujton pa ndalim përqafimin e fortë që Alpi i dha, pa i kërkuar të qëndrojë.

Alpi ndërkohë, po e ndjèk nga kamerat që ka vendosur në zyrë dhe buzëqeshet tek e shikon të frùstruar me punët e panumërta që fòshnja vogël ka. Mëngjesin e ditës tjetër, Alpi shkon të shoqërojë Suden, që mes lòtësh po përshëndetet me të gjithë. Sudeja i lë të gjithë mes lòtësh por brenda fare pak orësh, edhe do i gjejë mes lòtësh, të cilat do ua kthejë në lòt gëzimi, pasi u tregon se nuk do largohet me Selenën, sepse në valixhen e saj kanë gjetur disa artèfakte historike, për të cilat akùzohet t’i ketë vjèdhur dhe rrjedhimisht do dënòhet me bùrgim.

Ato artèfakte, i ka vendosur Fulja në valixhen e Selenës, duke mos gjetur zgjidhje tjetër se si t’a shpëtojë Suden. Askush nuk e di atë fakt, ndaj dhe çuditen se si Selena mund të bëjë një gàbim aq tràshanik, sa t’i vendosë ato gjëra aq me vlerë dhe të vjèdhura, në një vend të dukshëm të valixhes. Por përtej saj, Zejnebi dëshiron të flasë veçmas me Alpin. Ajo thotë se sidoqoftë Meltemi, sjellja e tij është e ùlët nëse po tàllet me të. Alpi e mirëkupton por edhe shpjegon se është i dashuruar pas saj, por vetëm po përpiqet t’a bëjë atë më të fortë, që të nxjerrë në pah anën e saj të mirë.

PENDIMI/ Pòlìcia arrèston Selenën dhe Sude rikthehet pranë Zejnebit

Një zhurmë e madhe zë vend në shkollën e Meltemit, ku Ahmeti dèshmon mënyrën pòshtëruese se si ajo e trajton Zejnebin, ndaj i kërkon kësaj të fundit që t’a lërë punën, duke i premtuar se mund të kujdeset ai për të, por Zejnebi nuk pranon asnjë lloj ndihme. Alpi, i nèvrikosur po aq sa Ahmeti me sjelljen e Meltemit, i sqaron Zejnebit se ajo nuk po punon për Meltemin sepse lìçensa është në emrin e saj, por thjesht po punon në ndërtesën e Meltemit, për të cilën ai do i paguajë qeranë e duhur. E irrìtuar pafund, Meltemi largohet.

Pas saj edhe Alpi, ndërsa Zejnebi i tregon Ahmetit se Meltemi është dashuruar kokë e këmbë pas tij, gjë që Ahmeti e ka të vèshtirë që t’a besojë. Ndërkohë, Meltemi nxiton të bëjë gadi të gjitha valixhet nga shtëpia e Alpit. Ajo mèrzitet ende më shumë që ai nuk  kërkon fare të qëndrojë, por i dhuron një puthje Zahrës, përqafon fort Meltemin dhe i përcjell për tek dera. Ndërmjet kàmerës që ka vendosur në zyrën e Meltemit, Alpi i shikon tek akomodohen dhe qesh me pànikun që Zahra e vogël po i shkakton Meltemit.

Por sjellja e tij i ka mbetur në mendje Zejnebt. Ajo i kërkon që të bisedojnë veçmas dhe Alpi pranon, ashtu siç pranon edhe se është dashuruar pas Meltemit por dëshiron t’ia nxjerrë në pah anën e saj të mirë dhe këtë e mundëson vetëm nëse e lë atë të ecë me këmbët e saj, e vetme dhe pa mbështetje. Zejnebi e mirëkupton dhe biseda mbyllet me aq, për t’u takuar më pas të nesërmen, kur të gjithë do përcjellin Suden që po e merr Selena për në Amerìkë. Lòtët për Suden, rrjedhin nga sytë e të gjithëve.

Fulja dërgon valixhet e tyre në makinë dhe fshèhurazi, fut diçka të vjèdhur në valixhen e Selenës. Për shkak të asaj gjëje me vlerë që është vjèdhur, Selena ndalohet nga pòlìcia dhe arrèstohet, ndërsa Sudeja rikthehet në shtëpi, brenda vetëm pak orëve, duke i surprizuar të gjithë pa masë. Pasi mësojnë për çfarë është akùzuar Selena, secili prej tyre shpreh habi të madhe që ajo është treguar aq e pàkujdesshme dhe ka lënë diçka të vjèdhur në sipërqafe të valixhes së saj. Pavàrësisht habisë së të gjithëve, Fulja nuk flet.

OSMANI/ Barkëni plàgos qëllimisht Balën

Nikolla qëndron përballë Osmanit, pasi ky i fundit arrin t’a zbulojë vendin ku ai është fshèhur për t’ia mbàthur. Ai i përmend Osmanit gjithë pùshtimet që ka bërë dhe kàlatë që ka marrë, por Osmani përgjigjet se nuk është mjaftuar dhe se tani e ka rradhën t’ia màrrë shpirtin. Mes tyre fillon një përlèshje e menjëhershme, që nuk merr fund derisa Nikolla mbetet poshtë shpàtës së Osmanit. Paralèlisht, Balla dhe Malhumi po kërkojnë djalin e Osmanit, Orhanin, që bashkë me Holofirën po ia mbàthin nga duart e àrmìqve.

Asnjëri prej tyre nuk e di se atë rrèmbìm e ka organizuar Barkëni, që dhe zemëròhet shumë kur shikon nga larg se i gjetën Orhanin dhe Holofirën. Nga zemërìmi që ndjen dhe për t’u dukur më pas si hèro, Barkëni qèllon nga larg me shìgjetë Ballën, duke i shkaktuar asaj një plàgosje jo shumë të thellë. Menjëherë shkon pranë tyre, pyet Ballën se si është dhe thotë se gjòja e zùri àrmìkun që e gjùajti Ballën dhe mori hàk duke e vràrè atë. Për të shpërqëndruar bisedën, ai ndërron temë.

Barkëni tregon se Osmani ia ka dalë qëllimit që kishte, se e pùshtoi edhe kalanë e Inegolit dhe tani i pret të gjithë për të festuar. Të gjitha gëzohen shumë për fitoren e arritur dhe të merituar të Osmanit, ndërsa familja e vëllait të tij nuk feston dot aq shumë. Aisheja me Aktemurin i qëndrojnë mbi kokë të shtrenjtit të tyre, Gyndyzit, i cili ka marrë plàgë shumë të thella teksa lùftònte për pùshtimin e Inegolit dhe gjendja e tij aktuale nuk po shikon aspak përmirësim. Megjithatë, shërbimi ndaj tij vazhdon.

Sakaq, Osmani del nga kati i nèndheshëm ku lùftòi me Nikollën dhe atë e sjell të lidhur si skllàv, për t’u treguar të gjithëve se ka përfunduar rrèziku i tij. Përballë i del djali i vogël, Alaatini, i cili tenton t’i tregojë çfarë ka ndodhur me Orhanin, por ky i fundit, Malhumi dhe gjithë të tjerët futen në Inegol dhe ai e ndërpret bisedën. Paralèlisht, Kosesi, përkrahësi më i madh por edhe më i fshèhtë i Osmanit, po merret në pyetje nga Romanusi. Ai e fàjëson që dikur e bëri mik Osmanin dhe thotë se kjo i dha atij pùshtet por Kosesi gènjen e thotë se do e mpòshtin atë një ditë.

Flakët e fatit/ Arzu përballet me Çiçekun për Iskenderin

Ozani vijon të komunikojë me Xhemrenë ndërmjet Gyneshit, që në mënyrë perfekte e kryen rolin e saj. Ndërsa Xhemreja, vijon t’i japë ilàçet e duhura Çelebiut, pa rënë fare në sy. Sakaq, Ozani gjithashtu interesohet edhe për gjendjen e Omerit. Ai i qëndron pranë dhe përpiqet t’i theksojë se situatën me Ryjanë duhet t’a rregullojë ai vetë, pasi edhe me Zejnebin ishin fare mirë dikur, derisa një ditë ai e bràktisi. Pas një bisede të shkurtër në pìjetoren e lagjes, Ozani largohet por vendin e tij e zë Zejnebi, shumë shpejt.

Ajo gjithashtu hap të njëjtën temë me Omerin, i cili përsërit disa herë se ajo është zhdùkur pa gjurmë ndërsa Zejnebi i rikujton se ai i ka kërkuar të largohej. Teksa ato të dy bisedojnë pa zgjidhur asgjë, një tjetër e dashuruar mundohet me përgatitjen e një darkimi romantik, por nuk i funksionon aspak. Ajo është Arzuja, e cila e largon vetë Iskenderin nga shtëpia, duke i thënë se Çiçeku do sjellë fùndin e tij. Por Arzuja nuk dòrëzohet lehtë. Menjëherë të nesërmen, ajo i troket në derë Çiçekut.

Arzuja, sypatrèmbur, thotë para Çiçekut se dashuria që Iskenderi ka për të, do sjellë për rrjedhojë fundin e tij, pasi ai po vepron fare pa u menduar. Çiçeku shtànget e tëra, pasi ende nuk e beson se ai është dashuruar pas saj. Megjithatë, ajo vetëm hesht. Së fundmi, Arzuja i kërkon t’i qëndrojë sa më larg, e më pas largohet vetë. Pas vizitës së Arzusë, Çiçeku i dòrëzon Iskenderit paratë që ai i solli, duke i kërkuar të ruajë veten. Ato para vijnë si me porosi dhe Iskenderi i dërgon në vendin e duhur, në një investim.

Kështu, ai shpëton  veten nga një mbledhje me ortàkët, që e organizoi Çelebiu për t’u thënë se Iskenderi ua ka shpèrdoruar paratë, por Iskenderi është një hap para tij dhe e përgènjeshtron atë. Sakaq, Çiçekut i vjen orari për t’u takuar me Bylentin, që t’i japë atij paratë në kèmbim të Atlasit, por paratë nuk i ka. Ai nèvrikoset menjëherë, derisa Çiçeku arrin t’a bindë se do i japë gjithë pasurinë që Tomrisi ka kaluar në emër të saj, mjafton që ai t’i japë Atlasin që në atë moment, pa kaluar ende pasuria lìgjërisht në emër të tij.

Flakët e fatit/ Çiçeku shpëton Iskenderin nga lëvizja e Çelebiut

Xhemreja arrin t’i japë Çelebiut ilàçet që Tomrisi i sugjeroi dhe madje nuk zbulohet fare nga ana e tij. Teksa Çelebiu ndodhet në duart e saj, vëllai i tij Iskenderi shkon pranë Arzusë për të pushuar mendjen por konfuzohet kur ajo e pret me një darkë romantike. Përveç asaj darke romantike që ajo ka përgatitur për t’a bërë për vete Iskenderin, Arzuja gjithashtu i flet për Çiçekun, derisa ai mérzitet, pasi nuk e pranon që ajo do i sjellë fúndin atij. Por Arzuja nuk e lë me aq. Ditën tjetër, ajo troket në derën e Çiçekut, vetëm për t’i kërkuar të qëndrojë sa më larg Iskenderit.

Ajo i betohet Çiçekut se për shkak të saj, ai do futet në próbleme të mëdha, pasi është i dashuruar kokë e këmbë. Arzu largohet por lë pas një mori mendimesh e konfuzionesh, mbi dashurinë e Iskenderit, për të cilën po i flasin të gjithë. Pa e menduar më gjatë, Çiçeku merr çantën me para që Iskenderi i ka sjellë dhe i drejtohet kompanisë së tij. Pasi mbyll derën e zyrës, ajo dòrëzon çantën  me para, duke i kujtuar se ai ka dhënë fjalën që do i jepte fùnd Çelebiut, jo të lejonte Çelebiun t’i jepte fùnd Iskenderit.

Dórëzimi i parave në ato momente ndryshon gjithë rrjedhën e historisë për Iskenderin. Kjo, sepse Çelebiu organizoi një mbledhje me ortàkët, ku pretendonte t’i zhgènjente se gjòja Iskenderi ka tërhequr paratë e investimeve të tyre për punët e tij personale, por Iskenderi e nxjerr si génjeshtar atë kur tregon se paratë janë tërhequr për në një investim shumë fitimprurës. Në përfundim të asaj mbledhjeje që është si shùplakë për Çelebiun, ai e kércénon Iskenderin me Çiçekun, ndërsa Iskenderi i betohet se do e vràsè nëse guxon t’i bëjë gjë asaj.

Paralèlisht, Çiçeku shkon para Bylentit pas vjen ora e duhur për dòrëzimin e parave. Ndonëse duarbosh, ajo e bind Bylentin që t’ia japë Atlasin, duke i ofruar gjithë pasurinë që Tomrisi ka kaluar në emër të saj. Ndërsa në mbrëmje të asaj dite, në anën tjetër, Zejno do gjejë Omerin në një tavolinë duke pirë i vetëm, ndaj do i shkojë pranë pa ftesë. Biseda e tyre e ndjerë nuk zgjidh asgjë, pasi Omeri ngulmon se ajo është larguar e më pas është zhdùkur, ndërsa Zejno ngulmon se ai e ka bráktisur atë.

PREMTIMI/ Rejhani akùzohet padrèjtësisht në shkollë

Rejhani qëndron mbi kokën e Zejnebit, duke i kënduar asaj këngë, ndërsa Emiri që i dëgjon nga dera, nuk u shkon dot pranë, nga túrpërimi që ndjen për shkak të nënës së tij. Ninullën e Rejhanit do e ndërpresë ardhja e Narinit, që shkon t’a vizitojë atë. Në një bisedë vetëm për vetëm, Narini gjen forcën t’i rrëfejë Rejhanit gjithçka lidhur me Erhanin. Rejhani përpiqet t’a kuptojë por megjithatë ngulmon se më e drejta e mundshme, është që Kemali të jetë në dijeni, para se t’a mësojë në ndonjë formë të pahíjshme.

Gjatë kohës që ato flasin, Kemali mendon pa ndalim për Narinin, ndërsa Narini merr një tjetër mesazh nga Erhani, i cili i rikujton asaj se nuk do heqë dorë nga dashuria që ndjen për të. Narini i përgjigjet duke i thënë qartazi se nuk i intereson aspak se çfarë ndjen ai, mjafton që t’i qëndrojë sa më larg. Me aq, Narini largohet nga Rejhani, për t’u rikthyer në shtëpi, pranë Kemalit. Teksa qëndron përballë tij, ajo provon t’i tregojë për Erhanin por sërish i ndërpresin dhe Narini nuk rrëfehet dot.

Në shtëpinë e tyre ka ardhur një postier me një buqetë me lule dhe biskota, si dhe me një shënim mbi to, por pa e përmendur emrin e Narinit. Shehrija i merr në duar dhe ia dërgon menjëherë Ojës pranë, duke pándehur se dòktori ka filluar të ketë pëlqim për të. Narini ndjen kèqardhje për entuziasmin e Ojës por njëkohësisht nuk flet dot. Dita kalon me aq, ndërsa të nesërmen, shoqja e saj Rejhani, çuditet kur shkon në shkollë dhe njëri prej profesorëve e krítikon shumë ashpèr për shpërqëndrimin që ajo ka për fare pak minuta.

Ajo po mendonte për Emirin, ndërsa profesori thotë me bindje se ajo pàndeh se do i kalojë me sukses të gjitha lëndët pasi ka mbiemrin Tarhun, por nuk do e ketë një lùks të tillë. Rejhani nuk reagon fare, por në përfundim të mësimit takon Emirin dhe i tregon çfarë ndodhi. Ai provon t’i shkojë menjëherë pranë profesorit por Rejhani i premton se do ia vërtetojë atij të kúndërtën, me notën e lartë që do marrë. Teksa ato ndodhen në shkollë, situata për Zejnebin vetëm sa véshtirësohet nga Xhavidana, por Nigari përpiqet t’i qëndrojë pranë.

PREMTIMI/ Rejhani shòkohet nga rrëfimi i Narinit

Rejhani ndjen dhèmbshuri për gjendjen e Zejnebit dhe i qëndron pranë duke i kënduar ninullë, si të ishte nëna e saj. Emiri i shikon nga larg por nuk gjen dot guxim që t’u afrohet, pasi ndihet shumë i tùrpëruar nga veprimi i nënës së tij. Ninullën e Rejhanit do e ndëpresë Narini, e cila vjen për të biseduar me të, që të rrëfejë për herë të parë gjithçka lidhur me Erhanin. Rejhani shòkohet e tëra por edhe e kupton heshtjen e Narinit që ende nuk ka gjetur guximin e duhur për t’i treguar Kemalit.

Gjatë kohës që ato flasin, Kemali po mendon për Narinin, ashtu si dhe Erhani. Ky i fundit, e ngàcmon me një tjetër mesazh, ku i rikujton se nuk do heqë dorë nga ajo, asnjëherë, derisa t’a bindë në dashurinë e tij. Narini, qartazi i përgjigjet duke i thënë se nuk ka asnjë interes mbi ndjenjat e tij, mjafton që ai t’i qëndrojë larg. Pasi rikthehet në shtëpi, Narini qëndron përballë Kemalit dhe provon t’i tregojë edhe njëherë të vërtetën për Erhanin, por një tjetër ndërprerje do i ndalojë. Çaste më vonë, një postier do trokasë në derë.

Ai sjell një buqetë me trëndafilë të kuq dhe një pako me biskota, të cilave u është bashkangjitur një letër nga Erhani. Për fat, ai ka përmendur vetëm emrin e tij, jo të Narinit. Por, ai fat i Narinit do kthehet në një fatkèqësi për Ojën, e cila pàndeh t’ia ketë sjellë asaj dhe entuziasmohet së tepërmi, aq sa fillon të mendojë edhe për një të ardhme me dòktor Erhanin. Narini ndihet si mos më kèq për të, por nuk di si t’i japë fund asaj situate. Ditën tjetër, në shtëpinë e Emirit, tortùrat për Zejnebin do vazhdojnë.

Vetëm Nigari dhe Melikeja e shikojnë me sytë e tyre se çfarë i bën Xhavidana Zejnebit por Nigari ndjen kèqardhje më të madhe, pasi Zejnebi po akùzohet për diçka që e ka bërë ajo. Seferi e shikon Nigarin duke ngushëlluar Zejnebin dhe shòkohet i tëri pasi nuk është veprim fare i pritshëm nga Nigari. Ai afrohet pranë për të zbuluar se çfarë po ndodh, ndërsa Nigarit i shpëton nga goja çmimi i unazës, duke thënë se Xhavidana po e tòrturon të gjòrën për 30 mijë lìra. Në çast, ajo kupton se çfarë tha, dhe e devijon situatën.

AMANETI/ Dujgu rikthehet pas muajsh në arràti

Jusufin, që qëndron i vetëm para vàrrit të Seherit, do e gjejë Nana, ndërkohë që në shtëpinë e tij sapo është kuptuar se ai ia ka mbàthur. Teksa Jamani nxiton për t’u rikthyer tek vàrri Seherit, Nana, motra e Azizit i shkon atij pranë, e shqètësuar që një fëmijë ndodhet i vetëm në vàrreza. Jamani e gjen aty pranë Jusufit dhe i ulèret, duke e kèrcènuar se duhet t’i qëndrojë sa më larg, nëse do që të jetojë. Pavàrësisht kèrcènimeve të Jamanit, Nana nuk trèmbet. Ajo i thotë me zë të lartë se Jusufi nuk ka nevojë të frìkësohet por të kuptohet.

Fjalët e Nanës i kujtojnë Jamanit Seherin, ndaj nevrìkoset ende më shumë, nga malli për të. Jamani largohet me aq, ndërsa Nana rikthehet tek vàrri i Azizit. Para atij vàrri, Nana kujton kohën kur ka ardhur për herë të parë në Tùrqì, për të takuar Ismetin, babanë e ndjerë të Azizit. Ai ka qenë edhe babai i saj, pasi Nana është frut i një marrëdhënieje jàshtëmartesore. Ismeti ka lënë shtatzènë nënën e saj në Gjeòrgji dhe më pas e ka mòhuar si fëmijë, por Azizi nuk e ka bërë dot.

Pas një kohe shumë të gjatë, tani pa baba dhe pa vëllanë që e ka pranuar, Nana rikthehet edhe njëherë. Ajo troket në shtëpi por Idrisi e përbùz, edhe pse e di që është motra tij. Madje, Idrisi e irònizon ardhjen e saj duke e pyetur nëse do para tani që Azizi ka vdèkur dhe nuk i dërgon më njeri, por Nana thekson se asnjëherë nuk ka trokitur për para. Kësaj rradhe, ajo do të dijë kush është vràsèsi i vëllait të saj, që të hàkmerret ndaj tij. Pyetja e Nanës i sjell Idrisit një ide të re; që të hèqë qafe Jamanin duke përdorur hàkmarrjen e Nanës.

Gjòja duke qàrë, ai i tregon pamjet filmike ku duket Jamani duke hyrë në shtëpinë e tyre dhe thotë se ai është autori i vràsjès. Teksa Nana beson një gènjeshtër të madhe, në anën tjetër ndodhet Dujguja. Pas një kohe shumë të gjatë, ajo rikthehet në shtëpi, por nënën e saj nuk e ka më në krah. Ndonëse përpiqet t’i jùstifikohet me fakte jo të vërteta, pa i treguar se nuk bën dot fëmijë, Semraja sërish nuk e pranon. Ajo ngulmon se Dujgu i ka lënë njerëzit në bàltë dhe largohet pa e dëgjuar më gjatë.