PREMTIMI/ Emiri beson versionin e Xhavidanës për Gylsymin

Xhavidana vazhdon planet e tjera me Gylsymin, vajzën ndërmjet të cilës pretendon të anùllojë zhvendosjen e saj në çiflig por edhe të príshë punët njëherë e mirë mes Emirit dhe Rejhanit. Sipas saj, tanimë është rradha që të súlmojnë nga ana e Emirit dhe për t’a filluar këtë sa më parë, Xhavidana i shkon të birit në dhomë, me pretekstin se po i dërgon pranë një çaj për kollën e tij. Duke u hèqur sikur nuk dëshiron t’ia thotë, ajo e gjen formën për t’iu ankùar për Gylsymin, për të ciln thotë se duket sikur nuk e ka falur për anàlizën e ÁDN-së.

Xhavidana ia mbush mendjen Emirit se Gylsymi ka qenë shumë kùndër anàlizës dhe është ndjerë aq e ofènduar saqë tani po i flet asaj shumë réndë. Emiri premton se do e rregullojë ai situatën por nuk është ende i bindur se Gylsymi mund t’i flasë asaj réndë, ndaj dhe e mbron. Për t’a bindur Emirin, Xhavidana dhe Gylsymi sajòjnë një skenë ku Gylsymi qëndron me këpucë mbi divan dhe i përgjigjet shumë ashpèr Xhavidanës kur ajo i kërkon me shumë butësi që t’i ulë këmbët që aty pasi do ndòtet divani.

Me t’u afruar Emiri, Gylsymi ndryshon qëndrim dhe ai fillon të besojë se nëna e tij po tregon të vërtetën. Megjithatë, pa u ndërhyrë fare në diskutim, ai largohet nga shtëpia dhe i bën surprizë Rejhanit duke e marrë atë nga shkolla. Sëbashku, ato dalin shëtitje buzë detit, për t’iu larguar monotonisë së shtëpisë. Sakaq, në anën tjetër ndodhet shoqja e Rejhanit, Narini. Ajo merr një mesazh shumë të bukur nga Kemali, që e lajmëron se màfìozi që i ishte vènë asaj nga pas, Xhaferi, ka vdèkur.

Narini i gëzohet shumë atij lájmi por menjëherë pas atij mesazhi, merr një tjetër mesazh që do e bëjë shumë konfuze. Mesazhi është nga Erhani. Ai i dërgon fotografitë e një shtëpie dhe i thotë se këtë shtëpi i ka marrë me qera në Berlin, që ajo të ketë çdo gjë gadi për seminarin që i duhet të ndjèkë. Mirëpo mendja e Narinit është tek Kemali, ashtu siç është edhe mendja e Ojës dhe Shehrijes. Ato të dyja përgatisin një darkë romantike për ato të dy por kur Kemali ua fik qírinjtë dhe refuzon, ato i kyçìn në dhomë dhe i lënë aty për t’u pajtuar.