PREMTIMI/ Emiri shpëton Gylsymin nga një rrezík që i kanósej

Kemali e dëgjon gjithë bisedën e Narinit me shoqen e saj nga Azèrbajxhani dhe nuk thotë asgjë, as pasi dëgjon që ajo po fshèh diçka nga ai vetë, nga Kemali. Ai híqet sikur nuk ka ndodhur asgjë, ndërsa Narini largohet për të takuar shoqen me të cilën po bisedonte. Narini nuk e di se ndonëse shoqja e ka shumë përzemër, ajo po dètyrohet nga Erhani për diçka që nuk do t’a bëjë; që t’a bindë Narinin në gjòja dashurinë e tij. Fillimisht Narini thekson se nuk do që Kemali të rrezìkohet nga màfìa që po e ndjèk atë.

Më pas tregon për Erhanin se si nuk po e lë të qetë, edhe pse ajo e ka fshírë nga jeta saj, që ditën që ia mbáthi për të shpëtuar veten. Mbi atë të vërtetë, shoqja e saj détyrimisht hedh bàltë dhe gènjen duke thënë se ai atë ditë është qëllùar me ármé nga ajo màfìe, ndaj dhe nuk ka shkuar dot pranë saj dhe rrjedhimisht ajo është lënë e bràktisur. I fíksuar për t’a ribërë Narinin për vete, Erhani ka paguar edhe djemtë që gjòja po i rrèmbènin çantën Narinit. Të gjithë atë, e ka bërë vetëm që ai t’a shpëtonte e të dukej si hèro që u plàgos vetëm për të, pa u menduar.

Në anën tjetër ndodhet Rejhani. Ajo zgjohet më optimiste dhe Emiri gjithashtu e nxít shumë që sëbashku t’a kërkojnë Gylsymin më me ngulm derisa ajo t’u bindet për t’i dëgjuar së paku. Në momentin që ato nisen për tek Gylsymi, dy burra të àrmàtosur mbërrijnë më përpara në shtëpinë e saj dhe kërkojnë paratë që ajo u ka bórxh. Gylsymi kúndërshton dhe thotë me gojën plot se e ka paguar bórxhin kúndrejt tyre, ndërsa ato i betohen se nëse nuk do paguajë me të mirë, ato do e dètyrojnë në formë tjetër për të paguar.

Burrat e àrmàtosur i futen edhe në shtëpi me fórcë por Gylsymi vijon të shfaqë rezístencë. Shumë shpejt, në derë do trokasë Rejhani por ato ia mbyllin gojën Gylsymit, ndaj ajo nuk përgjigjet dot dhe Rejhani largohet. Me një dërrasë, Gylsymi i gòdet burrat dhe ia mbàth nga shtëpia, duke përfunduar para Rejhanit dhe Emirit. Ky i fundit ballafaqohet me burrat, i gòdet dhe i shpòrr që aty, por sërish nuk e bën dot për vete Gylsymin. Ajo falenderon por me të shpejtë largohet, jo më në për në shtëpinë e saj.